HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Köpek katliamında ilginç iddia

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Alibey olarak da bilinen Cunda Adası’nda köpek katliamı durmak bilmiyor.

Geçtiğimiz hafta; Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Cunda adıyla da anılan Alibey Adası ile ilçeye bağlı Mutluköy’de geçen hafta sahiplerince geceleri serbest bırakılan kurt köpeklerinin toplam 16 koyun ve 8 keçiyi parçalayarak telef ettiği iddialarının ardından adada meçhul kişilerce başlatılan köpeklere yönelik kıyım tüm hızıyla sürüyor. Zehirlenen köpeklerle ilgili adada dev bir mücadele başlatan Ayvalık Hayvan Hakları Derneği ise yaşanılan köpeklerin ada halkından birilerinin ceplerinde taşıdıkları siyanürle zehirlendiğini iddia etti.

Önceki gün dernek yönetiminin adada 30 köpeğin kayıp olması nedeniyle ada genelinde dağ bayır köpek ölüsü aramaları sırasında, aşısı ve kayıtları bulunan iki köpeğin daha ölü bulundu. Köpekler birinin Cunda’ya bağlı Çataltepe mevkiindeki bir villanın bahçesindeki uysal olduğu belirtilen sahipli köpeğin zehirlendiğini hayvanseverlere gönüllü destek veren Veteriner Hekim Melik Turanlı’nın da yardımlarıyla tespit eden Hilal Uslu başkanlığındaki Ayvalık Hayvan Hakları Derneği yöneticileri, söz konusu köpeğin ölümünü yargıya taşıdı.

Aynı saatlerde ada merkezindeki Despot’un Evi olarak bilinen eski Çocuk Esirgeme Yurdunun yanında mahalle halkının Boncuk ve Ağlak adıyla tanıdığı ve çok sevdiği bir köpeğin daha zehirlenerek öldüğü öğrenildi. Ayvalık’a bağlı Cunda Adasında, şimdiye kadar 14 köpeğin zehirlendiği ve daha önceden tespit edilip, kayıt altına alınan 30 köpeğin ortalıktan kaybolduğu belirtiliyor.

“6 YIL ÖNCE KÖPEKLERE CİNSEL TECAVÜZLER GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Dernek Başkanı Hilal Uslu öncülüğünde; Gülnihal Balcı ve Şölen Balcı Kılıç adlı dernek yöneticileri ise son haftalardaki bilinmeyen kişi yada kişilerce öldürülen hayvanlara yedirilen kıymanın içinde arsenik ve siyanür bulunduğunu ve Ayvalık’ta 6 yıl önce de sokak köpeklerinin cinsel tecavüze uğradığını iddia etmeleri ise meseleyi bambaşka boyutlara taşıyor. Dernek Başkanı Hilal Uslu, adada yapılan katliamın tam bir organize şebeke tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, “Cunda da birileri ceplerinde siyanür ile dolaşarak, bu masum hayvanları katlediyor. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası nedeniyle bu kişiler kanunen büyük bir suç işledikleri için kendilerini deşifre etmiyorlar. Ancak o kadar çok kişi bu katliamın bir parçası ki inanamazsınız. Birileri artık bu katliama ‘dur’ demesi gerekiyor. Yaklaşık 6 yıl öncede Ayvalık’ta birileri sokak köpeklerine cinsel tacizde bulunarak, bu zavallı hayvanlar fiili livata ve vaginal olarak tecavüz olaylarına maruz kalıyordu. Bugün aynı durum çok şükür ki yok. Ama her gün köpek sayısı birer ikişer azalıyor. Artık yeter. Lütfen yetkiler bu duruma el koysun” diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler