HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır? KYK bursu ne kadar?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır merak konusu... Öğrenciler üniversitelerin başlamasının ardından bir an önce KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır sorusuna yanıt bulmak istiyor.

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır? KYK bursu ne kadar?

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır? Bu yıl üniversitelerde eğitim gören öğrenciler ile hali hazırda zaten eğitimine devam eden öğrenciler geçtiğimiz süreçte burs ve kredi alabilmek için KYK'ya başvuru yaptı. KYK tarafından öğrencilere verilen burs ve krediler büyük önem taşıyor. Daha çok ailelerinden uzakta üniversite eğitimini alan öğrenciler ekonomik anlamda desteğe ihtiyaç duyarlar. Bu destek ise öğrencilere KYK tarafından burs ya da kredi olarak verilebilmektedir. Öte yandan her başvuru yapana burs yahut kredi çıkacağına dair bir kesinlik yoktur. Öğrenciler 12 Ekim'e kadar KYK burs başvurusu için gereken işlemleri yaptılar ve aradan geçen süreden sonra, "KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır?" sorusuna yanıt aramaya başladılar. Ayrıca KYK bursu ne kadar sorusunun yanıtı da merak konusu... Bu haberimizde, "KYK burs sonuçları ne zaman açıklanır?" ve "KYK bursu ne kadar?" gibi sorulara yanıt vermeye çalıştık.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

KYK burs başvuruları 12 Ekim'de sona erdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilecek burs ve krediler için sonuçlar beklenirken, aslında henüz çok fazla zaman geçmediği görülmektedir. KYK'dan KYK burs sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak burada YURTKUR Genel Müdürü Sinan Aksu'nun açıklamalarından yola çıkarak yaklaşmamız durumunda sürecin çok uzamayacağını söylemek mümkün. Bu yıl ödemelere Ekim, Kasım ve Aralık ayının dahil edileceğini müjdeleyen Aksu, öğrencileri sevindirdi. KYK burs sonuçları önümüzdeki ay içerisinde açıklanabilir.

KYK BURSU NE KADAR?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Sinan Aksu geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulundu. Aksu açıklamasında kapatılan üniversiteler ile ilgili düzenlemeler nedeniyle bir takım gecikmeler yaşandığını belirtti. Aksu, KYK burs ve kredi başvurusunda bulunan ilk 100 bin öğrenciye burs verileceğini, geriye kalan ve talep eden öğrencilere ise kredi vereceklerini ifade etti. KYK bursu ne kadar sorusuna yanıt yine YURTKUR Genel Müdürü Aksu'dan geldi. Aksu, öğrencilere yaz-kış ödeme yapacaklarını ifade ederken, KYK bursunun bu yıl için 400 TL olacağını belirtti. Burs miktarı önümüzdeki yıl enflasyon oranında artacak. Bu yanıt ile KYK bursu ne kadar sorusunun yanıtı da belli oldu.

KİMLER BURS YA DA KREDİ ALABİLECEK?

KYK burs sonuçları açıklandığında kimilerine burs, kimilerine kredi, kimilerine ise ne burs ne de kredi çıkmayabilir. Burada çeşitli nedenler etkili olur. Öncelikle öğrenciler başvuru yaparken burada kendileri hakkında istenen bilgilerin tamamının doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Bu bilgiler değerlendirme aşamasında incelenir. Eğer bilgilerde yanlışlık yahut eksiklik bulunuyorsa, bir tutarsızlık söz konusu ise burs ya da kredi verilmez. Ancak bilgiler arasında tuturlılık varsa, değerlendirme buna göre yapılır. KYK burs sonuçları internet üzerinde yayımlanacak. Buradan öğrenciler KYK burs sonuçlarını öğrenebilecek ancak KYK burs sonuçlarına göre burs ya da kredi almaya hak kazanamayan öğrencilere ise herhangi bir bilgi verilmeyecek.

Herhangi bir üniversitede önlisans yahut lisans programlarında eğitim gören öğrenciler, açıköğretimde okumasına rağmen önceliğe sahip öğrenci sayılan öğrenciler, önlisans eğitiminin ardından lisans programlarına geçiş yapan öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, yapılan sınavda ilk 100'e giren öğrenciler, amatör milli sporcu belgesine sahip öğrenciler KYK bursu alabilirler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler