HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pratik ve nefis yemek tariflerini mutlaka deneyin

Çalışan kadınların sorunlarından biridir akşama ne pişirsem? derdi. Sizler için nefis yemek tarifleri listesi hazırladık. Hem pratik hem de nefis yemek tariflerini haberimizden öğrenebilirsiniz.

Pratik ve nefis yemek tariflerini mutlaka deneyin

Kadınların akşama ne pişirsem? sorusu sabah saatlerinden itibaren kafalarını kurcalamaya başlar. İşten geldikten sonra mutfağa girmek özellikle çalışan kadınlar için hayli güç. Biz de sizler için nefis yemek tarifleri hazırladık. Hem pratik yemek tarifleriyle işiniz kolaylaşacak hem de kolay yemek tarifleriyle vaktiniz size kalacak. Nefis yemek tariflerini haberimizde bulabilirsiniz. Bugün Ayran aşı çorbası, Biberli ve domatesli bruschetta ve Meyveli Yoğurtlu Puding tarifleri haberimizin detayında.

**KAKAOLU SÜNGER KEK TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

**

Ayran aşı çorbası

2-3 avuç nohut, 1 bardak buğday veya dövme, 3 bardak yoğurt, 5 bardak su, 1 tatlı kaşığı nane, Tuz, Karabiber.

Buğday ve nohudu bir gece önceden ıslatın. Hazır haşlanmış nohut da kullanabilirsiniz. Ertesi gün ıslattığınız suyu döküp yıkayın ve üzerine çıkacak kadar su koyup kaynatın. Kaynayınca ateşi biraz kısıp buğday ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Hazır haşlanmış nohut kullanıyorsanız nohudu buğdayların pişmesine yakın ekleyin. Ateşten aldıktan sonra soğumaya bırakın. Yoğurdu tuz ve karabiber ile karıştırın. Soğuyan buğday ve nohuda yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduğu zaman üzerine kuru nane veya taze nane veya dereotu ve hatta küçük küp doğranmış salatalık ekleyerek servis edin.

Biberli ve domatesli bruschetta

2 domates, 1 kırmızı soğan, 2 dolmalık kırmızıbiber, 2 dolmalık sarı biber, 1 çay bardağı çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, Taze biberiye, Tuz, Karabiber, 1 baton ekmek, Zeytinyağı.

Kırmızı soğanı, sarı ve kırmızıbiberi jülyen doğrayın. Domatesleri tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Çukur bir kaba zeytinyağı, domates, biber, soğan, zeytin, biberiye, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Baton ekmeği ince dilimleyin. Hazırladığınız malzemeyi ekmeklerin üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırının ızgara ayarında 10-15 dakika pişirin. Üzerine zeytinyağı gezdirip sıcak servis yapın.

Meyveli Yoğurtlu Puding

1 Paket Vanilyalı veya Çilekli Puding, Yarım Litre Süt, Yarım Su Bardağı Toz Şeker, 1 Su Bardağı Çekirdekleri Çıkartılmış Kiraz, 1 Su Bardağı Yıkanmış ve Dilimlenmiş Şeftali, 1 Su Bardağı Taze Orman Meyveleri, 2 Çay Bardağı Yoğurt, 1 Çay Bardağı Kuru Meyve ve Yulaf Ezmesi Karışımı, Üzeri için: Yarım Çay Bardağı Badem, 1 Çay Kaşığı Toz Tarçın

Vanilyalı Puding ve sütü bir tencereye aktarı, paketteki tarifine göre karıştırarak pişirin. Kıvamını alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuyan pudingi bir çırpma kabına aktarın, yoğurdu da ekleyip el mikseri yardımıyla sulanmaması için kısa bir süre karıştırın. Taze ve kuru meyveleri, yulaf ezmesi ile birlikte bir kaseye aktarın ve karıştırın. Meyveli karışımın yarısını servis bardaklarına veya kaselere dağıtın. Üzerine pudingli karışımdan ilave edip, tekrar meyve karışımı ve üstüne tekrar pudingli karışımı ilave edin. Buzdolabında 2 – 3 saat soğutun. Üzerini tarçın ve bademle süsleyerek soğuk servis edin.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler