HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Devrimci karargah örgütü davasında olay

Devrimci Karargah örgütü davası, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana dava ile birleştirildi.

Devrimci karargah örgütü davasında olay

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti birleştirme kararını okumaya başlayınca sanık avukatları birleştirmeye tepki gösterip, cübbelerini yere atarak salonu terk etmek istedi.

Bu sırada salonda bulunan tüm tutuklu sanıklar ayağa kalkarak sloganlar attı. Sanıkların slogan atmalarının ardından salon güvenlik güçleri tarafından boşaltıldı.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, ''Devrimci Karargah Örgütü'' üyesi oldukları ve örgüte yardım ettikleri iddiasıyla 22 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşmasına katılmak üzere tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi.

Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevinden Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, savcı ve hakimlerin kullandığı Çırağan Caddesi üzerindeki kapıdan binaya alındı.

Diğer tutuklu sanıklarından da adliyeye ulaşmasının ardından duruşmaya başladı. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 22 sanıklı davanın diğer ''Devrimci Karargah Örgütü'' davasıyla birleştirilmesine karar verdi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu'nun, dava dosyasının İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava ile birleştirmesine ilişkin kararını okumaya başlaması üzerine sanık avukatlarından Bahattin Özdemir, cübbesini heyetin bulunduğu kürsünün önüne atarak, ''Ben sizin kararınızı dinlemiyorum'' dedi.

AVUKATLAR KARARI DİNLEMEDİ

Mahkeme Başkanının kararı okumaya devam etmesi üzerine, bu kez diğer sanık avukatları da ''Sizin kararınızı dinlemiyoruz'' diyerek müdahale etti.

Başkan Yılmazabdurrahmanoğlu'nun, avukatların tepkilerini tutanağa geçirdiği sırada sanık avukatlarının çoğu dışarıya çıktı. Bu sırada sanıkların büyük bölümü de ayağa kalkarak, ''Yaşasın devrim ve sosyalizm'', ''Hücreler bizi yıldıramaz'' ve ''İnsanlık onuru işkenceyi yenecek'' şeklinde slogan atmaya başladı.

Jandarmanın müdahale ettiği sanıklar ile jandarma arasından arbede yaşandı. BDP Milletvekili Akın Birdal da mahkeme heyetine yönelik olarak ''Nedir bu rezalet?'' diye bağırdı.

KARAR OKUNMADI

Arbede nedeniyle Başkan Yılmazabdurrahmanoğlu, kararı okumaktan vazgeçti.

Dava dosyasının İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki ''Devrimci Karargah Örgütü'' davasıyla birleştirilmesine ilişkin kararın yer aldığı tutanak duruşma salonunda bulunan avukatlara verildi.

Bu arada, TBMM İnsan Hakları Komisyonunun üyesi CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, BDP milletvekilleri Akın Birdal ile Sebahat Tuncel, Tunceli bağımsız milletvekili adayı sanatçı Ferhat Tunç, Mersin bağımsız milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, ve Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan da duruşmayı izlemek için Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi’ne geldi.

ARSLAN: AVCI'YA HER ZAMAN KEFİLİM

Davayı izlemek için adliyeye gelen Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, basın mensuplarının soruları üzerine ''Hanefi Avcı gibi bir insana bırakın Türkiye'de dünyada herkesin kefil'' olacağını söyledi.

''Hanefi Avcı'ya yapılan bu iddialar, zamanla, mantıkla, mekanla hakikaten uyuşacak bir şey mi?'' diye soran Arslan, konunun saatlerce konuşulabilecek, tartışılacak, değerlendirilebilecek kadar kapsamlı olduğunu, ayak üstü yapılacak değerlendirmelerin yanlış yorumlara neden olabileceğini söyledi. Arslan, ''Hanefi beyin şu andaki yaşadığı süreç, ne zamanla ne mekanla ne mantıkla bağdaşacak bir süreç. Hepiniz biliyorsunuz'' dedi.

Bir gazetecinin, ''Sizce neden kaynaklandı Hanefi Avcı olayı?'' şeklindeki sorusunu Arslan, ''Hepiniz neden kaynaklandığını biliyorsunuz. Bakın demin açıkladım, saatlerce bunu anlatmamız lazım'' diye cevapladı.

''O sizin için ben yaparım o yapmaz demişti'' şeklindeki hatırlatma üzerine de Arslan şunları söyledi:

''Sade benim demem kafi değil, ben bunu her zaman her yerde gönlümü gere gere söylerim. Hepiniz biliyorsunuz, Türkiye'deki bütün çeteleşme, karanlık konular ve benzeri konuları aydınlatan, bu gibi konuların üzerine giden insan Hanefi Avcı'dır. Ama şu anda yaşadığı süreci de görüyorsunuz, Hanefi Avcı'nın neler yaşadığını da hepiniz görüyorsunuz.''

''Siz kefil misiniz?'' şeklindeki soru üzerine Emin Arslan, ''Ben her zaman kefilim. Kime sorsanız, herkes de Hanefi Avcı'ya kefildir'' dedi.

Bir gazetecinin ''Sizin tutukluluğunuz, Sabri Uzun'un, Avcı'nın yaşadığı süreç hepsi birbiriyle bağlantılı mı acaba?'' şeklindeki soru üzerine Arslan, bunun uzun uzun anlatılacak bir konu olduğunu, kısa bir demeçle anlatılmasının mümkün bulunmadığını kaydetti.

Arslan, ''Yaşanan sürecin çok örneklerini gördük, hepimiz de görüyoruz, ama Hanefi Avcı'daki örnekleri bizler de yaşadık, bunlar bunun numunesidir. Neler olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Artık kelimelerin veya belirli başlıkların arkasına saklanarak, gerçekleri gizlemenin bir anlamı yok. Ben iddialarla ilgili palyatif konulara girmek istemiyorum. Kendi mahkemesi de devam eden bir kişiyim. Bunlar yanlış yorumlanır, yanlış değerlendirilir. O yüzden ben size genel perspektifi söyledim. Bunlar çok açık, toplantılarda, oturumlarda, yorumlarda değerlendirme yazılarında ortaya konulabilecek konular. Ama her şey açık, aslında bu soruları sorarken siz de cevabını biliyorsunuz'' diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler