HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Genç'e kınama cezası verildi

CHP Tuceli Milletvekili Kamer Genç'e kınama cezası verildi.

CHP'li Genç'e kınama cezası verildi

ANKARA(ANKA)Meclis Genel Kurulu'nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e, "Eğer zaten otursaydınız hangi tarikat mensubu bir kitlenin bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz?" sorusu tansiyonu yükseltti. Çıkan tartışmanın ardından Genç'e kınama cezası verildi.

Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Yer Alan Engelli Bireylere Yönelik İbarelerin Değiştirilmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in sorusu tansiyonu yükseltti.

-GENÇ'İN SORUSU TANSİYONU YÜKSELTTİ-

Genç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e, "Acaba Atatürk bu cumhuriyeti kurmasaydı siz şimdi hangi devletin vatandaşıydınız ve o makamda oturacak mıydınız? Eğer zaten otursaydınız hangi tarikat mensubu bir kitlenin bilmem kaçıncı hanımı durumuna düşerdiniz? Yani, bu Atatürk'ün getirdiği nimetleri inkâr etmeyin" diye sordu.

AK Parti sıralarından "Utan ya" sesleri yükselirken İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, "Ya, ne terbiyesiz adamsın sen be!" diye bağırdı.

-BAKAN ŞAHİN'DEN SERT YANIT-

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, Genç'in sözlerine sert tepki gösterdi. Genç'i kınadığını belirten Şahin, "Bir Bakan olarak değil bir kadın, bir anne olarak bu üslupsuzluğunu, bu hadsizliğini ve bu sorduğu soruların cevabını vermemeyi Bir kadın olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında, sizinle bu çatı altında olmaktan da büyük bir utanç duyduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.

Genç'de yerinden, "Veremezsin çünkü sen ona cevap verecek nitelikte değilsin" diye bağırdı.

Bakan Şahin, "O yüzden haddinizi bilin! Lütfen ağzınızdan çıkanı da kulağınız duysun Sayın Genç. Türkiye Cumhuriyeti'nde Aile ve Sosyal Bakanı olan birine kaç eşli olabileceğini soracak kadar hadsiz ve terbiyesizsin!

İnsanların fikri neyse zikri de odur. Demek ki kendi kalbinden ve yüreğinden bu geçiyor, bu soruyu bana soruyor. Sayın Başkanım, Sayın Genç'e yakışıyor mu? Bir kadın olarak çok eşliliği bana sorma cesaretini gösteriyor. Herkes haddini bilecek" diye konuştu.

Tansiyonun yükselmesi üzerine 10 dakika ara verildi.

-CHP'Lİ GENÇ'E KINAMA CEZASI VERİLDİ-

Aradan sonra kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Genç'e kınama cezası verilmesini istedi. Yapılan oylama sonucunda Genç'e kınama cezası verilmesi kabul edildi. (ANKA)

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler