HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vali Küçük: Sınır hattında fiziki tedbirler artırılıyor

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Ceylanpınar ve hassas bütün noktalarda yeniden sınır güvenlik sisteminin kurulmaya başlandığını söyledi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Son dönemdeki gelişmelere ve sınırda alınan güvenlik önlemlerine değinen Vali Küçük, fiziki tedbirlerin alınmaya başladığını açıkladı.

Vali Küçük, Basın Yayın ve Enformasyon Şanlıurfa Şubesi'nin düzenlediği toplantıda kentin turizm, sanayi eğitim ve güvenlik ile ilgili konularını değerlendirdi. Sınır güvenlik sisteminin yeniden kurulmaya başladığını söyleyen Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kaçakçılık faaliyetinin artması, yoğunlaşması üzerine alınmış bir tedbirdir. Sınırlarla ilgili de Türk Silahlı Kuvvetleri ciddi şekilde orada görevini yapıyor. Buna ilaveten sınırlarla ilgili fiziki tedbirler alınmaya başlandı ve devamı da gelecektir. Fiziki tedbirlerle ilgili Suruç'ta ihalesi yapılan çalışmanın 1.5 kilometrelik tel örgü çalışması devam ediyor. Ceylanpınar ve hassas bütün noktalarda yeniden sınır güvenlik sistemi kurulmaya başlandı ve artarak devam edecektir. Sınırlarımızda fiziki sistem çok çok güçlendirilecektir. Gerek arazide, gerek şehirde, gerekse köyde istihbarat olarak önlemler alınmıştır. Meydana gelen menfur iki olay Şanlıurfa'nın doğasından içine çıkmış bir terör olayı değildi. Tamamen dışarıdan kaynaklı bizimle ilgisi olmayan iki tane olaydı."

"TURİST SAYISINDAKİ DÜŞÜŞ, SICAKLIKLARA BAĞLI"

Turist sayısındaki düşüşün sıcaklıklara bağlı olduğunu belirten Vali Küçük, şunları kaydetti:

"Şanlıurfa'daki Suruç patlaması ve Akçakale'deki şehit olaylarının kesinlikle Şanlıurfa ile alakası yok. Şanlıurfa'nın yaşanan terör olaylarıyla anılması doğru değildir. Şanlıurfa çok güvenli bir şehir. Vatandaşların Şanlıurfa'ya gelme yönünde hiçbir korkuya kapılmaması gerekiyor. Bu aylardaki turizm düşüşünü ben sıcaklığa bağlıyorum. Eğer turizmde bir düşüş varsa bu algıyı hep beraber düzeltmemiz lazım."

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler