HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Darbeci astsubaylardan bir Whatsapp grubu daha: Anansgücü'

Darbe girişiminde görev alan astsubay ifadesinde, 15 Temmuz gecesi darbeci astsubaylar arasında WhatsApp grubu kurulduğunu söyledi

'Darbeci astsubaylardan bir Whatsapp grubu daha: Anansgücü'

15 Temmuz darbe girişiminde görev alan astsubay ve subaylar hakkındaki iddianamenin tamamlanmasının ardından dün geçilen yargılama aşamasında yeni bir detayın daha ortaya çıktığı ifade edildi. Yeni Şafak'ın haberine göre, mahkemede verilen ifadelerde daha önce ortaya çıkan "Yurtta Sulh" ve "Canavar Meclisi" adındaki WhatsApp gruplarının yanı sıra "Anansgücü" isimli bir diğer WhatsApp grubunun olduğu belirlendi.

Darbe girişimi gecesi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde olan FETÖ'cü askerin ifadelerinde, grupta neler konuşulduğunun yer aldığı belirtildi.

Darbe girişiminde görev alan astsubayın, ifadesinde, 15 Temmuz gecesi darbeci astsubaylar arasında WhatsApp grubu kurulduğunu ve gruptan, darbe girişiminin yönetildiğini belirttiği kaydedildi.

"ABİ KÖPRÜDE MAHSUR KALDIK"

İşte o astsubayın ifadeleri:

"Astsubaylar arasında oluşturduğumuz ANANSGÜCÜ isimli WhatsApp grubunda ilk ekibi merak ettiğim için "Ne yapıyorsunuz, neredesiniz" tarzında mesaj attım. Kısa süre içerisinde otobüslere bindirilip götürülen grup içerisinde olan Astsubay Hayati Gültekin'den "Abi köprüde mahsur kaldık otobüse saldırdılar araba pert oldu üç tane öğrenci ellerinde asker de yaralandı" şeklinde sesli mesaj geldi.

3 AYRI MESAJ

Sonra Alay Komuta İcra Astsubayı Üstçavuş Mustafa Altındal tarafından yine WhatsApp grubundan "Biz iyiyiz, TRT Ulus'tayız" şeklinde, Astsubay Çavuş Mustafa Duran'dan "Dijitürk binasındayız" şeklide, Hayati Gültekin'den "Biz hala köprüdeyiz, mermimiz azalıyor, buraya en yakın Nakkaştepe DF, birlik var bize oradan irtibat bulun oradan atış olabilir" şeklinde yazılı mesaj geldi.

"BİZE DESTEK LAZIM"

Kısa bir süre sonra Hayati'den "Köprünün ortasındayız, hala gelen tek tük insanlar var burada Kuleli Askeri Lisesinde destek de var ama çok zayıf, bize destek lazım, MAK'çılar (muhabere arama kurtarma) bizi buradan alabilirler mi" şeklinde sesli mesaj geldi."


En Çok Aranan Haberler