HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Öncüpınar Sınır Kapısında yoğunluk

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı çevresinde yoğunluk oluşturdu.

Rejime bağlı güçlerin Halep'e düzenlediği saldırılar ile Azez ilçesine yakın köylerdeki çatışmalardan kaçan Suriyeliler, yanlarına aldıkları birkaç parça eşyayla sınır kapısına geliyor. Pasaport işlemleri tamamlananlar kendilerini bekleyen yakınlarıyla çevre illere gidiyor.

Bu arada dün gece Azez'e yakın köylerde süren çatışmalar gece boyunca Kilis'te de duyuldu. Sınır hattında güvenlik güçleri zırhlı araçlarla önlemlerini artırırken, çatışmalarda yaralananlar ise tedavi için Kilis Devlet Hastanesine getirildi.

TIR kuyruğu

Öte yandan Suriye'ye yardım malzemeleri taşıyan tırlar, yoğunluktan dolayı yaklaşık 10 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Türkiye'nin farklı kentlerindeki çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından toplanan yardımları taşıyan tırlarla çimento yüklü araçların, gümrük kapısında yapılan işlemlerin ardından geçişine izin veriliyor. Yoğunluğun, gönderilen malzemelerin gümrük sahasında başka araçlara aktarma yapmasından kaynaklandığı bildirildi.

Yabancı televizyon kuruluşları da son günlerde Suriye'de yaşanan çatışmaları duyurmak için Öncüpınar Sınır Kapısı önünde kamp kurdu. Günün belirli saatlerinde canlı yayınla ülkelerinin televizyonlarına bağlanan Japon muhabirler, gelişmeleri aktarıyor. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler