HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2016 TEOG nakil sonuçları e-Okul'dan açıklandı

Heyecanla beklenen 2016 TEOG nakil sonuçları belirlenen tarihte açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG nakil sonuçlarını e-Okul üzerinden öğrencilerle paylaştı. Şimdi yeni nakil dönemi bekleniyor.

2016 TEOG nakil sonuçları e-Okul'dan açıklandı

Temel öğretimini tamamlayarak ortaöğretime geçecek öğrenciler için TEOG süreci devam ediyor. TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine geçilmişti. Lise tercihlerini yapan adaylardan bazıları bu TEOG tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleştirildikleri liselere kayıt yaptırırken, bazı adaylar ise TEOG nakil tarihleri için beklemeye başladı. TEOG nakil işlemleri için öncelikle boş kontenjanlar açıklanırken, ardından adaylar nakiller için tercihte bulundular. Bu sürecin tamamlanmasının ardından heyecanla TEOG nakil sonuçları 2016 beklenmeye başladı. TEOG nakil sonuçları konusunda açıklamanın daha önce belirlenen takvime göre bugün yapıldı. Öğrenciler şimdiden TEOG nakil sonuçları için heyecanlı... TEOG nakil sonuçlarının açıklanması ile istedikleri okullara nakilleri gerçekleşen öğrenciler bu okullara kayıtlarını yaptıracaklar ancak bu süreçte de beklediğini bulamayan adaylar ise TEOG nakil işlemlerinin 2. dönemini beklemeye başlayacaklar. "TEOG nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna yanıt alan öğrenciler şimdi ise TEOG nakil sonuçlarına akın etmeye başladı. Twitter, Facebook gibi sosyal mecralarda öğrencilerin bugünki bir numaralı gündem maddesi de şu anda TEOG! TEOG nakil sonuçlarına haberimizde yer alan bağlantıdan faydalanarak ulaşabilirsiniz.

TEOG nakil sonuçları için tıklayın

TEOG NAKİL SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

2016 nakil sonuçlarına nereden bakılacağı merak konusu... Nakil sonuçlarının açıklandığı her zaman olduğu üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından internet üzerinden duyurulacak. Bu açıklamanın yapılmasının ardından öğrenciler TEOG nakil sonuçlarını öğrenebilecekler. Haberimizden bulunan yahut MEB'in açıklamasında yer alan linke tıklayan öğrenciler açılan sayfada T.C. Kimlik Numaraları ve Doğum Tarihi bilgilerini girerek sonuçları öğrenebilecekler.

TEOG 2. NAKİL DÖNEMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TEOG 1. nakil sonuçları 22 Ağustos Pazartesi açıklandı. Bunun ardından boşta kalan kontenjanlar belli olacak ve 2. nakil döneminde bu kontenjanlar için tercih yapılabilecek. Öğrenciler yine sonuçların açıklanmasının ardından 2. dönem nakil başvurusunu yapabilecekler. 26 Ağustos Cuma gününe kadar sürecek nakil başvurularının sonuçları ise 29 Ağustos Pazartesi günü açıklanacak ve aynı gün 2. nakil dönemi sonuçlarının ardından boşta kalan kontenjanlar da belli olacak. Öğrenciler boş kontenjanları MEB'in e-Okul sisteminde öğrenebilecekler. Ardından yine e-Okul üzerinden nakil başvurularını yapabilecekler.

Boş kontenjanları öğrenmek için tıklayın

2016 TEOG NAKİL DÖNEMLERİ

TEOG tercih ve 1. TEOG nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler iki dönem daha nakil işlemlerini yapabilecekler. Buna göre 22 Ağustos'ta başlayıp 26 Ağustos'a kadar sürecek 2. nakil döneminin sonuçları 29 Ağustos'ta açıklanacak. Aynı gün 3. nakil dönemi başlayacak. 2 Eylül'e kadar sürecek olan 3. nakil dönemi sonuçları ise 5 Eylül Pazartesi günü duyurulacak.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler