HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, bir gazetede yer alan "Kamudaki Tasfiye Kutsal Topraklara Uzandı” başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede ‘Kamudaki Tasfiye Kutsal Topraklara Uzandı' başlığıyla yayınlanan haberle ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtilerek, "Suudi Arabistan Krallığı'nda yaklaşık 120 bin vatandaşımız yaşamaktadır. Bu vatandaşlarımızın çocuklarının devam ettiği T.C. Riyad Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliğimize bağlı faaliyet gösteren 34 okulumuz bulunmaktadır. Bu okullarda; halen 350 öğretmenimiz görev yapmakta ve 6 bin 500 civarında öğrencimiz öğrenim görmektedir.

Bu okullarda görev yapan öğretmenlerimiz Ortak Kültür Komisyonu (Dışişleri Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı) kararı ile görevlendirilmektedir” denildi.

2010 yılından itibaren Mekke Uluslararası Türk Okulu'nda görev yapan bazı öğretmenler ile ilgili olarak, ‘yurt dışında görev yapmaya yakışmayan hal ve davranış içerisine girdikleri, tutum ve davranışlarıyla idareyi zora soktukları ve görevlerini layıkıyla yerine getirmedikleri' şeklindeki şikayetler geldiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Bu şikayetler üzerine Bakanlığımız Rehberlik ve Denetim Başkanlığı, 10 Haziran 2013 tarih ve 1306900 sayılı Makam Onayı ile ‘Mekke Uluslararası Türk Okulu Yönetici ve Öğretmenleri Hakkındaki İddiaları' incelemek/soruşturmak üzere iki Bakanlık denetçisini, Suudi Arabistan'da görevlendirmiştir.

İki Bakanlık denetçisi tarafından 30 Ekim 2013 tarihinde hazırlanan "Ön Rapor”da idari yönden; ‘Mekke Uluslararası Türk Okulu'nda görev yapan bazı öğretmenlerin yurtdışı görevlendirmelerinin iptal edilerek Türkiye'deki görevlerine iade edilmesi' teklifi getirilmiştir.

Bakanlık denetçilerince getirilen idari teklifle ilgili olarak, Bakanlığımız Hukuk Müşavirliği'nin görüşünün alınmasının ardından Ortak Kültür Komisyonu, 2 Ocak 2014 tarih ve 01 sayılı kararı ile 13 öğretmenin yurtdışı görevlendirmelerini iptal ederek Türkiye'deki görevlerine iade etmiştir.

Ancak, yurtdışı görevlendirmesi iptal edilen öğretmenlerden A.D'nin, Komisyon Kararı'na itirazı üzerine mahkeme, yürütmenin durdurulması kararını vermiş; A.D., Mekke'deki görev yerinde kalmıştır.”

Açıklamada, habere konu olan idare tasarrufunun, sebep ve sonuçları değerlendirildiğinde gazetedeki haberin gerçeği yansıtmadığının görüldüğü kaydedildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler