HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ameliyatsız yağ aldırma

Ne kadar kilo verilirse verilsin veya egzersiz yapılırsa yapılsın, vücudun bazı bölgeleri erimez. Özellikle de egzersiz ile kolay erimeyen bölgeler için bölgesel inceltme operasyonuna ihtiyaç duyulur.

Ameliyatsız yağ aldırma

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk’e ameliyatsız bölgesel inceltme ile ilgili bilinmesi gerekenleri sorduk.

“Ameliyatsız yağ aldırma teknikleri bölgesel incelme ve sıkılaşma sağlayan estetik cerrahi operasyonlarıdır. Günümüzde çok çeşitli yağ aldırma teknikleri bulunur. Bunlar arasında lazer, ultrason, soğuk lipoliz gibi teknikler sayılabilir. Bütün bu tekniklerin ortak özelliği hastanede yatmayı gerektirmeyen ameliyatsız prosedürler olmasıdır.”

Her bölgeye uygulanabilir

“Karnınızda, basenlerinizde, kol ve bacaklarınızda hatta gıdı gibi hassas bölgelerinize bile uygun teknikler ile yağ alma işlemi uygulanabilir. Fazla miktarda yağ alınması gereken durumlarda ameliyat ya da liposuction tekniklerinin uygulanması çok daha uygun olur.”

Ameliyatsız yağ aldırma teknikleri

“Lazer destekli, ultrason enerjili ya da soğuk uygulamasıyla sadece yağlar hedeflenerek fazla yağların erimesi sağlanır. Bu işlemler sırasında cilt ve dokular herhangi bir şekilde zarar görmez. Bu işlemlerin çoğun çözünen yağ hücreleri vücut tarafından absorbe edilir. Ameliyatsız yağ aldırma prosedürleri her bölge için 30 ile 60 dakika arasında uygulanabilir. Ameliyatsız yağ aldırma tekniklerinde tedavi edilen bölgeye göre çok hafif sızı hissedilebilir. Yara izi oluşturma riski çok düşüktür. Cildin hassaslığına göre ilk bir iki saat hafif kızarıklık ve uyuşukluk hissedilebilir.”

Ameliyatsız yağ aldırma tekniklerinin avantajları

Op. Dr. Güncel Öztürk “Karın, basen, sırt, kol ve baldırlardaki istenmeyen yağların eritilmesini sağlar. Ameliyatsız bir teknik olduğu için kesi gerektirmez. Cilde zarar verme riski minimum derecede düşüktür. Unutulmamalıdır ki ameliyatsız yağ aldırma teknikleri kilo verme tedavisi değildi. Birden fazla seans uygulanması gerekebilir. Uygulamanın ardından ciltte birkaç saatlik hafif bir kızarma görülebilir. Ameliyatsız yağ aldırma tekniklerinde iyileşme sürecine gerek olmaz. Birçok hasta uygulamanın hemen ardından aktif yaşantısına devam edebilir.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler