HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hava sıcaklıkları düşüyor, kar geliyor!

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre, arasında İstanbul ve Ankara'nın bulunduğu birçok il için yağmur ve sağanak uyarısı yapıldı. Bazı illerde kar yağışı bekleniyor.

Hava sıcaklıkları düşüyor, kar geliyor!

Sıcaklıklarda 3 ila 6 derece düşüş olacak. Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklık 3 ila 6 derece azalıyor. Salı günü bazı kentlerde kar yağışı bekleniyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, DoğuAnadolu'nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Sivas, Çankırı, Bingöl ve Siirt çevreleri, Kırklareli'nin kıyı ilçeleri, İstanbul'un kuzey ve doğusu, Ankara'nın kuzey ilçeleri ile Batman'ın doğu ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Rize, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, pazartesi ve salı günleri Rize, Trabzon'un doğusu ve Artvin'in kuzey ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışlar 07.00 ile salı günü 23.59'a kadar etkili olacak. Açıklamada,"Yapılanson değerlendirmelere göre; Pazartesi ve Salı günleri Rize, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm/12 saat) sağanak yağış beklendiğinden başta heyelan olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

SICAKLIK DÜŞÜYOR

Sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalması bekleniyor. Gece saatleri itibariyle sıcaklık düşüşü iç kesimlerde kendini hissettirecek.

DOĞU ANADOLU'YA KAR BEKLENİYOR

Doğu Anadolu Bölgesinde hava sıcaklığı 3 ila 6 derece arasında azalırken Salı günü kar yağışı bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinde havanın parçalı, zamanla çok bulutlu, Erzincan ilinin doğu kesimleri ile Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan ili ve çevreleri öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Erzurum ili ve güney kesimleri ile Erzincan’ın doğu kesimlerinde kısa süreli ve hafif olması bekleniyor.

Salı günü en düşük hava sıcaklığını gece saatlerinde sıfırın altında 6 dereceye düşmesi beklenilen Erzurum’da kar yağışı görüleceği belirtildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ilçeleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı 18

İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı 20

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 24

Bursa: Parçalı bulutlu 22

Adana: Az bulutlu ve açık 29

Antalya: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu 28

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19

Trabzon: Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (Yağışların doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklenmektedir.) 19

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmurlu 13

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu 26

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler