HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şortlu hemşireye tekme atan Abdullah Çakıroğlu tutuklandı

Şort giydiği gerekçesiyle, Abdullah Çakıroğlu'nun tekmeli saldırısına uğrayan Ayşegül Terzi için Türkiye ayağa kalktı. İkinci kez gözaltına alınan zanlı tutuklandı

Kadına şiddetin son örneği İstanbul Maslak'taki bir belediye otobüsünde yaşandı. Ayşegül Terzi sırf şort giydiği için bir başka yolcu olan Abdullah Çakıroğlu'nun tekmeli saldırısına maruz kaldı. Genç hemşireye o an otobüste bulunan kimse yardım etmedi. Ama o yılmak yerine kadına şiddete sesini çıkarmayı seçti. Bir televizyon programında olayı anlatmasıyla adeta Tüm Türkiye Terzi'nin arkasında durdu.

Abdullah Çakıroğlu sonunda gözaltına alınmıştı ama aradan saatler geçtikten sonra serbest bırakıldı. Karar sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Ayşegül Terzi'ye telefon açarak destek çıktı.

Adalet Bakanlığı bir kanun tasarısı hazırlayarak, vücut dokunulmazlığına karşı kasten işlenen suçlardaki tutuklama yasağını kaldırdı

İfadesinde "Giyimini beğenmediğimi döverim" diyen Çakıroğlu, "Halkı kin ve nefrete teşvik etmek" ve "Bir kimsenin inanç, düşünce veya kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihlerine müdahale etmek" suçlarından savcılıkça sorgulandı.

Savcılıkta susma hakkını kullandığı öğrenilen Çakıroğlu, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Çakıroğlu'nun sorgusuna Baro'nun görevlendirdiği kadın bir avukat girdi. Mahkeme şüpheli Abdullah Çakıroğlu'nun tutuklanmasına karar verdi.

Sosyal medyaya göre; Bu sadece Ayşegül Terzi'nin değil tüm kadınların bir zaferiydi.


Çakıroğlu'nun gözaltına alındığı sırada gülmesi tepki toplamıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler