HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tekne kaptanı Suriyeli 56 göçmeni ölüme terk etti

Muğla'nın Bodrum ilçesinden kaçak yolla Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmeye çalışan Suriyeli 56 kaçak göçmen, tekne kaptanının yüzerek kaçması sonucu deniz ortasında mahsur kaldı.

Sabah saatlerinde İnceburun mevkisinden denize açılan 'Sevdam' isimli yaklaşık 20 metrelik gulet yatta 3'ü çocuk, 6'sı kadın 56 kaçak devriye görevi yapan sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kıyıya yaklaşık 300 metre uzaklıkta olan tekne içindeki Suriyeli kaçakların teknede mahsur kaldıkları belirlendi. Bitkin halde ele geçirilen kaçakların Kos adasına geçmek için 3 bin Euro para ödedikleri öğrenildi. Tekne kaptanının ise kıyıdan 100 metre açıldıktan sonra denize atlayarak tekneyi terk ettiği yatın ise kaçak olduğu belirtildi. Ele geçirilen kaçaklar sahil güvenlik ekipleri tarafından Bodrum Limanına getirildi. İşlemleri ve hastane kontrolleri yapılan kaçakların daha sonra Bodrum İlçe Emniyet Yabancılar Büro Amirliği'ne teslim edileceği bildirildi.

Öte yandan ele geçirilen kaçakların içinde bulunan Suriye uyruklu organizatör gözaltına alındı. Kaçakları deniz ortasında bırakarak ölüme terk eden kaptanın ise arama çalışmaları sürüyor. (İHA)

En Çok Aranan Haberler