HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diriliş Ertuğrul 57. bölümde Ertuğrul ve Sungur Tekin fikir ayrılığına düştü

Diriliş Ertuğrul 57. bölümde Sungur Tekin'in Saadettin Köpek'le arasında geçenler, Ertuğrul ile fikir ayrılığı yaşamasına neden oldu. Diriliş Ertuğrul 57. bölümüyle 4 Mayıs'ta TRT 1'de ekrana geldi.

Diriliş Ertuğrul 57. bölümde Ertuğrul ve Sungur Tekin fikir ayrılığına düştü

Anadolu'nın yurt edinilmesi sürecini işleyen ve büyük bir ilgiyle takip edilen Diriliş Ertuğrul 57. bölümü ile izleyicilerle buluşmaya devam etti. Yaşanan zorlu mücadeleyi anlatan bu yapım, TRT 1 ekranlarından izleyicilerle buluştu. Saadettin Köpek'ten gelen mektup işleri karıştırmaya başladı. Ertuğrul ile Noyan arasındaki mücadele devam ederken, Sungur Tekin ile Ertuğrul arasında da fikir ayrılıkları ortaya çıktı. Sungur Tekin yaşananların ardından Saadettin Köpek'e olan bakışını değiştirdi ancak bu durum Ertuğrul ile arasında bir uçuruma neden oldu. Bunların yanı sıra bir çok önemli gelişme yaşandı ve izleyiciler bu anlarda televizyonun başından ayrılmak istemedi. Diriliş Ertuğrul 57. bölüm 4 Mayıs Çarşamba akşamı TRT 1'de ekrana geldi.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL'DA HEYECAN SÜRDÜ

Her bölümü ile reyting rekorları kıran ve fenomen haline gelen Diriliş Ertuğrul 57. bölümüyle ekrana geldi. Dönemin önemli isimlerinden Saadettin Köpek, Sultan'a gönderdiği mektupla yaşananları anlattı. Şehzade Yiğit'in Türkmen beylerini arkasına aldığını ve sultanlığını ilan ettiğini belirtti. Yine Yiğit'in en büyük desteği Ertuğrul'dan aldığı yönünde düşüncelerini de mektubuna ekledi. Turgut ise Noyan'ın elinden canından olacağı anlarda Şehzade Yiğit tarafından kurtarıldı. Noyan, Yiğit'ten emir almayı istemese de Goncagül'ün teskinleri ile ses etmedi ve kabullendi.

Saadettin Köpek, Dündar'ı Sungur Tekin'e verdi. Bu hamlesi ile Sungur Tekin'in Saadettin Köpek'e olan bakışı değişmeye başladı ancak bu durum Ertuğrul ile Sungur Tekin arasında fikir ayrılığı oluşturdu. Olayların devamında Yiğit'in sultanlığını tehdit olarak gören Saadettin Köpek, obaya geldi ve Yiğit'in sultanlığının devletin bekasına zarar vereceğini belirtti. Sultan Alaeddin'in bu isyanı derhal bastırılması istediğini söyledi. Saadettin Köpek'in söyledikleri herkeste şok etkisi yarattı.

Ertuğrul'un Noyan'la mücadelesi de tüm hızıyla devam etti. Ertuğrul, Tuğtekin ve Sungur Tekin Noyan'ın mağarasını bastı ancak Noyan'ı mağarada bulamadılar. Noyan ise Gökçe'yi kaçırmak üzere planını devreye soktu! Bu bölümde Noyan'ın Gökçe'yi kaçırıp kaçıramayacağı merak ediliyordu. Buna karşın Ertuğrul'un hamleleri de merak konusu...

DİRİLİŞ ERTUĞRUL ÖNCEKİ BÖLÜMDE NELER YAŞANMIŞTI?

Noyan, Saadettin Köpek’in kendisine verdiği bilgiyle, Dündar ve Yiğit’i yakaladı. Ertuğrul ve alpları, Noyan’a engel olmayı başaramadı. Ertuğrul’un bütün çabalarına rağmen Noyan, bir kez daha elinden kurtulmayı başardı. Boğaç ise Saadettin Köpek’e, bilgi taşımayı sürdürdü. Diğer yandan Gündoğdu’dan boşalan alp başı görevine ise Sungur Tekin, getirildi. Sungur Tekin, alplarla, alp başı olarak yeni dönemde neler yapacaklarını anlattı. Toyda Ertuğrul’un Bizans sınırına göç etme fikrine sıcak bakmayan Tuğtekin, bu meseleyi Sungur Tekin’le baş başa konuşarak çekincelerini belirtti. Ertuğrul obaya dönerek Yiğit ve Dündar’ın kaçırıldığını haber verdi. Yiğit’in Noyan tarafından kaçırıldığını öğrenen Halime, fenalaşarak baygınlık geçirdi. Bu durum doğumu tetikleyerek Halime’nin erken doğum yapmasına neden oldu. Ertuğrul ve Halime’nin bir erkek evlatları oldu. Ertuğrul oğlunun adını Gündüz koydu. Saadetin Köpek, Boğaç’ın getirdiği bilgilerle yeni planlar kurmaya başladı.

Dizide Ertuğrul karakterini Engin Altan Düzyatan canlandırıyor. Geçtiğimiz günlerde Düzyatan'ın farklı bir projede (Romantik Komedi) yer alıp almayacağı tartışılmıştı. Güçlü kadrosuyla dikkat çeken dizinin oyuncu kadrosu; Esra Bilgiç (Halime Hatun), Kaan Taşaner (Gündoğdu), Hülya Darcan (Hayme Ana), Osman Soykut (İbn-i Arabi), Didem Balçın (Selcan Hatun), Cengiz Coşkun (Turgut Alp), Nurettin Sönmez (Bamsı Beyrek), Cavit Çetin Güner (Doğan Bey), Burcu Kıratlı (Gökçe), Mehmet Çelik (Deli Demir), Uğur Güneş (Tuğtekin), Barış Bağcı (Noyan), Hüseyin Özay (Korkut Bey), Evrim Solmaz (Aytolun), Muharrem Özcan (Tangut), Ayberk Pekcan (Artuk Bey) yer alıyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler