HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yeni Bakanlar açıklandı! İşte 65. Hükümet'in Bakanlar Kurulu

Binali Yıldırım, yeni Bakanları açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda açıklanan Bakanlar Kurulu listesinde sürpriz isimler dikkat çekti. Yeni Bakanlar Kurulu'nu haberimizden öğrenebilirsiniz.

Yeni Bakanlar açıklandı! İşte 65. Hükümet'in Bakanlar Kurulu

Yeni Bakanlar Kurulu açıklandı! Geçtiğimiz günlerde Pelikan Dosyası adlı blogda paylaşılan 'Selam Olsun!' adlı yazının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi'nde büyük bir değişime gidildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu'nun görüşmesinin ardından Davutoğlu görevinden istifa etmiş ve AK Parti'nin yeni başkanının kim olacağı merak edilmeye başlanmıştı. Yapılan kongrede Binali Yıldırım, 1405 oyla AK Parti'nin yeni Genel Başkanı seçildi. Bu seçimin ardından en çok merak edilen soru 65. Hükümet'te hangi bakanların yer alacağı olmuştu. Yeni Bakanlar Kurulu, Binali Yıldırım tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklandı. Listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunan Yıldırım, yeni Bakanlar Kurulu listesini paylaştı.

YENİLER, GİDENLER, GÖREVİ DEĞİŞENLER

65. Hükümet açıklanmadan önce Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüşmüştü. Gece yarısı saat 01.25'te başlayan görüşme basına kapalı gerçekleştirilirken, yaklaşık 2 saat sürdü. 24 Mayıs'ta ise Binali Yıldırım, 65. Hükümet'te yer alacak yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladı. Bakanlar Kurulu listesinde bir takım değişiklikler olması bekleniyordu ve beklenen yaşandı. Gidenler, yeniler ve görevi değiştirilen isimler oldu. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, AB Bakanı Volkan Bozkır, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal giden isimler arasında yer aldı. Faruk Özlü, Mehmet Özhaseki, Recep Akdağ, Ahmet Arslan, Fatma Betül Sayan Kaya yeni gelen isimler olurken, Fikrı Işık, Lütfi Elvan, Nabi Avcı ve İsmet Yılmaz'ın görevi değişti.

65. Hükümet'te yeni Bakanlar Kurulu listesinde şu isimler yer aldı:

Başbakan: Binali Yıldırım
Başbakan Yardımcısı: Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Numan Kurtulmuş, Yıldırım Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak
Adalet Bakanı: Bekir Bozdağ
Enerji Bakanı: Berat Albayrak
Çevre ve Şehircilik Bakanı: Mehmet Özhaseki
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı: Faruk Çelik
Avrupa Birliği Bakanı: Ömer Çelik
Kültür ve Turizm Bakanı: Nabi Avcı
Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu
Kalkınma Bakanı: Lütfi Elvan
Maliye Bakanı: Naci Ağbal
İçişleri Bakanı: Efkan Ala
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Süleyman Soylu
Milli Eğitim Bakanı: İsmet Yılmaz
Sağlık Bakanı: Recep Akdağ
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı: Ahmet Arslan
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Fatma Betül Sayan
Gümrük ve Ticaret Bakanı: Bülent Tüfenkçi
Ekonomi Bakanı: Nihat Zeybekçi
Savunma Bakanı: Fikri Işık
Orman ve Su İşleri Bakanı: Veysel Eroğlu
Gençlik ve Spor Bakanı: Akif Çağatay Kılıç
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Faruk Özlü

65. HÜKÜMET İLK TOPLANTIYI YAPACAK

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet'in yeni Bakanlar Kurulu ile ilk toplantısı 25 Mayıs Çarşamba günü gerçekleştirilecek. İlk toplantı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak.


En Çok Aranan Haberler