HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Memun El Hımsi Türkiye'de mi?

Şahin, Hatay ilinde kurulan ve Suriye uyruklu yabancıların kaldığı çadır kentler ile Türkiye'de ikamet eden/sığınma talebinde bulunan yabancılar arasında Memun El Hımsi'nin bulunmadığını bildirdi.

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e, "Suriye'deki çatışmalardan kaçan insanların kaldığı devlet destekli Hatay mülteci kampında Müslüman Kardeşler örgütü sorumlularından Memun El Hımsi'nin, yaptığı görüntülü açıklamada "Alevileri öldüreceğiz', "Suriye'yi Alevi mezarlığı haline getireceğiz' açıklaması toplumumuzun her kesiminde büyük bir tepki yaratmıştır. Bakanlık olarak söz edilen Müslüman Kardeşler örgütü sorumlularından Memun El Hımsi'nin bu tarz bir demeç verdiğini bilerek mi sığınma hakkını kabul ettiniz?" diye sordu.

Soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "Hatay ilimizde kurulan ve Suriye uyruklu yabancıların kaldığı çadır kentler ile ülkemizde ikamet eden/ sığınma talebinde bulunan yabancılar arasında önergeye konu edilen Memun El Hımsi isminde bir şahsın bulunmadığı kayıtlarımızın tetkikinden anlaşılmıştır."

ANKA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler