HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Twitter’da kardeş kent tartışması

Çanakkale Belediyesi ile Diyarbakır'ın Sur ilçe belediyesi, 2012 yılında imzalanan protokolle kardeş kent olmuştu.

Sur Belediye Başkanının sözde özerklik açıklamasının ardından tutuklanmasıyla, AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a kardeş kent protokolünün iptali için çağrı yaptı. Twitter'da ikili arasında başlayan tartışmaya, belediye meclis üyeleri de katıldı.

CHP'li Çanakkale Belediyesi ile HDP'li Diyarbakır'ın Sur ilçe belediyesi arasında, 2012 yılında kardeş kent protokolü imzalanmıştı. O dönemki Sur Belediye Başkanı, terör örgütüne para aktardığı iddiasıyla tutuklandı, mevcut Sur belediye başkanı ise sözde özerklik iddiasıyla gözaltına alındı. Yaşanan gelişmeler üzerine, AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Twitter üzerinde Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'a, kardeş kent protokolünün iptali için çağrı yaptı. Ancak bu çağrılar sonuçsuz kaldı. Sur Belediye eş başkanlarının ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' iddiasıyla tutuklanmasının ardından, Bülent Turan'ın attığı ‘ÇKale Bel Bşk tüm tepkilere duyarsız kaladursun ‘Kardeş Bld.Bşkları' tutuklandı! Allah kurtarsın'twitine, Belediye Başkanı Gökhan, yine twitter üzerinden "Bu ülkedesizin iktidarınızda genelkurmay başkanları ve nice suçsuz insanlar da tutuklanmıştı. Siz nasıl bir hukukçusunuz ki yargısız infaz yapabiliyorsunuz” diye yanıt verdi. Turan ve Gökhan arasında twitter üzerinden devam eden tartışmaya, diğer vatandaşlar da katıldı. Uzun süren tartışmaya rağmen, Gökhan kardeş kent protokolünün iptal edilip edilmeyeceğine dair bir açıklama yapmadı.

Twitter'da devam eden tartışmanın yanı sıra, AK Partili Belediye Meclis üyeleri de kardeş kent protokolünün iptali konusunu meclis gündemine taşımak için çalışma başlattı. AK Parti Grup Başkan Vekili Tülay Ömercioğlu, "Yaklaşık bir haftadan bu yana Çanakkale basınında Sur Belediyesi ile ilgili olaylar yer almakta. Öncelikle Sayın Milletvekilimiz Bülent Turan, konuyla ilgili açıklama yaptı ve belediye başkanını göreve çağırdı. Bu konuyla ilgili yaklaşık 1 hafta geçmesine rağmen hala daha biz bir yanıt alamadık. Ama bu yanıt alamamayı o kadar fazla garipsemedim. Çünkü ben bir partide yer alsam o partinin 2 yada 3 milletvekili çıkarmasını hedeflerim ve bununla ilgili pilav dağıtmayı hedeflerim ama bunu hedeflemeyip bir başkan partinin barajı aşmasını hedefleyip pilav dağıtıldığında tabi ki bunun bu kadar abesti iştigal etmeyeceğini düşünerek, bu hafta yeniden belediyemizi uyaralım” dedi.

"BİZ PKK'YA YARDIM PAKETİ Mİ GÖNDERDİK”

Çanakkale Belediyesi olarak Sur Belediyesi'ne kamyonlarla yardım götürüldüğünü ve bunların PKK'ya gitmiş olabileceğini öne süren Ömercioğlu, "Hepinizin malumu olan Sur Belediyesi Çanakkale'nin 2012 yılından bu yana kardeş şehri. Bu kardeş şehirle ilgili özellikle bu yıl biz Çanakkale Belediyesi olarak, mültecilerin gelmesiyle beraber kendilerine bazı yardım kademelerinde bulunduk. Kamyonlarla yardımlar gönderildi. Şu an ben Çanakkaleli olarak gözlemlediğimde birçok vatandaşımız ‘Biz PKK'ya yarım paketimi gönderdik' diyerek, bizleri sorgulamaya ve bu görevin üzerine gidin demeye başladılar. Kamyonlarla giden yardımlar nereye gitti? Şuanda hiçbirimizin bilgisi dahilinde değil” diye konuştu.

"VATANA İHANET EDENLERE KARŞI DURMAK GEREKTİĞİ İNANCINDAYIZ”

Sur Belediyesi Eş Başkanlarının ‘Öz Yönetim' ilan etmesiyle ilgili sert açıklamalarda bulunan Çanakkale AK Parti Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Av. Tülay Ömercioğlu,"Biliyorsunuz Sur Belediyesi Eş Başkanı ‘Öz Yönetim' adıyla bir açıklama yaptı ve görevden alınarak tutuklandı. Arkasından geçmiş dönem belediye başkanının PKK'nın parasını aklamakla ilgili davası açıklandı ve tutuklandı. Biz hala şuanda Sur Belediyesi'nin kendi web sitemizde kardeş kent olarak görüyoruz. Şimdi bizler her zaman için Kürtlerle kardeşiz. Birbirimizden kız almışız, kız vermişizdir. Bizim hiçbir Kürt kardeşimizle sorunumuz yok. Ancak bu konu başka bir konuya saparsa doğrudan doğruya vatana ihanet, teröristçe faaliyetlere her zaman için karşı durmamız gerektiği inancındayım" dedi.

"18 MART RUHU TAŞIYAN ÇANAKKALE HALKINA YAKIŞMAYACAĞI İNANCINDAYIZ”

Sur Belediyesi'nin vatan topraklarının bir kısmının Suriye ve Irak'a dahil edilmesi için çalışan dış güçlere hizmet ettiğini belirten Ömercioğlu, "Her gün askerlerimiz şehit olurken, vatandaşlarımız kaçırılırken, vatan topraklarımızın bir kısmının Suriye'ye bir kısmının ise Irak'a dahil edilmesi istenirken, bu konuda kendilerini oyuncu addeden bir belediyeyle kardeşlik, Çanakkale gibi 18 Mart ruhunu taşıyan Çanakkale halkına yakışmayacağı inancındayız. Bu nedenle hazırlamış olduğumuz kardeş şehir protokolü iptali ile ilgili gündem maddesini Çanakkale Belediyesi'ne sunacağız” şeklinde konuştu.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler