HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yardımcısı Arınç Kuveyt'te

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye ile Kuveyt arasında derin tarihi, köklü bağlar bulunduğunu belirtti.

KUVEYT (AA) - Arınç, Türkiye ile Kuveyt arasında derin tarihi, köklü bağlar bulunduğunu belirterek, "Bu yüzyıllar öncesinden geliyor. Hamdolsun bugün de hükümetlerimiz arasındaki siyasi ilişkiler, ticari ilişkiler dış politikadaki temel hedeflerimizde hiçbir ayrılık yok" dedi.

Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçisi Murat Tamer, Başbakan Yardımcısı Arınç'ın onuruna akşam yemeği verdi.

Büyükelçilik Konutu'ndaki yemeğe, Kuveyt Millet Meclisi Başkan Vekili Mübarek el-Huraynec, Adalet, Evkaf ve İslam İşleri Bakanı Yakup el-Sane ile davetliler katıldı.

Yemekte kısa bir konuşma yapan Arınç, havaalanına indikleri andan itibaren kendisine ve heyetine gösterilen sıcak konukseverlikten dolayı teşekkür etti.

Türkiye'yi çok seven dostların içinde olduklarını belirterek, bundan duyduğu mutluluğu dile getiren Arınç, iki ülke arasındaki ilişkileri "mükemmel" olarak nitelendirdi.

Arınç, "İki ülke arasında derin tarihi, köklü bağlar mevcut. Bu yüzyıllar öncesinden geliyor. Hamdolsun bugün de hükümetlerimiz arasındaki siyasi ilişkiler, ticari ilişkiler dış politikadaki temel hedeflerimizde hiçbir ayrılık yok. Böyle bir samimiyetin mevcudiyetinden biz de iftihar ediyoruz" dedi.

Büyükelçi Tamer de Arınç'ın Kuveyt'te olmasının kendilerine güç verdiğini belirtti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin karşılıklı güven, sağduyu ve işbirliğine dayandığını anlatan Tamer, ilişkilerin örnek gösterilecek düzeyde olduğunu kaydetti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler