HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Abdullah Gül'den Cumhuriyet açıklaması

Son dakika haberlere göre, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhuriyet gazetesi davasına ilişkin "Gazetecilerin her zaman tutuksuz yargılanmasının doğru olduğunu söylemişimdir. Şimdi de gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum" dedi.

Cumhuriyet davasında karar günü bugün. "Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek" iddiasıyla tutuklanan ve tutuksuz yargılanan Cumhuriyet gazetesi yönetici, yazar, muhabir ve avukatları hakkındaki dava, gözaltılardan 9 ay, iddianamenin hazırlanmasından 3 ay sonra pazartesi günü başlamıştı. 11’i tutuklu 17 Cumhuriyet yazar, çizer, muhabir ve yöneticisi pazartesi gününden bu yana süren duruşmalarda savunma yaptı. Bugün ise Cumhuriyet gazetesi davasında ara karar günü.

Gül, cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhuriyet davasına ilişkin olarak yöneltilen soruya Gül, "Gazetecilerin her zaman tutuksuz yargılanmasının doğru olduğunu söylemişimdir. Şimdi de gazetecilerin tutuksuz yargılanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum" yanıtını verdi.

Gül, sözlerinin devamında mahkeme heyetinin kendi kanaatine göre karar vereceğinin altını çizerek şunları kaydetti: "Ancak Türkiye’de hükümeti içeride ve dışarıda rahatlatacak bir unsur olur diye düşünüyorum.”


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler