HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sözleşmesi fesh ediliyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı aradı ve bu bilgiyi verdi.

Sözleşmesi fesh ediliyor

Müze ve ören yerlerindeki gişelerin işletimi, giriş kontrol ve modernizasyonu projesi için gazetecilerle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, toplantı sonrasında basın mesupları ile bir yemek ve sohbet toplantısı düzenledi. Yemek esnasında yanyana oturduğumuz Bakan Günay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından telefonla aranarak Savarona yatının sözleşmesinin feshedilmesi konusunda talimat verildiği yönünde bilgilendirildi. Bu telefon görüşmesinin ardından Günay "Başbakanımız'la bir görüşme yapmam icap ediyor" açıklamasını yaptı.

Atatürk'ün yatına fuhuş baskını

RIZAYLA OLMAZSA HUKUKLA

Sözleşme feshi sürecinin rıza alınarak gerçekleştirilememesi halinde hukuki süreçle bu feshin gerçekleştirileceği bilgisi verildi.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TALİP
Kendisine hukuki sürecin umdukları gibi gitmesi halinde Savrona yatının akıbetinin ne olacağını sorduğumda Bakan Günay, Atatürk'ün yatı Savarona'yı bir yüzer müze yapmak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın teklif vermek istediğini söyledi. Günay, bu olaydan sonra Maliye Bakanlığı'nın yatı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilmesini düşünebileceğini açıkladı.

ŞİMŞEK: KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NA DEVREDİLEBİLİR
Bu gelişmenin ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Savarona yatının sözleşme hükümlerine aykırı kullanılması çerçevesinde sözleşmenin feshi yoluna başvuracağız" dedi. Konuyla ilgili olarak İHA'nın sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, "Savarona yatı 1989 yılında Maliye Bakanlığı tarafından bir şirkete kiralanmış ve ortada bir sözleşme söz konusu. Biz son gelişmeler çerçevesinde yatın sözleşme hükümlerine aykırı
kullanılması çerçevesinde sözleşmenin feshi yoluna başvuracağız. Bu konuda Maliye Bakanlığı olarak gerekli girişimlerde bulunacağız, gerekli uyarıyı yapacağız. Şirket feshi konusunda işbirliği yapmazsa mahkeme sürecini başlatacağız. Ancak ondan sonra Kültür Bakanlığımız'a devir söz konusu olabilir" ifadelerini kullandı.
Bakan Şimşek, Kültür Bakanlığı'nın da atabileceği adımlar olduğunu ifade ederek, "Kültür Bakanlığımızla beraber çalışıp, bu sorunun çözülmesi konusunda örf ve adetlerimize, yatın tarihi geçmişine uygun olarak kullanılmasını sağlamak üzere gerekli adımları atacağız" diye konuştu.

Habertürk

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler