HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2021 Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak? Ramazan ayı ne zaman bitiyor? İşte 2021 Ramazan Bayramı tarihi...

İslam alemi açısından oldukça büyük önem taşıyan Ramazan ayına 12 Nisan tarihinde giriş yapmıştık. Vatandaşlar bu mübarek ayda oruçlarını tutuyor, hatimler ve dualarını yapmaya devam ediyor. Ramazanın son günlerine yaklaşmışken Ramazan ne zaman bitecek, 2021 Ramazan Bayramı ne zaman gibi sorularının yanıtları da araştırılıyor. Peki 2021 Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak? Ramazan ayı ne zaman bitiyor? İşte 2021 Ramazan Bayramı tarihi...

2021 Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak? Ramazan ayı ne zaman bitiyor? İşte 2021 Ramazan Bayramı tarihi...

Müslümanlar açısından oldukça önemli olan mübarek Ramazan ayı geçtiğimiz Nisan ayında idrak etti. Oruçların tutulduğu, hatimler ve duaların yapıldığı bu mübarek ayda vatandaşlar Ramazan Bayramı ne zaman, Ramazan ayı ne zaman bitiyor gibi soruların cevabını merak ediyor. Peki 2021 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor?

2021 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR? RAMAZAN AYI NE ZAMAN BİTİYOR?

Bugün 8 Mayıs itibariyle Ramazan ayının 26. günündeyiz. Ramazanın bitmesine 4 gün kalmış durumda. 13 Mayıs 2021 Perşembe günü Ramazan Bayramının ilk günü olarak idrak edilecek. Ramazan Bayramı 3 gün sürecek ve 14 Mayıs 2021 Cuma günü 2. gün, 15 Mayıs 2021 Cumartesi günü ise bayramın 3. günü olacak.

RAMAZAN'DA ORUÇ TUTMANIN FAZİLETİ VE ÖNEMİ

Oruç tutma ibadeti, İslam'ın beş temel şartından biridir. Oruç tutan bir insan kötülüklerden korunmaktadır. Oruç tutan bir insana yüce Allah tarafından koruyucu bir kalkan oluşturulmaktadır. Her türlü bela ve müsibetlerden oruç tutarak korunabiliriz. Oruçlu olan bir kimseye kötülükler ile çirkinlikler ile karşılaştığı zaman üç kez "Ben oruçluyum" demesi hadis-i şeriflerde buyrulmuştur.

Oruç tutmak kötülükleri azaltır. Toplumda çok olan suçların oruç ile azaldığı görülmektedir. Oruç tutmak kişinin manevi duygularını da tazelemektedir. Bu ibadet, kişiyi Allah yoluna sevk eder. Allah ile daha yakın olmasını sağlamaktadır. Ahiret hayatı için oruç tutmak ebedi hayat için oldukça önemlidir. Oruç tutmak Müslümanların yapması gereken en önemli ibadetlerdendir. Oruç tutma ile toplumda paylaşma ve dayanışma da artış gösterir. İyilikler çoğalır ve kötülükler azalır.

Ramazanda oruç tutmanın hükmü bulunmaktadır. Oruç tutmakla mükellef olan herkes için oruç tutmak farz kılınmıştır. Yüce Allah Bakara suresinin 183. ayetinde şöyle buyurmaktadır; "Ey îmân edenler, sizden öncekilere yazıldığı (farz kılındığı) gibi size de oruç yazıldı. Umulur ki sakınırsınız. "

En Çok Aranan Haberler