HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şırnak şehidini uğurlayan inzibat gözyaşlarına boğuldu

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Can Kalfe için tören düzenlendi.

23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığındaki törende şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Şehidin tabutunu taşıyan bir inzibat tabutu indirdikten sonra gözyaşlarını tutamadı

KAHRAMANMARAŞ ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Şırnak'ın, 16 Şubat'ta sokağa çıkma yasağının ilan edildiği İdil ilçesinde süren operasyonlarda güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 22 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe'nin Türk bayrağına sarılı tabutu askeri uçakla Malatya’ya oradan da helikopterle Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine getirildi.

Ailesinden helallik alındıktan sonra şehidin cenazesi Ulu Cami'ye getirildi. Cenazenin musalla taşına konulmasından sonra baba Ali Kalfe, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu ve fotoğrafını öptü.

Şehit oğlunun parkasını giyerek törene katılan Ali Kalfe ve yakınlarını, şehit oğlunun silah arkadaşları teselli etti. Metanetini koruyan baba Ali Kalfe, “Ağlayıp şerefsizleri güldürmeyin’ diyerek yakınlarını uyardı.

Burada şehidin özgeçmişi okundu. Afşin Müftüsü Yakup Yıldırım şehidin cenaze namazını kıldırdı. Namaz sonrasında helallik alındı.

Şehidin ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutu tekrar silah arkadaşlarının omuzuna alınarak cenaze aracına konuldu. Cenazenin mezarlığa götürülüşü sırasında baba Ali Kalfe, cenaze aracının peşinden ayrılmadı. Yağmur ve soğuk havaya rağmen şehidin cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler