HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'den, MHP'li Engin Alan için TBMM Başkanı Çiçek'e mektup

HP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, son tahliyelerin ardından hala cezaevinde bulunan Meclis'in tek tutuklu milletvekili MHP'li Engin Alan için, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e mektup yazdı.

ANKARA (ANKA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, son tahliyelerin ardından hala cezaevinde bulunan Meclis'in tek tutuklu milletvekili MHP'li Engin Alan için, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e mektup yazdı. Oran, Alan'ın üç kez Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu ve cevap alamadığını hatırlattığı mektupta, Çiçek'in bu konuda devreye girmesini istedi.

Oran, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e yazdığı mektubun ayrıntılarını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, son tahliyeler ile daha önce tutuklu bulunan milletvekillerinin tahliyelerini hatırlattığı mektubunda, TBMM Başkanı Çiçek'ten bir an önce devreye girmesini istedi. Umut Oran, "Sayın Engin Alan bu emsal kararlar ışığında tam üç kez Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuş olsa da bugüne kadar hakkında alınmış bir karar bulunmamaktadır. Bu kapsamda, TBMM Başkanı sıfatıyla bu haksız ve adaletsiz durumun ortadan kaldırılması, Anayasa Mahkemesi'nin yapılan itirazlara bir an önce cevap vererek, İstanbul Milletvekili olan Engin Alan'ın, özgürlüğüne kavuşması ve görevine başlaması için gereken başvuruların yapılmasını" istedi.

Oran, Çiçek'in bu konuda acil olarak Anayasa Mahkemesi ile görüşmesini de istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, tahliye edilen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u ziyaret ettiğini belirterek, moralinin yerinde olduğunu söyledi. Cezaevinde bulunduğu dönemlerde kendisini sıksık ziyaret ettiğini anımsatan Oran, "Türkiye'de adalet ve demokrasi için neler yapılabilir konularında çalışmaları vardı. Bu konuda da çalışmaları devam edecektir" dedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler