HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tunceli’de PKK’lı teröristlerin teslim olma anı görüntülendi

TSK'nın Tunceli’de gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarda PKK'lı teröristler bir bir teslim olmaya başladı. En son dün ortaya çıkan görüntülerde PKK'lıların teslim olma anı saniye saniye kameraya yansıdı. TSK'dan bir yazılı açıklama da yapılarak, Şehit Piyade Er Nazmi Yıldızlı-85 Operasyonu’nun icra edildiği bildirildi. Operasyon sonucu olarak terör örgütü mensupları ile girilen çatışma neticesinde 5 teröristin silahlarıyla birlikte ele geçirildiği açıklandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Tunceli’nin Hozat ilçesinde gerçekleştirilen Şehit Piyade Er Nazmi Yıldızlı-85 Operasyonu kapsamında 1’i ölü, 4’ü yaralı olmak üzere 5 teröristin silahlarıyla birlikte ele geçirildiğini açıkladı. TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, 28 Nisan 2017 tarihinde 8’inci Kolordu Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 51’inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı tarafından Şehit Piyade Er Nazmi Yıldızlı-85 Operasyonu’nun icra edildiği bildirildi. Operasyon kapsamında, Tunceli/Hozat Aliboğazı bölgesinde eylem hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensupları ile girilen çatışma neticesinde 1’i ölü, 4’ü yaralı olmak üzere toplam 5 teröristin silahlarıyla birlikte ele geçirildiği kaydedildi.

BÖLGEDE TOPLAM 10 TERÖRİST TESLİM OLDU

TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, Tunceli Hozat Aliboğazı bölgesinde sürdürülen operasyonlarda 5 kadın teröristin daha etkisiz hale getirilmesi sonucunda, bu bölgede etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensubu terörist sayısı 10'a yükseldi. Geçtiğimiz gün 8, dün de 4 olmak üzere toplam 12 terörist bu bölgede güvenlik güçlerine kendiliğinden teslim oldu.

Tunceli Valiliği'nden çatışmaya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Tunceli Aliboğazı Bölgesi'nde bölücü terör örgütüne yönelik devam eden operasyonda, 28 Nisan 2017 tarihinde güvenlik güçlerimizce teröristlere ait yeni bir sığınak tespit edilmiş ve bir grup terörist ile sıcak temas sağlanmıştır. Çıkan çatışmada 1 erkek terörist öldürülmüş, 4 erkek terörist ise teslim olmuştur. Bölgede operasyonlara devam edilmekte olup, gelişmelerden bilahare kamuoyuna bilgi verilecektir" denildi.

HAKKARİ ÇUKURCA’DA ÇOK SAYIDA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari Çukurca Güvendağı üs bölgesinin 1 kilometre doğusunda bulunan Kovantepe'de yapılan arama tarama faaliyetleri sonucunda çok sayıda silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildiğini açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, 28 Nisan 2017 tarihinde 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk sahasında 2'nci Hudut Özel Komando Bölük Komutanlığınca Hakkari/Çukurca Güvendağı üs bölgesinin 1 kilometre doğusunda bulunan Kovantepe'de yapılan arama tarama faaliyetleri sonucunda ele geçirilen silah, mühimmat ve malzeme şöyle açıklandı:

"250 adet Doçka mühimmatı, 13 adet roketatar mühimmatı, 1000 adet Biksi mühimmatı, 16 adet el bombası,120 adet 60 mm havan mühimmatı, 100 adet 120'lik havan fünyesi, bol miktarda yaşam malzemesi." (AJANSLAR)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler