HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uykusuzluğu manipülasyon tedavisiyle son buldu

Yıllardır bel fıtığı ağrısı çeken hastanın uykusuzluğu manipülasyon tedavisi ile son buldu.

Yıllardır bel fıtığı rahatsızlığı ile mücadele eden 54 yaşındaki Hikmet Sevinç'in ağrıları, kendinden ağır yükü kaldırınca dayanılmaz hal aldı. Gitmediği doktor ve denemediği tedavi yöntemi kalmayan Sevinç, televizyonda gördüğü manipülasyon tedavisi için fizik tedavi ve manipülasyon uzmanı Ali Şahabettinoğlu'nun kapısını çaldı. Ağrılarının başladığı günden bu güne gözüne uyku girmeyen Sevinç, "Bu ağrıyı 2002 yılından beri çekiyorum. Ağır kaldırdığım için ağrıların daha fazla arttı. Çektiğim ağrılar o kadar dayanılmazdı ki buraya zor geldim. 15 gündür gözüme uyku girmedi ama tedaviye başladığımız ilk gün çok rahat ve huzurla uyudum. 3 ve 4'üncü seanstan sonra ise belimden bacağıma vuran ağrılar son buldu. 10 seansın sonunda ise dünyaya yeniden gelmiş gibiydim. Düzeleceğime bile inanamıyordum. Ameliyat olmadan herkesin buraya gelmesini tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Hikmet Sevinç'in yaşadığı sıkıntılardan kurtulduktan sonra duyduğu memnuniyetin kendisine huzur verdiğini ifade eden Dr. Ali Şahabettinoğlu ise, "10 seanslık tedavi sonucunda bel ağrıları, uyuşma şikayetleri geçti. Şimdi dik bir şekilde gayet rahat yürüyebiliyor. Artık kendi işini kendisi görebilecek. Her gün yarım saatlik yürüyüş ve verdiğim egzersizlerle belini kuvvetlendirecek ki, kolay kolay bir daha fıtığa yakalanmasın ama bu tekrar fıtık olmayacağı anlamına gelmiyor. Ne olursa olsun herkesin belli bir kaldırma kuvveti vardır. Onun fazlasını kaldırdığınızda yine fıtık olma riski var” diye konuştu.

AĞIR YÜKLERİ KALDIRIRKEN DİKKAT

Bel fıtığı olma riskini azaltmak için herkesin kaldırabileceği ağırlıkları kaldırması gerektiğine dikkat çeken Şahabettinoğlu, bunda dikkat edilmesi gereken birkaç önemli husus olduğunu söyledi. Kaldırılabilecek ağırlıkların dizleri bükerek yerden kaldırılması gerektiğini ifade eden Şahabettinoğlu, "Yanlış kaldırma ve ağır yükleri kaldırma bel fıtığının oluşmasında kaçınılmaz unsurlardır. Ama sonuçta manipülasyon tedavisiyle bel ve boyun fıtığında yüzde 98 oranında başarıya ulaşıyoruz. El yardımıyla rahatsızlık çekilen bölgeye birtakım germe, dönme, çevirme gibi teknikler uyguluyoruz. Genellikle haftada 2 seans halinde tedavi ediliyor. Basit bir rahatsızlıkta tedavi 3, orta rahatsızlıkta 6, ağır tedaviler için ise 10 seans sürüyor" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler