HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre'deki gerginlik

Ankara, Bitlis, Muş, Mardin, Siirt ve Van Baro Başkanları bir süredir gerginliğin yaşandığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde incelemelerde bulundu.

Ankara Baro Başkanı Cemalettin Gürkan, Bitlis Baro Başkanı Enis Gül, Muş Baro Başkanı Feridun Taş, Van Baro Başkanı Murat Timur, Mardin Baro Başkanı Azat Yıldırım ve Siirt Baro Başakın Cemal Acar, Cizre'deki Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi ile görüştü.

Baro başkanları görüşmenin ardından 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın bir süre önce hayatını kaybettiği Yafes Mahallesinde inceleme yaptı.

Şırnak Baro Başkanı Elçi, burada yaptığı açıklamada, baro başkanlarının ilçeye son bir ayda yaşanan olaylarla ilgili araştırma yapmak üzere geldiklerini söyledi.

Hayatını kaybeden insanların öldürülme şeklini izah etmenin mümkün olmadığını anlatan Elçi, "Şu ana kadar faillerinin ortaya çıkmaması da bir o kadar gariptir. Bu olayların takipçisi olacağız" dedi.

Bitlis Baro Başkanı Gül ise yargının görevini yerine getirmesi gerektiğini belirterek, "12 yaşında katledilen bir çocuğun failini bulacaksınız, bulmak zorundasınız. Adalet, bağımsız yargı ve tarafsız olmak için bulmak zorundasınız. Bizim beklentimiz budur" diye konuştu.

Ankara Baro Başkanı Gürkan da ülkedeki tüm çocukların karnelerini aldığını, anne ve babaları ile karne sevincini paylaştığını kaydederek, karne sevinci yaşaması gereken bir çocuğun öldürüldüğü noktada adalet aramanın acısını yaşadıklarını söyledi.

Baro başkanları daha sonra kaymakamlık, belediye, savcılık ve Kazanhan'ın ailesini ziyaret etti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler