HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1000 kişi 11 yaşındaki Dilek'i arıyor

KIRŞEHİR (İHA) - Kırşehir'in Kaman İlçesi'nde, geçtiğimiz salı günü okula gitmek üzere evinden ayrılan 11 yaşındaki Dilek Armağan, ortadan kayboldu.

Kaman İlçesi'nin Sarıuşağı Mahallesi Elmalıoğlu Çıkmazı No: 9/B'de oturan Dilek Armağan, 12 Kasım 2002 Salı günü öğle saatlerinde evinden ayrılarak, Atatürk İlköğretim Okulu'na gitmek üzere yola çıktı. Ancak, saat 12:00 sıralarında okul bahçesinde 5 dakika görülen Dilek Armağan, bilinmeyen bir nedenden dolayı ortadan kayboldu. Aynı gün akşama kadar Dilek'ten haber alamayan baba Yücel Armağan, Kaman Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekiplerine kızının kaybolduğunu bildirdi.
Emniyet güçleri, ilçe genelinde geniş çaplı araştırma başlatmasına rağmen 5 gündür sonuç alamadı. Bunun üzerine, Kaman halkı harekete geçti. Sabah saatlerinde görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda yaklaşık 1000 kişilik bir grup, kendi aralarında da 20'şer kişilik alt gruplar oluşturarak ilçe çevresindeki dağları didik didik ederek genç kızı arama çalışmalarına başladı. Ormanlık alanlar başta olmak üzere yaklaşık 500 bin dekarlık arazi üzerinde arama yapan Kaman halkı, genç kızı bulmak için sabahtan akşama kadar dağlarda gezdi. Gruplara ayrılan vatandaşlar, aynı yeri bir daha aramamak için ateş yakıp birbirlerini bilgilendirirlerken, kaybolan kızın son olarak görüldüğü Hacıpınar Mahallesi'nde arama çalışmalarına yoğunluk verildi. Genç kızı gece-gündüz demeden tarlalarda arayan arkadaşları ise yorgunluktan bitkin düştü.

Öte yandan, kaybolan genç kızın babası Yücel Armağan, şüphelendikleri birinin olmadığını belirtti. Dilek'i arayan bazı vatandaşlar ise son aylarda İstanbul'da özellikle 11-15 yaş grubu çocukları kaçırarak tecavüz eden sapığın ilçede olduğu ihtimali üzerinde duruyor. Baba Yücel Armağan, kaybolan kızının ölü ya da diri mutlaka bulunmasını isterken, halkın kendisine verdiği destekten dolayı duygulandığını ifade etti. Kaybolan Dilek Armağan'ın ablası Gülümser Armağan ve 2 yaşındaki kardeşi Bilge Kağan Armağan, kardeşlerinin sağ bir şekilde bulunabilmesi için dua ederlerken, çaresiz bekleyişlerini sürdürüyorlar.

Express


En Çok Aranan Haberler