HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milli Eğitim Bakanı YGS sorularının tamamının açıklanması konusunda topu mahkemeye attı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, YGS sorularının tamamının açıklanması konusunda topu Danıştay'a attı.

ANKARA (ANKA)- Milli Eğitim Bakanı, bütün soruların hemen açıklanmasıyla ilgili şu anda mahkeme sürecinin nihai kararının beklendiğini söyledi.

Genel Kurul, Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında saat 14.00'te açıldı.

-KAPALI OTURUMA GEÇİLDİ-

Genel Kurul'un açılışında 17 Şubat tarihli 56. birleşimde yapılan oturumlara ait tutanak özetlerinin okunması için kapalı oturuma geçildi. Milletvekilleri ve yeminli stenograflar ile yeminli görevliler dışındakiler salondan çıktı.

Tutanak özetlerinin okunmasının ardından açık oturuma geçildi.

-KOZMİK ODA İÇİN HSYK'YA ÇAĞRIDA BULUNDU-

Genel Kurul'da gündem dışı "Kozmik Odanın aranması" konusunda konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, şöyle dedi:

"Gelinen noktada kozmik odaya bu dalış hareketinin aslında doğru bir şey olmadığını, Bülent Arınç'a suikastın palavra olduğunu, bu Arınç'a suikast palavrasının gerçek amacının kozmik odaya dalmak olduğunu ve Devletin kozmik odasına girerek orada devletin gizli belgelerini çalmak olduğunu şimdi geldiğimiz noktada anlamış bulunuyoruz.

Kadir Kayan isimli bir hakim tuttu, inat etti, kozmik odaya girmek için, hukuka aykırı bir şekilde yaptı bunu. Şimdi görüyoruz ki o belge ve bilgiler çalınmış. Bunda bu hakim sorumludur. Bu savcı sorumludur. Ben buradan HSYK'ya çağrıda bulunuyorum. O hakim ve savcıyla ve diğer ilgililerle ilgili gerekli soruşturma yapılmalıdır."

-VIP TORPİL LİSTESİ İDDİALARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI-

Genel Kurul'da konuşan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, YGS sorularına dikkat çekti. Vural, "İstanbul Üniversitesinde torpille iki yıllık yükseköğrenimden lisans eğitim yapılmasına imkan sağlayan Adalet ve Kalkınma Partisi teşkilatına mensup ve yakınlarının İstanbul Üniversitesindeki sadece iki yıllık yüksekokul mezun olmalarına rağmen ikinci bir fakülte bitirmiş gibi buraya kayıt altına alındığına ilişkin VIP torpil listesi olduğuna ilişkin hususlarda Milli Eğitim Bakanlığı olarak bir şey yaptınız mı?" diye sordu.

Genel Kurul'da konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Bundan 27 yıl önce bugün Irak'ta Halepçe katliamı olarak tarihe kara leke bir olarak geçen soykırımı girişimi yaşanmıştır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da, "Halepçe katliamını CHP olarak lanetliyoruz" diye konuştu.

-YGS SORULARI-

YGS sorularının tamamının açıklanıp açıklanmayacağına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, dün yapılan sınava ilişkin soruların tamamının açıklanmasına ilişkin konunun şu anda mahkemede, Danıştay'da olduğunu belirterek şöyle dedi:

"ÖSYM'nin bu konudaki gerekçesi şöyle; biz orta vadede bu sınavları elektronik ortamda da yapılabilir bir hale getirmek istiyoruz. Dolayısıyla elimizde bir soru havuzunun birikmesi gerekiyor. Çok sayıda sorunun havuzumuzda birikmiş olması gerekir. Bunların üzerinde bir de telif hakları var. O nedenle açıklamıyoruz ama mahkemenin bu konuda aldığı ilk karar bunların açıklanması yönünde. Danıştay'ın bir kararı var. Onun neticelenmesinden sonra eğer karar nihai kararda bu yolda verilmiş olursa ister istemez açıklanacak bunlar. Ama arkasındaki mantık bu soruların biriktirilerek elektronik ortamda uygulanabilir hale gelmesi idi. Ayrıca bireysel olarak da sınava giren her öğrenci kendi kağıdıyla ilgili her türlü itiraz yapmak ve gerekirse ÖSYM'den kağıdını istemek ve kontrol hakkına sahip. Bütün soruların hemen açıklanmasıyla ilgili şu anda mahkeme sürecinin nihai şeyi bekleniyor."

İstanbul Üniversitesindeki olayla ilgili olarak YÖK'ten bir çalışma yapmalarını istediğini ifade eden Milli Eğitim Bakanı, "Onun sonucunu aldıktan sonra daha ayrıntılı bilgi verebilirim" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler