HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye sınırdaki mahallelerin tahliye kararı kaldırıldı

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Suriye sınırındaki iki mahalle için alınan tahliye kararının kaldırıldığını bildirildi.

Çiftçi ve beraberindeki heyet, Şanlıurfa Valiliği tarafından alınan kararla dört ayı aşkın süre önce boşaltılan Mürşitpınar ve Kendirci mahallelerinde incelemelerde bulundu.

Burada açıklama yapan Çiftçi, söz konusu kararın kaldırıldığını bildirerek, bölgede daha önce ikamet eden vatandaşların tekrar evlerine dönebileceğini belirtti.

Çiftçi, mahallelerde, aralarında okul ve sağlık ocağının da bulunduğu binaların da gelecek haftadan itibaren hizmete gireceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bildiğiniz üzere iki mahallemiz de sınırımızda devam eden savaş nedeniyle güvenlik amaçlı boşaltılmıştı. Burada iki okulumuzda da eğitime ara vermiş, öğrencilerimizi başka okullara nakletmek zorunda kalmıştık. Bu nedenle bölgedeki vatandaşlarımız gibi öğrencilerimiz de çok sevdikleri okullarından uzaklaşmak zorunda kaldıkları için çok üzülmüştü. Nihayet sınırımızda sona doğru gelinen savaşın ardından her iki mahallemizin de tahliye kararı kaldırıldı. Bu kararın ardından geri dönüşler gerçekleşmeye başladı."

Sınır hattında yaşanan sıkıntıların can kaybı olmadan atlatıldığını vurgulayan Çiftçi, mahalledeki küçük çaplı problemlerin de giderileceğini sözlerine ekledi.

Suriye sınırındaki iki mahalle, Şanlıurfa Valiliğinin 5 Ekim 2014'te güvenlik amaçlı aldığı tahliye kararı ile boşaltılmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler