HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu'ndan '17 Aralık' açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim için 17 Aralık, sadece Şeb-i Arus'tur, sadece vuslattır ve sadece Şeb-i Arus, sadece vuslat olarak kalacaktır" dedi.

Davutoğlu'ndan '17 Aralık' açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da Şeb-i Aruz törenleri öncesi "17 Aralık Operasyon"una değindi.

Davutoğlu, şunları ifade etti:

"Vuslat rabbimize kavuşmak, o aşkı yaşamaktır. Hepimiz o vuslat anı için yaşıyoruz. Hayatımıza anlam katan yegane semerelerdir. Vuslat idrakiyle buluşmanın onurunu yaşıyoruz.

Bir başka vuslata dikkat çekmek isterim. Devlet ile milletin kavuşması da buna işaret eder. Siyasetimizin temelinde devlet ile milletin buluşması olarak görüyoruz.

17 Aralık 2013’te Konya’da bir vuslat günü ile buluşacağımız an, birileri oyun içine girdiler. Türkiye’nin geleceğini karartracak bir dizi planın içine girdiler.

17 Aralık’ın adını karalamak isteyenlerin aksine başta Cumhurbaşkanımızın gösterdiği engin dirayet ve milletimizin temsilcilerine sahip çıkmasıyla tüm oyunlar akamete uğradı.

Bizim için 17 Aralık, sadece Şeb-i Arus'tur, sadece vuslattır ve sadece Şeb-i Arus, sadece vuslat olarak kalacaktır. O mübarek günde, millet ile devletin buluşmasını, vuslatını engellemek isteyenler, bundan sonra hangi gerekçeyle ve hangi günde böyle bir çalışma içine girerlerse girsinler, onların bütün çabalalarını akamete çıkarmak da bizim için ulvi bir görevdir.

Hz. Mevlana’nın felsefisine dayanan siyaset anlayışımızı sürdürmeye de kararlıyız. Kimse hangi gerekçe ile olursa olsun bu iradenin durdurulmasına engellemsine yönelik başarıya ulaşamayacaktır."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler