HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Savunma içerde, taraftar dışarda

Aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı şike davasının 5. celsesi başladı.

Savunma içerde, taraftar dışarda

Aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ında bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanığın yargılandığı şike davasında, sanık avukatları dosyanın Kadıköy 3. Asliye Mahkemesi'ne gönderilmesini talep etti. Ancak taleplerin uzaması üzerine mahkeme Başkanı avukatlara, "Böyle devam ederseniz, savunmalara geçemeyeceğiz. Lütfen birer cümle ile talepte bulunun" dedi. Verilen aranın ardından talepleri değerlendiren mahkeme, sanık avukatlarının görevsizlik talebini reddetti.

[

****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/tarihi-dava-basladi-sira-savunmaya-geldi/9606/244584/)

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda faaliyet gösteren özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Olgun Peker, Aziz Yıldırım, Mecnun Odyakmaz, İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu ve Tamer Yelkovan'nın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanıklardan Bülent İbrahim İşçen'in raporlu olması nedeniyle katılmadığı duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar da hazır bulundu.

GÖREVSİZLİK VE YETKİSİZLİK TALEBİ

"Futbolda şike" iddialarına ilişkin görülen davada, bazı sanık avukatlarının "görevsizlik" ve "yetkisizlik" talebi mahkemece reddedildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada söz alan bazı sanık avukatları, dosyanın özel yetkili mahkemede yargılanması için, cebir ve şiddet unsurunun oluşması gerektiğini belirterek, bu dosyada herhangi bir cebir ve şiddet unsurunun bulunmadığını savundular.

Cebir ve şiddet unsurlarının oluşmaması nedeniyle mahkemenin "görevsizlik" ve "yetkisizlik" kararı vermesini talep eden sanık avukatları, hiçbir sanık arasında bağlantı olmadığını belirterek, dosyanın bazı sanıklar yönünden de ayrılması gerektiğini öne sürdüler.

Sanık avukatlarının taleplerine ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan, görevsizlik, yetkisizlik ve dosyanın bazı sanıklar yönünden ayrılması taleplerinin, iddianamede yer alan suçun niteliği, suçların bağlantısı ve Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca reddedilmesini istedi.

Duruşmaya verilen aranın ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, sanık avukatlarının görevsizlik, yetkisizlik ve dosyanın bazı sanıklar yönünden ayrılması taleplerinin reddedilmesine karar verildiğini açıkladı.

Duruşma, Olgun Peker'in savunmasının alınmasıyla devam ediyor.

Mahkemenin duruşma salonunun darlığı yüzünden büyük salonda yapılacak yargılama kapsamında İstanbul Adalet Sarayı'nın içi ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Salona, sadece ana bloktan giriş sağlanabiliyor. Salona geçiş yapılan diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.

Salon kapasitesinin az olması nedeniyle duruşmaya, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım ile bugün savunması alınması beklenen 6 tutuklu sanığın yakınları ile sınırlı sayıda basın mensubu alındı.

Duruşma, sanık avukatlarının görevsizlik ve yetkisizlik taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

MAHKEMEDEN AYRINTILAR

-Çağlayan Adliyesi'nin önünden Fenerbahçeliler dışında, Sivasspor ve Giresunspor taraftarları da var.
- Taleplerin reddedilmesinden sonra Olgun Peker'in savunması alınmaya başlandı.
- Şike davasında sanık avukatlarının görevsizlik ve yetkisizlik talepleri reddedildi.
- Olgun Peker'in avukatı, dosyanın Giresun'a gönderilmesini talep etti.
- Tutuksuz sanıklardan Beşiktaş eski yöneticisi Serdal Adalı, kaleci Korcan Çelikay'ın da aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanık katıldı. Fenerbahçeli yöneticiler Nihat Özdemir ile Ali Koç da duruşma salonunda yer aldı. CHP Milletvekili Umut Oran da duruşmayı izliyor.
- Mahkeme görevsizlik taleplerini değerlendirmek üzere ara verdi. Savcı taleplerin reddi konusunda mütalaa verdi.
- Mahkeme heyetinin bugün görev ve yetkisizlik taleplerini, 24 Şubat Cuma günü de tahliye taleplerini değerlendirmesi bekleniyor.
- Önceki 4 duruşma Silivri'de görülmüş ve 401 sayfalık iddianame okunmuştu. Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya aralarında Aziz Ylıdırım, Şekip Mosturoğlu, Bülent Uygun ve Olgun Peker'in bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık menajer Bülent İbrahim İşcen'in ise hastanede tedavi gördüğü için duruşmaya katılamadığı belirtildi.
- Mahkeme başladı.
- Savunma avukatları görevsizlik talebinde bulundular..
- Futbolda şike davası kapsamında yargılanan tutuklu sanıklar Metris Cezaevi'nden, 5. duruşmanın görüleceği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Aralarında FB Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu sanıklar, cezaevi araçlarıyla yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sokuldu.
- Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı içinde, önünde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.
- Taraftarlar için ayrı bir bölüm ayrılırken, medya mensupları için de bir yer belirlendi.
- Fenerbahçeli yöneticiler ve Aziz Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım da adliyeye geldi...
- Taraftarlar; "Hukuka saygılıyız, karardan kaygılıyız" şeklinde büyük bir pankartın arkasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Asbaşkanlar Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Mali İşler Müdürü Tamer Yelkovan ve Amatör Şubeler Genel Koordinatörü Cemil Turan'ın posterlerini de yanlarında getirerek tutuklu yargılanan bu isimlere destek veriyorlar.
- Fenerbahçeli taraftarlar, Aziz Yıldırım'a destek olmak için sabahın erken saatlerinde Çağlayan Adliyesi'nin önünde toplanmaya başladılar.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Silivri Cezaevi Kampusu içerisinde yer alan duruşma salonunda yapılan 4 celsede İddianamenin okunulması tamamlanmıştı. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayında bugün devam edilecek duruşmada öncelikle sanı ve sanık avukatlarının görev ve yetkisizlik talepleri dinlenilecek. Mahkemenin görev ve yetkisizlik taleplerine ilişkin kararını açıklamasının ardından, sanık savunmalarının alınmasına geçilecek. Salı, Perşembe ve Cuma günü de görülmeye devam edecek olan davada, öncelikle tutuklu sanık Olgun Peker ve Peker'e ile bağlantılı sanıkların daha sonra Aziz Yıldırım ve Yıldırım'a bağlı sanıkların savunmaları alınacak. Sanık savunmaları ile Salı ve Perşembe günü'de devam edilecek davada mahkeme heyetinin, 24 Şubat Cuma günü görülecek celsede ise tahliye taleplerini alacak.

[Savunma içerde, taraftar dışarda](https://www.mynet.com/videolu-haberler "Savunma içerde, taraftar dışarda") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler