Berberler Haberleri

Antalya'da Rus ve Ukraynalılardan 'VIP' hizmet! Esnaftan 'fahiş fiyat' isyanı: 'Vergi falan hiçbir şey yok'

Son dönemde Antalya'da evde hizmet adı altında merdiven altı kuaförlük yapılmaya başlandı. Rus ve Ukraynalılar vergi vermeden fahiş fiyatlara işlem yapıyorlar. Türk berberler sektörün dengesiyle oynuyorlar diyerek yapılan usulsüzlüğe tepki gösterdi.

Haber 2023-10-02 07:37:07

Edirneli kuaför ve berberlerden ’randevu alın’ çağrısı

Edirne’de Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte bazı vatandaşlar alışveriş telaşına başlarken, bazılarının ise kişisel bakımları için kuaförlerin yolunu tutması sebebiyle yoğunluk yaşayan kuaför ve berberler randevu almaları ve hizmetlerini son güne bırakmamaları için çağrıda bulundu.

Yurthaber 2023-06-22 09:39:16

Bakan Soylu'dan berberlere tatil açıklaması! 'Ana sütü gibi helaldir'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Beyoğlu'nda Berberler Odası üyeleriyle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada Bakan Soylu, “Pazar tatili berbere ana sütü gibi helaldir. Ticaret bakanımızla biraz önce tekrar konuştum. Şükrü başkanın söylediğini de söyledim, dediğini ifade ettim. Dedi ki inşallah bu önümüzdeki pazar değil ondan sonra ki pazar berberlerde tatil başlıyor" dedi.

Haber 2023-05-04 14:15:48

Kastamonu'da berberler depremzedeler için seferber oldu

Kastamonu'da berberler, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından kentte misafir edilen depremzedelerin kişisel bakım ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayıp moral veriyor.

Yurthaber 2023-04-05 15:42:38

Kastamonu'da berberler depremzedelerin kişisel bakımlarını yaptı

Kastamonu'da berberler, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından kentte misafir edilen depremzedelerin kişisel bakım ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayıp moral verdi.

Yurthaber 01-03-23 14:10

Sivas'ta berberler ve kuaförler, yurtlarda kalan depremzedelerin kişisel bakımını yaptı

Sivas'ta bir araya gelen 100 kadın ve erkek kuaförü, "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin ardından kentteki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında misafir edilen depremzedelerin kişisel bakımlarını yaptı.

Yurthaber 13-02-23 11:53

Edirne'de berberler bu kez dertli! 'Alınan karar doğru değil, bizim Bulgar müşterimiz var'

Edirne'deki berberlerin pazar günü kapalı olması kararlaştırılırken, esnaf bu karara tepki gösterdi. Bulgar ve Yunan müşterilerine hizmet veren işletmecilerden biri, "Burası sınır kent, böyle bir karar çıktı ve bizim Bulgar müşterilerimiz var, nasıl olacak. Bunlar ister istemez mağdur olacak. Maddi olarak bizim kaybımız olacak'' derken, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Selçuk Gül, ''Arkadaşlarımız da buna tepki gösteriyor ama sonuçta devletin çıkardığı bir kanun uyulması gerekiyor'' dedi.

Haber 22-09-22 12:17

1 Ekim'den itibaren uygulanmaya başlanacak! Antalya Berberler Odası karar aldı... 'Gelin saçı', 'damat tıraşı' pazar günleri izinle yapılacak

Ticaret Bakanlığı'nın 1 Ekim'den itibaren, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü kapalı olması yönünde kararı sonrası Antalya Berberler Odası, kentte pazar günleri berber ve kuaförlerin kapalı olacağını duyurdu. Evlenecekler ya da işletmeci, düğünden 2 gün öncesine kadar davetiyeyle Antalya Berberler Odası'na başvurup, pazar günü programladıkları saati belirterek davetiyeyi mühürlettikten sonra gelin saçı yaptırabilecek ya da damat tıraşı olabilecek.

Haber 14-09-22 10:16

Ticaret Bakanlığı'ndan flaş karar: 1 Ekim'de başlıyor: Berberler, güzellik merkezleri ve kuaförler...

Ticaret Bakanlığı herkesi ilgilendiren yeni kararını duyurdu. Bakanlık’tan yapılan son dakika açıklamasına göre 1 Ekim tarihinden itibaren uygulanmak üzere berberler, güzellik merkezleri ve kuaförler haftanın bir günü kapalı olacak.

Finans 20-08-22 09:04

Sevgi Makası projesiyle engellilere ücretsiz kuaför hizmeti veriliyor

Sakarya'da 4 kuaför işletmesi tarafından ücretsiz yapılan tıraş ve kişisel bakım uygulamasından engellilerin yanı sıra ihtiyaç sahipleri de yararlanabiliyor - Sakarya Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Eğitim Müdürü Semih Ertürk: - "Kazanacağımız ücretten daha çok onların sevgisi bizim için daha önemli"

Yurthaber 12-06-22 11:07

Ramazan Bayramı'nda kuaförler, berberler ve güzellik merkezleri açık mı? 2, 3, 4 Mayıs kuaförler ve berberler çalışıyor mu?

