HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Tanrıkulu: Talimatı veren beyefendi kimdir?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, "Talimatı veren beyefendi kimdir?" diye sordu.

ANKARA (ANKA)- Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin "Denetimden kaçıldığı bazı harcamaların kamufle edildiği suçlamalarının hiçbir aslı astarı yok. Geçmiş dönemde gelip bu dönem gelmeyen hiçbir rapor yok. Hükümetimize yönelik bütün suçlamalar, içi boştur, anlamsızdır' dediği iddiası doğru mudur?

"İyi ki gelmedi. Çünkü raporlar çok berbat. Yani hükümeti ciddi anlamda...', "Beyefendi talimat verdi, şimdi var ya bu raporlar gelmiş olsaydı..', "Hepsi bizim adamımız baktığınız zaman', "Tepeden tırnağa bu kanunu değiştirmemiz lazım' "Eski sisteme geçmemiz lazım. 2013 raporlarında müthiş şeyler varmış' ifadeleriyle iddia edilen bu konuşmalar doğru mudur?

İddia doğru ise bu konuşmada "Beyefendi talimat verdi' ifadesinde yer alan talimatı veren beyefendi kimdir?

2012 yılı Sayıştay Raporları TBMM gönderilmiş midir? Gönderilmemiş ise bu raporların içeriği nedir? Gönderilmeyen Sayıştay Raporları hangi kuruma aittir?

AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin Sayıştay Raporlarının TBMM'ye gönderilmemesi için faaliyetlerde bulunduğu iddiası doğru mudur?

Kamu hissesi bulunan şirketlerin yeminli mali müşavirlik hizmetlerini alması konusunda ihale yapılması için çıkarılacak olan kanunun Nurettin Canikli tarafından engellendiği iddiası doğru mudur?"

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler