HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

3 kentte çete operasyonu: 20 gözaltı

Samsun merkezli İstanbul ve Ankara'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında işadamlarınında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

3 kentte çete operasyonu: 20 gözaltı

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları istihbarat çalışmada bazı grupların işadamlarından zorla haraç aldıkları, başkalarına ait paraları tahsil ettikleri ve ihalelere fesat karıştırıp gasp yaptıklarını tespit edip 4 ay önce çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından ardından bu sabah Samsun merkezli, Ankara ve İstanbul'da 200 polisin katıldığı eş zamanlı operasyon düzenlendi.

22 işyeri ve 6 evde arama yapan polis, 3 ruhsatsız tabanca, 83 çeşitli çapta tabanca mermisi, 2 ruhsatsız pompalı tüfek, 50 fişek, 1 gram esrar, 2 kurusıkı tabanca, çok sayıda çek ve senet, başkalarına ait sürücü belgeleri ve defterler ele geçti. İddiaya göre operasyon kapsamında çete reisi olan H.K. İstanbul'da işadamı F.R. Ankara'da, L.B., F.K., H.K., A.K., U.K., T.A., A.M., U.Y., F.T., G.K., A.A., İ.K., F.Ö., M.H., H.U., A.K., T.Ö. veişadamı E.A. Samsun'da yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheliler hakkında, yasa dışı suç örgütü kurmak, örgüt yönetmek, nitelikli yağma, ihaleye fesat karıştırma, başkasının adına tahsilat yapmak, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik suçlarından başlatılan soruşturma sürüyor.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler