HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Partili Mahir Ünal: Çözüm süreci bir bürokratik aktörün tavrıyla akamete uğramaz

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifa etmesinin çözüm sürecini etkilemeyeceğini söyledi.

Ak Partili Mahir Ünal: Çözüm süreci bir bürokratik aktörün tavrıyla akamete uğramaz

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın istifa etmesinin çözüm sürecini etkilemeyeceğini belirterek, "Çözüm süreci bir kişiye, ya da kuruma dayalı olarak yürütülen bir süreç değil. Çözüm süreci ne HDP'nin, ne örgütün, ne İmralı'nın tavrıyla değişecek bir süreç olmadığı gibi, bu tarafta da herhangi bir siyasi ya da bürokratik aktörün tavrıyla akamete uğrayacak bir süreç değildir" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Bolu'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Soylu Otel’de öğle yemeğinde buluştu. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularınıyanıtlayan Ünal, Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde anayasayı değiştirmek için 400 milletvekiline ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Mit Müstejarı Hakan Fidan'ın istifasıyla ilgili soru üzerine Ünal, bu konuda Cumhurbaşkanı ve Başbakanın gerekli açıklamayı yaptıklarını hatırlatarak şöyle konuştu:

"MİT Müsteşarının istifasının siyasetin temel konularından biri haline getirilmesini doğru bulmuyorum. Bugüne kadar görevini layıkıyla yapan Fidan, siyasette olmak için görevinden istifa etmiştir. Bundan sonrası Hakan Fidan'ın siyasetin içerisinde olup olmayacağıyla ilgilidir."

'ÇÖZÜM SÜRECİ BİR KİŞİYE YA DA KURUMA DAYALI DEĞİL'

Ünal, "Hakan Fidan’ın istifası çözüm sürecini sekteye uğratır mı?" sorusunu ise şöyle cevapladı:

"Çözüm süreci bir kişiye ya da kuruma dayalı olarak yürütülen bir süreç değil. 2 yıldan beri başarıyla sürdürülen çözüm süreci Edirne'de ki vatandaşımız tarafından da, Şırnak'taki vatandaşımız tarafından da sahip çıkılan, sürdürülmesi istenen ve kamu oyunun yüzde 70 desteğine ulaşmış bir süreçtir. Çözüm süreci ne HDP'nin, ne örgütün, ne İmralı'nın tavrıyla değişecek bir süreç olmadığı gibi, bu tarafta da herhangi bir siyasi ya da bürokratik aktörün tavrıyla akamete uğrayacak bir süreç değildir. Devletimizin ve hükümetimizin arkasında durduğu ve milletimizin terör belasından kurtarılması için yürütülen bir süreçtir. O yüzden herhangi bir sorun oluşacağını zannetmiyorum."

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler