HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Genelkurmay'dan 'kriptolu telefon' açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, dinleme iddialarıyla gündeme gelen kriptolu telefonların kendileriyle ilişkisi olmadığını bildirdi.

Genelkurmay'dan 'kriptolu telefon' açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, kriptolu telefonların dinlenmesiyle ilgili bir gazete çıkan haber üzerine internet sitesinden açıklama yaptı.

Genelkurmay, kriptolu telefonların kurumla ilişkisi bulunmadığını bildirdi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Devlet erkânının kullandığı Kriptolu Cep Telefonlarına ait anahtarların Genelkurmay Başkanlığına bağlı MUBİLDESKOM Elektronik Anahtar Üretim Merkezi'nde insan müdahalesi olmadan elektronik ortamda üretildiği iddiası yer almıştır.

Devlet erkânı tarafından kullanılan; kriptosu, kripto anahtarları, yazılımı ve cihazın üretimi tamamen TÜBİTAK tarafından yapılan "Kriptolu Cep Telefonları" ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin hiç bir ilişkisi bulunmamaktadır.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ile arasında geçtiği öne sürülen ses kayıtlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, bunun montaj olduğunu söylemişti.

Başbakan Erdoğan'ın "Kriptolu telefonları bile dinlemişler" sözlerinin ardından, TÜBİTAK'ta 5 görevlinin kurumla ilişkisi kesilmişti.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan 'abi' açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı'nca bir gazetede yayınlanan haberle ilgili yapılan açıklamada, "Genelkurmay Başkanlığı ile ÖSYM arasında 2002 tarihinden itibaren her yıl yapılan protokol gereği askeri okulların tamamına yönelik olarak sınavlar ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılmaktadır" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 27 Şubat 2014 tarihli bazı basın yayın organlarında "Abiler Askeri Liselere Giriş Sorularını Dağıttı" ve "Askeri Casusluk" başlıkları altındaki haberlerde askerî liselere giriş sınavlarına ait soruların sınav öncesi öğrencilere verildiği iddialarına yer verildiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Genelkurmay Başkanlığı ile ÖSYM arasında 2002 tarihinden itibaren her yıl yapılan protokol gereği askeri okulların tamamına yönelik olarak sınavlar ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılmaktadır. Genelkurmay Başkanlığı bu sürece yönelik olarak soruların hazırlanmasına, soruların içeriğine, soru kitapçıklarının basılmasına ve imtihan günü sınavların yapılmasına müdahil olmamaktadır."

ÖSYM tarafından değerlendirilen sınav sonuçlarının ÖSYM tarafından açıklandığı kaydedilen açıklamada, "Kazananların listesi (asil ve yedek liste olarak) gönderilmekte ve Türk Silahlı Kuvvetleri bu safhadan itibaren devreye girerek kazanan kişilere mülakat ve spor testi uygulamaktadır" denildi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler