Kestane Haberleri

Kestane ithalatı gözetim uygulaması kapsamına alındı

Ticaret Bakanlığı düzenlemesiyle, yerli üreticilerin daha etkin şekilde korunması ve rekabet gücünün artırılması amacıyla kestane ithalatı izlenecek. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 23-01-2024 17:04

Kış aylarının vazgeçilmezi meğer şifa deposuymuş! Kolesterolü düşürüyor, kanserden koruyor!

Kestane soğuk günlerin vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Kış aylarında sıklıkla yenilen kestanenin inanılmaz faydalarını duyanlar çok şaşırıyor. Kış aylarında kapış kapış satılan kestanenin hem kolesterolü düşürücü hem de kanserde koruyucu özelliği olduğu ortaya çıktı.

Kadin 23-01-2024 09:02

Kestaneli pilav tarifi: Kestaneli pilav nasıl yapılır?

Türk ziyafet sofralarının olmazsa olmazlarından pilavı sade, arpa ya da tel şehriyeli yapabileceğiniz gibi farklı malzemelerle ve tariflerle de renklendirebilirsiniz. Özel günlerde, yemek davetlerinizde ya da yılbaşı akşamı hazırlayacağınız sofralarda servis edebileceğiniz kestaneli pilavı da deneyerek menünüze değişiklik katabilirsiniz.

Yemek 29-12-2023 00:45

Bu kestane alerji yapıyor, gerçeğiyle ayırt etmesi zor! 'Sahtesini yemeyin, zehirlenebilirsiniz'

Kış aylarının gelmesiyle bolca tüketilen kestane satışları arttı. Bu yıl ülkedeki kestane sayıları azaldı ve yüksek fiyatlar dolayısıyla ithal kestane satışları da arttı. Hayvan yemi olarak ithal edilen Çin kestanelerinin son günlerde pazarlarda satışa çıkarıldığı öğrenildi. Yerli kestanelerden ayırt edilmesi zor olan ve insan sağlığına ciddi zarar verdiği tespit edilen kestaneler için İstanbul ve İzmir'de Zabıta ekipleri halk pazarında denetleme yaptı.

Haber 26-12-2023 18:40

Airfryer kestane tarifi: Airfryer'da kestane nasıl yapılır?

Günümüzün en gözde mutfak aletleri arasında yer alan Airfryer'da çeşitli yemekler ve tatlılar hazırlayıp sunabildiğiniz gibi lezzetli atıştırmalıklar da pişirebilirsiniz. Sebze haşlama, kızartma, közleme gibi işlemleri de Airfryer sayesinde çok kısa süreler içinde hazırlayıp sunabilirsiniz. Kış aylarının en sevilen atıştırmalıklarından biri olan kestaneyi de Airfryer’da birkaç dakika içinde pişirip servis edebilirsiniz.

Yemek 26-12-2023 15:45

Kestane balı nedir? Kestane balı nasıl üretilir?

Ülkemizin üretiminde ikinci sırada olduğu bilinen arıcılık ana hedefi bal üretmek olan bir faaliyettir. Şifa kaynağı kabul edilen, insan ve hayvan sağlığı için son derece faydalı bir besin olduğu bilinen bal üretimi için ustalık, sabır ve özen gerekir. Arılar tarafından üretilen ballar farklı özellikleri ile birbirlerinden ayrılır ve birçok farklı çeşit bal vardır. Bal türleri birbirlerinden tat, kıvam, renk gibi belirgin özelikleri ve yetişme teknikleri ile ayrılırlar.

Haber 18-11-2023 14:26

Kestane ormanlarına salındı! Korkulu rüyaları olacaklar

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Simav İşletme Müdürlüğü laboratuvarında orman zararlılarına karşı yetiştirilen "Torymus Sinensis" isimli yırtıcı böcekler, kestane gal arısı ile savaşmak için kestane ormanlarına salındı. Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, üretilen yırtıcıların doğaya salınarak, doğada kestane verimini ciddi ölçüde düşüren gal arısı ile mücadele edildiğini ve kestane veriminin tekrar arttırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Haber 28-05-2023 10:22

Bartın'da kestane ağaçlarını gal arısından laboratuvarda üretilen böcekler koruyacak

Bartın'da kestane rekoltesini düşüren gal arısıyla mücadele amacıyla laboratuvarda üretilen böcekler doğaya bırakıldı.

Yurthaber 17-05-2023 10:11

Kestane nerede yetişir, hangi ilde ve iklimde yetişir? Kestane ağacı nasıl yetişir, hangi mevsimde yetişir?

Kestane, kayıngiller ailesinde yer alan bitkidir. Kış aylarında sıklıkla tüketilir. Ilıman iklime sahip bölgelerde yetiştirmeye uygun özelliktedir. Ayrıca nemli ve sıcak iklime sahip bölgelerde de kestane yetiştirmek mümkündür. Ağaçta yetişen kestane kış aylarında suda kaynatma, közleme veya fırınlama gibi yöntemlerle sıkça tüketilir.

Haber 07-04-2023 16:08

Kase kase yedirir: Tavada kestane tarifi! Tavada kestane nasıl yapılır?

Kestane kış aylarının vazgeçilmezi olarak görülüyor. Soğuş kış günlerinde sıcak aile sohbetlerinin olmazsa olmazları arasında yer alan kestanenin en lezzetli tarifi merak ediliyor. Tavada kestane nasıl yapılır sorusu sıklıkla aratılıyor. İşte lokum gibi yumuşacık olacak tavada kestane tarifi...

Yemek 15-01-2023 15:41

Ne savaşlar ne doğal afetler ne de kıtlık onu durdurabildi! Tam 400 yıldır bir kere bile ara vermedi...

Tam dört asırdır meyve veriyor! Yakınında yaşayanlar savaşları ve kıtlıkları onunla atlattı. Bu ağaç tam 410 yaşında, geçen sene yapılan incelemeler sonucunda anıt ağaç olarak tescillendi. Diyarbakır'daki o ağaç araştırmalara konu oldu. 410 yıllık kestane ağacı tescillendi.

Haber 10-01-2023 14:32

Zuhal Topal'la Yemekteyiz nefis yılbaşı yemeği: Fırında kestaneli iç pilavlı hindi! İşte tarifi ve malzemeleri

Bir yılbaşı klasiklerinden biri olan fırında kestaneli iç plavlı hindi, yeni yılda birçok evin sofralarında yer alıyor. Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında nefis bir lezzet olan fırında kestaneli iç pilavlı hindi hazırlandı. Yapımı biraz meşakatli olsa da bu tarif, yılbaşı sofralarına çok yakışıyor. İşte fırında kestaneli iç pilavlı hindi tarifi...

Yemek 30-12-2022 14:59

Airfryer kestane kebap tarifi oldukça pratik ve kolay: Airfryer'da kestane kebap nasıl yapılır?

Kış aylarında kömür sobalarının, ısıtıcıların baş tacı kestane kebabı Airfryer’da birkaç dakika içinde kolayca pişirebilirsiniz. Kestanenin lezzetine lezzet katacak olan Airfryer’da yalnızca tek bir malzemeyle hızlıca hazırlayıp servis yapabilirsiniz. Soğuk kış akşamlarına kestane kebabının sıcacık tadıyla güzel bir dokunuş yapmak isterseniz Airfryer'da kestane kebabını birkaç dakikalık sürede pişirebilir ve farklı tariflerde kullanabilir ya da direkt olarak tüketebilirsiniz.

Yemek 23-12-2022 16:42

Bedava alabilmek için uzun kuyruk oluştu! 5 ton dağıttılar

Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kestane Festivali'nde ziyaretçilere 5 ton kestane dağıtıldı. Yoğun katılım nedeniyle kestane ocaklarının önünde uzun kuyruk oluştu.

Haber 11-12-2022 17:01

En fazla kestaneyi yiyip en güzel tatlıyı yapan ödülü kaptı

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde düzenlenen Kestane Festivali renkli anlara sahne oldu. Festivalde kestaneden yapılan tatlılar birbiriyle yarışırken, vatandaşlar ise en fazla kestaneyi yemek için bir birleriyle yarıştı.

Haber 20-11-2022 23:06

Alternatif ürün olarak yetiştirdiği kestaneden 9 ton rekolte aldı

Mersin'in Erdemli ilçesinde, kuraklığa dayanıklı olmasından dolayı bahçesine alternatif olarak kestane diken çiftçi, 60 ağaçtan 9 ton ürün topladı.

Yurthaber 18-11-2022 11:29

Hiçbir masrafı yok! Kilosu 80 liradan satılıyor

Mersin'in yüksek kesimlerinde kuraklığa dayanıklı gelir getirici ürün olarak yetiştirilmeye başlanan Akdeniz kestanesinin üretiminin yaygınlaştırılması için çalışma başlatıldı. Kestanenin küresel iklim değişikliği de göz önüne alınarak kuraklığa dayanıklı gelir getirici ürün olarak yaygınlaştırılması hedefleniyor. Hiçbir masrafı olmayan kestanenin kilosu 80 liradan satılıyor.

Finans 17-11-2022 09:26

Isparta'da mahalle sakinlerinin kestane toplama nöbeti sürüyor

Olgunlaşınca yere düşen kestaneleri toplayan mahalle sakinleri, bir kısmını satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Yurthaber 15-11-2022 11:09

Konya'da meyvelerin arasına gizlenmiş 200 tabanca mermisi ele geçirildi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde polis ekipleri, başka bir ilden kargoyla gönderilen armut ve kestanelerin arasına gizlenmiş 200 tabanca mermisi ele geçirdi.

Yurthaber 15-11-2022 08:23

Kargo kutusunda bulundu! Armut ve kestanelerin arasından 200 mermi çıktı

Konya'da meyvelerin arasına gizlenmiş 200 tabanca mermisi ele geçirildi. Kargoyla gönderilen paketin içinde bulunan mermilerin, bir silah fabrikasında işçi olarak çalıştığı öğrenilen şüpheliye ait olduğu ve şüpheli hakkında işlem başlatıldığı bildirildi.

Haber 14-11-2022 18:44

Kestane yapmak artık çok kolay! Püf noktalarıyla sokak kestanesi tarifi

Kestane soğuk günlerin vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunuyor. Kış aylarında sıklıkla yenilen kestanenin evde yapımı zor olabiliyor. Birçok kişi evde yaptığı kestanenin sokak kestanesi lezzetinde olmadığını belirtiyor. Ancak püf noktalarına dikkat edildiğinde sokak kestanesini elde etmek çok kolay. Sokak kestanesi nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu kestane tarifini deneyebilirsiniz.

Yemek 02-11-2022 08:00

Aydın'da sezonun ilk kestaneleri borsaya getirildi

Aydın'da sezonun ilk kestaneleri borsaya getirildi

Yurthaber 12-10-2022 13:13

Kışın vazgeçilmezi pazara indi, kilosu 45 TL

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde pazar tezgahlarında yerini alan kestane, iriliğine göre 35-45 TL arasında fiyattan satılıyor. Üreticiler, kestane hasadının yaklaşık 1 ay daha süreceğini ancak fiyatlarda düşme yaşanmayacağını ifade etti.

Finans 10-10-2022 18:03

Samsun'da Nebiyan kestanesinde hasat mesaisi başladı

Samsun'da Nebiyan kestanesinde hasat mesaisi başladı

Yurthaber 08-10-2022 11:50

Erfelek kestanesinde rekoltenin 350 tona düşeceği öngörülüyor

Erfelek kestanesinde rekoltenin 350 tona düşeceği öngörülüyor

Yurthaber 04-10-2022 12:15

Tamamen kurtulacaksınız! Örümcekleri evden uzaklaştırmak için çok etkili yöntem

Örümcek birçok insanın en korktuğu hayvanlardan. Evde, bahçede sıklıkla gördüğümüz örümcekleri uzaklaştırmak için çeşitli yöntemler aranıyor. Ancak bu yöntemler istenilen sonuçları vermiyor. Oysa ki örümcekleri evden uzak tutmanın yolu basit yöntemlerden geçiyor.

Kadin 11-09-2022 11:44

Lise öğrencileri sudaki ağır metalleri temizlemek için proje geliştirdi

Samsun Atakum Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri geliştirdikleri, "Kestane Kabuğu ile Atık Sulardaki Ağır Metal İyonlarının Uzaklaştırılması Projesi" ile TEKNOFEST KARADENİZ'e katılacak - Kimya teknolojisi öğretmeni Cem Keser: - "Yaptığımız deneyler sonucunda yaklaşık yüzde 90 ağır metalleri kirli sudan uzaklaştırdık. Bu filtre, bir fabrikanın ağır metal içeren suyunda denenebilir"

Yurthaber 24-08-2022 12:14

Simav kestanesi ve termal suyla şampuan üretiyorlar

Kütahya'nın Simav ilçesinde belediyenin hazırladığı projeyle kurulan tesiste sıvı, katı sabun, kolonya gibi temizlik ve kişisel bakım ürünleri imalatıyla engelliler için de istihdam sağlanıyor

Yurthaber 25-02-2022 11:20

Aydın Ticaret Borsası

Aydın Ticaret Borsası

Yurthaber 24-02-2022 15:21

Mutluluğun formülü kestanede gizli!

Soğuk kış günlerinde ilk akla gelen yiyeceklerden biri olan kestane; kavrulmuş, haşlanmış ve tatlı olarak tüketilebiliyor ya da pilavlara, yemeklere lezzet veriyor. Kalorisi düşük bir besin olan kestane yüksek miktarda lif, protein ve karbonhidrat barındırıyor. Aynı zamanda potasyum, magnezyum, demir ve fosfor içeriğiyle zengin bir mineral kaynağı olarak tanımlanıyor.

Haber 19-01-2022 11:18

Kestane kebap sorana Arapça cevap! Bursalı seyyar satıcı dil öğrendi işleri açıldı

Bursa'da seyyar satıcı, Orta Doğu'dan gelen çok sayıda turiste daha iyi hizmet verebilmek için Arapça öğrendi. Yabancı dil bilen seyyarın işleri açılırken, turistlere şehrin tarihî yerlerini de anlatarak turizme hizmet ediyor. Necdet Özçelik,

Haber 15-01-2022 13:10

İşlerini arttırmak için öyle bir şey yaptı ki... Seyyar kestanecinin azmi takdir topladı

Bursa'da seyyar satıcılık yapan Necdet Özçelik, Orta Doğu'dan gelen çok sayıda turiste daha iyi hizmet verebilmek için Arapça öğrendi. Özçelik yeni diller öğrenmek için çalışmalara başladığını ifade ederek, "İşlerimde hissedilir derecede artış oldu" dedi.

Finans 15-01-2022 10:06

Aydın Ticaret Borsası

Kuru incirin kilogramı 25-50 liradan işlem gördü

Yurthaber 30-12-2021 12:03

Çin kestanesine dikkat! Bakın nasıl anlayacaksınız... ''Kanserojen madde içeriyor''

Kış aylarının vazgeçilmezi kestanenin kokusu Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinin sokaklarını sardı. Vatandaşların kestaneyi tercih etmesi ise satıcıların yüzünü güldürürken Çin kestanesine karşı da uyarıda bulundu. Kestane satıcısı Zeki Gezer, ''Şimdilere Çin’den getirilen uygun fiyat adı altında, genelde pazarda satışa sunulan kanserojen madde içeren bir kestane çeşidi. Çin kestanesi kötü kokusundan ve tadından anlaşılıyor. Lütfen, vatandaşlar bu kestaneden uzak dursun” diye konuştu.

Haber 24-12-2021 11:57

Kestane ihracatı yüzde 79 arttı

Yılın 11 ayında 23,6 milyon dolarlık ihracatın yapıldığı kestanede en büyük pazar İtalya oldu - Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Kendirlioğlu: - "Hem kalite hem fiyat hem de rekolte anlamında çiftçimiz memnun. Bu üçü bir arada çok fazla denk gelmez"

Yurthaber 12-12-2021 11:03

Çocuk yaşta başladıkları kestane satıcılığını 30 yıldır aynı yerde sürdürüyorlar

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde yaşayan Ali Yeşilyurt ile Mustafa İhtiyar, yıllardır aynı noktada kurdukları seyyar tezgahta pişirdikleri kestaneleri satarak ailelerinin geçimini sağlıyor - Ali Yeşilyurt: - "Burası benim evim gibi artık. Herkes beni tanır" - Mustafa İhtiyar: - "Çok soğuk olunca sobayla ısınıyoruz. Fırtına falan olunca tezgahı hiç açmıyoruz zaten"

Yurthaber 10-12-2021 12:12

Kilosu 120 lira! Yılbaşı gecesi satışlarda yüzde 200 artış oluyor

Eskişehir’de kış mevsimine girilmesi ile birlikte kestaneler yavaş yavaş tezgâhlardaki yerini almaya başlarken, 100 gram pişirilmiş kestaneyi 12 liraya satan Mestan Özçelik, özellikle yılbaşında talebinin daha da artmasını beklediklerini belirtti.

Haber 08-12-2021 14:10

Binbir zahmetle toplandı, 1 ay kuyuda bekletildi! 50 liradan satılacak

Denizli’nin Buldan ilçesinde bin bir zahmetle toplanan kestaneler, eğrelti otlarıyla örtülü kuyulardan çıkarılarak patoz işlemiyle dikenli kabuklarında ayrılmaya başladı. Geçen yıla oranla rekoltede düşüş olduğu gözlemlenen kestanenin kilo fiyatının ise 50 TL bandında olması bekleniyor.

Haber 30-11-2021 15:40

Kestane balı nereden alınır? Kestane balının faydaları nelerdir?

Son günlerde gündeme gelen kestane balının nerede satıldığı ve faydaları gibi konular merak ediliyor. Pek çok vatandaş faydası bol olan kestane balını satın almak istiyor. Peki kestane balı nereden alınır? Kestane balının faydaları nelerdir? İşte ayrıntılar...

Haber 28-11-2021 16:57

3 tanesi 1 dilim ekmek yerine geçiyor! Kestane, halsiz ve yorgun düşene şifa oluyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Uzm. Diyetisyen Canel Öner Sayar, sağlıklı bir besin kaynağı olan kestanenin faydalarına ilişkin yaptığı açıklamada, kestanenin çabuk yorulan ve halsiz düşen zayıf kişiler için enerji deposu olduğunu belirtti. Sayar ayrıca kestanenin erken yaşlanmayı önleyerek vücuttaki toksinlerin de kolay bir şekilde atılmasını sağladığını kestanenin tam bir bağırsak dostu olduğunu söyledi.

Haber 02-11-2021 10:19

Kestane tüketimi vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırıyor

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Uzm. Diyetisyen Canel Öner Sayar: - “B1 ve B2 vitamini deposu kestane, glüten duyarlılığı, buğday alerjisi ve çölyak hastaları için kaliteli bir besin kaynağı oluyor. Sakinleştirici özelliği olan kestane depresyon ve strese de iyi geliyor. Erken yaşlanmayı önleyerek vücuttaki toksinlerin de kolay bir şekilde atılmasını sağlayan kestane tam bir bağırsak dostu" - "Yüksek potasyum içeriğiyle potasyum düzeyi düşük olanlara önerilen kestane kan basıncını düzenleyerek kan dolaşımını da hızlandırıyor”

Yurthaber 02-11-2021 09:33

Tatlıdan pilava kadar her şey var! Kestaneyle yapabileceğiniz leziz tarifler

Kış aylarının vazgeçilmezi olan kestaneyle birçok farklı tarifi yapmak mümkün. Kestaneyi tek başına yemekten sıkıldığınızda farklı tariflerinizde kullanabilirsiniz. Çayın yanında ya da atıştırmalık olarak tüketilmesinin yanı sıra ana yemeklerin içerisine de kestane ekleyerek sofralarınızda fark yaratabilirsiniz.

Yemek 19-10-2021 07:36

Günlük 400 TL'ye çalışacak eleman bulamıyorlar: Korkutucu ve yorucu bir iş

Bursa'nın önemli değeri ve markası olan kestanede hasat başladı. 2 yıldan bu yana gal arısıyla mücadele veren çiftçiler sonunda zoru başardılar. İl Sağlık Müdürlüğünün girişimleriyle gal arısını yok edecek böcek uygulamasıyla kestanede rekolte yükseldi.

Haber 18-10-2021 16:16

Kaz Dağları kestanesi gelir kapısı oldu! Kilosunu 10 liradan satıyorlar

Çanakkale’nin Çan ilçesinin kuzey yamaçlarında bulunan Kaz Dağları’nda yetişen kestaneler, yöre halkına ek gelir kaynağı oldu. Köylüler topladıkları kestanelerin kilosunu 10 liradan satıyor.

Haber 15-10-2021 14:57

'Katil arı' tehdidi büyüyor! Kastamonu ve Bartın'dan sonra Sinop'ta görüldü

Halk arasında katil arı olarak bilinen gal arısı, bu kez Sinop'ta görüldü. Düzce, Bartın ve Kastamonu'dan sonra bir ilde daha ortaya çıkan gal arısı kestane ağaçlarının kurumasına yol açıyor. Son olarak Ayancık ilçesini tehdit etmeye başlayan arı ile köylüler, yetkililerin bir an önce önlem almasını istiyor.

Haber 11-10-2021 12:26

Sinop'ta kestane rekoltesinin 500 ton civarında gerçekleşmesi bekleniyor

Sinop'ta kestane rekoltesinin 500 ton civarında gerçekleşmesi bekleniyor

Yurthaber 08-10-2021 12:17

Kestane toplamak için gitti, kendini vurdu

Zongul'dak'ın Ereğli ilçesinde Yakup Bozacıoğlu (62), kestane toplamak için gittiği ormanda yanındaki tüfeğin ateş alması sonucu ayağından yaralandı.

Haber 04-10-2021 20:30

Hasadı başlayan kestanede ihracat hedefi 50 milyon dolar

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak: - "Kestane rekoltemizin 2021 yılında geçen seneye oranla yüzde 10 civarında daha yüksek olmasını bekliyoruz. Kestane kalitesi ihracat için de son derece elverişli"

Yurthaber 30-09-2021 10:51

Zonguldak'ta gal arısına karşı mücadele edecek böcekler doğaya bırakıldı

Laboratuvar ortamında yetiştirilen "torymus sinensis" adlı böceklerin kestane ağaçlarının yapraklarına bırakılarak, gal arısının verdiği zararın önüne geçilmesi hedefleniyor

Yurthaber 05-05-2021 13:02