HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlker Başbuğ: Adalet istiyoruz

Ergenekon Davası’ndan 7 Mart günü tahliye edilen Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Silivri Cezaevi’ne geldi.

Saat 11.45’de Silivri Cezaevi’ne gelen Başbuğ, burada Balyoz Davasından tutuklu bulunan emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, Zirve Yayınevi Davası’ndan tutuklu emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Devrimci Karargah Davası’ndan tutuklu bulunan Hanifi Avcı’yı ziyaret etti. Yaklaşık 4 saat süren ziyaretinin ardından Başbuğ, Ergenekon ve Balyoz Davası’ndan tutuklu bulunan sanık yakınları tarafından oluşturulan Nöbet Çadırı’nı ziyaret etti.

İlker Başbuğ NÖBET ÇADIRINI ZİYARET ETTİ

Nöbet Çadırı’nda İlker Başbuğ’u, Ergenekon Davası’ndan geçtiğimiz günlerde tahliye edilen İşçi Partili Erkan Önsel ve İşçi Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Levent Kırca ile İşçi Partililer karşıladı. Burada bir konuşma yapan Başbuğ, 7 Mart 2014 Cuma Günü Silivri Cezaevi’nden tahliye edildiğini söyleyerek" O gün sizlerle yapmış olduğum konuşmada özellikle şu noktanın altını çizdim. Dedim ki, ’Benim bugün Silivri Cezaevi’nden tahliye olmam yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Aksi taktirde benim kişisel olarka tahliye olmam bana göre hiç bir anlamı ve önemi olamazdı. Bir başlangıç olmasını bekledim, istedim. Nitekim ondan sonraki süreçte hepimizin gördüğümüz gibi sözde Ergenekon Davası’ndan cezaevlerinde tutuklu bulunan kimse kalmadı" diye konuştu.

"BİZİM KALBİMİZ SEVGİYLE DOLU HERŞEYE RAĞMEN"

"Şunu tekrar burada ifade etmek istiyorum. Bizim kalbimiz sevgiyle dolu herşeye rağmen" diyen Başbuğ, Hiçbir zaman ne içimizde nefret duygusu var, ne intikam duygusu var. Ama bir duygumuz var, dimdik ayakta. Biz adalet istiyoruz. Haksız yere Silivri’de, Hasdal’da , Hadımköy’de, Sincan’da diğer cezaevlerinde hasksız yere tutulan son arkadaşımızda serbest bırakılıncaya kadar bize rahat etme olanağı yok. Ancak bu cezaevlerinde haksız yere tutulan bütün arkadaşlarımızın serbest kaldığı gün, tutuksuz yargılanmalarının imkanı sağlandığı gün kendimizi ancak biraz rahatlamış olarak kabul edebiliriz" ifadelerini kullandı.

"BİZ ADALET İSTİYORUZ"

Tahliye olduktan sonra İstanbul’dan ayrıldığını ve hafta başı İstanbul’a döndüğünü söyleyen Başbuğ, "Silivri’de geride bıraktığım arkadaşlarımı ziyaret etmeyi düşündüm. Bugün bu nedenle buraya geldim. Bugün Silivri’de hala tutuklu olarak bulunan değerli arkadaşım, koğuş arkadaşım, iki seneyi paylaştığım, Harp Okulu’ndan 1960’lı yıllardan beri silah arkadaşlığı yapmış olduğum emekli Orgenerel Hurşit Tolon’u ziyaret ettim. Emekli Orgeneral Bilgin Balanlı’yı ziyaret ettim. En son olarak da Hanifi Avcı’yı ziyaret ettim. Tabi gönlüm ister ki bugün Silivri’de hali hazırda halen tutuklu bulunan herkesi ziyaret edebilmek gönlüm arzu eder. Ancak bunu mazur görsünler. Bunu bir madden imkan yok. Ancak bir noktada onların temsilcisi olarak bu 3 arkadaşımızı ziyaret ettim. Ziyaret ettiğim arkadaşlarım kendilerini moral olarak ve fiziki olarak çok iyi durumda gördüm. Zaten iki hafta geçmişti. Başta da dediğim gibi biz adalet istiyoruz. Bunun takipçisi olacağız elbette" şeklinde konuştu.

Manşet yönlendirme


En Çok Aranan Haberler