Herşey nefesle başlar... Bir çok kitapta nefes koçlarının ağzından duymuşsunuzdur bunu. Gerçekten de öyle, hayatımızda yaşadığımız her an nefesle başlıyor. Nefes alıp verişimiz ne kadar sağlıklı ve kaliteli olursa da hayatımızın iyiye gidişi o denli hızlı oluyor.
Bu haftaya nefes alıp verişinize teşekkür ederek, onun için minnet duyarak başlayın. İlk başta bu sizin için değişik ve olağan dışı bir durum olarak gelebilir çünkü şu zamana kadar nefes alıp verdiğimiz için hiç teşekkür etmedik veya bunu düşünmedik bile. Bugünden itibaren deneyin, gün içerisinde yalnızca 5 kere nefes alıp verdiğiniz için, soluduğunuz hava için teşekkür edin.
Bugünkü alıştırmanın yanı sıra 22 gün öncesine dönmek gerekirse, hayatınızda neler değişti bugün gözden geçirmeye ne dersiniz? Şöyle bir toparlayalım 22 gün boyunca neler yaptık, neler yaşadık? Bu genele bakışınızda en çok dikkat edeceğiniz yerlerden biri de neyi ne kadar istediğiniz olsun? Misal 22 gün önce zayıflamayı, düzgün bir ilişkiyi çok arzuladığınızı söylüyordunuz, bugünkü listenizde, isteklerinizde hatta her sabah yapmış olduğumuz 10 maddelik minnet listemizde hangilerine yer var, hangilerini gerçekten istemiş ve 22 gün boyunca bunun için alıştırmalar yapmışsınız? Hangileri unutulmuş?
Bütün bu değerlendirme sonucunda ilerlemeniz çok daha net ortaya çıkacaktır. Kaldı mı 6 günümüz?

Dem
demiyilmaz@gmail.com
demsblog.com