Bayramda kuaförler, berberler ve güzellik merkezlerinin çalışıp çalışmadığı araştırılıyor. 2022 yılında Ramazan Bayramı 2 Mayıs - 4 Mayıs 2022 tarihinde idrak edilecek. Bayram öncesi kuaföre ya da berbere gidemeyen vatandaşlar, bayram sabahında kuaför veya berberlerin açık olup olmadığını sorguluyor. İşte Ramazan Bayramı'nda kuaför ve berberlerin çalışma saatleri!

Haber 02-05-22 00:22

Kilis Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı kurayla belirlendi

Kilis Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı kurayla belirlendi

Yurthaber 21-02-22 18:49

Pandemi berberleri vurdu, evde tıraşın artmasıyla işler yarı yarıya azaldı

Pandemi nedeniyle uzun süre kapalı kalan berberler yeniden açılmaya rağmen evde tıraşın artması nedeniyle eski günlerine dönmekte zorlanıyor.

Finans 28-06-21 16:44

Koca Aşılamada Öncelik Verilecek Yeni Grupları Açıkladı

Koca’nın açıklamasına göre, gıda üretim ve dağıtım sektöründe, kafelerde ve restoranlarda çalışanların yanı sıra avukatlar, berberler ve kuaförler de yaş sınırı gözetmeksizin aşı olabilecek

Haber 10-06-21 21:58

Kuaför ve berberler ne zaman aşı olacak? Avukatlara yaş sınırı olmadan aşı randevusu açıldı!

Ülkemizdeki aşı çalışmalarının hızlanması ile beraber meslek gruplarında ve yaş sınırlamalarında esnekliğe gidiliyor. Fahrettin Koca geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada 10 Haziran itibariyle 45 yaş üzeri vatandaşların aşı randevularının açıldığını ve 40 yaş üzerinin ise 14 Haziran Pazartesi günü açılacağını paylaştı. Bakan Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamada kuaför, berber ve avukatlar için de randevuların açıldığını duyurdu.

Haber 10-06-21 21:02

Normalleşme döneminde kuaförler ve berberler açıldı mı? Berberler ve kuaförler açılacak mı, kuaförler ne zaman açılacak? İşte yeni genelge kararları...

29 Nisan'dan bu yana devam eden tam kapanma uygulaması 17 Mayıs itibariyle sona ermiş olacak. Vatandaşlar merakla normalleşme dönemi kararlarını beklerken, tam kapanma döneminin bitişiyle beraber geçilecek olan 'kademeli normalleşme' kararları da yayınlanan yeni genelge ile belli olmuş oldu. Peki normalleşme döneminde kuaförler ve berberler açıldı mı? Berberler ve kuaförler açılacak mı, kuaförler ne zaman açılacak? İşte yeni genelge kararları...

Haber 16-05-21 12:28

Berberler ve kuaförler ne zaman açılacak?

Berber ve kuaförler ne zaman açılacak? sorusu vatandaşların gündemde en çok araştırdığı konular arasında yer aldı. Tam kapanma kararı ile çalışmaya ara veren kuaför ve berlerin ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Peki, Berberler ve kuaförler ne zaman açılacak? İşte, ayrıntılar...

Haber 14-05-21 01:25

Berberler ve kuaförler ne zaman açılacak?

Ramazan Bayramı yaklaşırken vatandaşlar berberler ve kuaförler ne zaman açılacak? sorusuna yanıt arıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 29 Nisan itibari ile başlayan tam kapanma süreci 17 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Peki, bayramda berberler ve kuaförler açık olacak mı? İşte, detaylar...

Haber 11-05-21 00:01

Randevuyla almaya başladılar! Kısıtlama öncesi herkes oraya koşuyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında tam kapanma uygulaması öncesinde berberler yoğun mesaiye başladı. Bartın'da da vatandaşlar saç-sakal tıraşı olmak için berberin yolunu tuttu. Randevuyla çalışan berberler, kısıtlama saatine kadar tüm müşterilerinin ihtiyaçlarını gerçekleştirmeye çalışıyor.

Haber 28-04-21 14:59

Berberler, kuaförler, güzellik merkezleri açık mı? Kabine sonrası kuaförler kapandı mı?

26 Nisan 2021 dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütün ülkenin 29 Nisan tarihi itibariyle 17 Mayıs 2021 tarihine kadar tam kapanmaya geçtiğini söyledi. Peki, berberler, kuaförler, güzellik merkezleri açık mı? Kabine sonrası kuaförler kapandı mı?

Haber 27-04-21 10:40

Kuaförler ve berberler açık mı? Kuaförler ve berberler kapandı mı, kaça kadar açık?

Kuaförler, berberler ve güzellik merkezleri gibi işletmeler hakkında İçişleri Bakanlığı genelgesinde yayınlanan yeni kararlar merak ediliyor. Koronavirüs vaka oranlarının yükselmesi yeni tedbirleri gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da belirtmiş olduğu kısmi kapanma kararının ardından yeni genelge de yayımlandı. Peki kuaförler ve berberler açık mı? Kuaförler berberler kapandı mı, kaça kadar açık? İşte yanıtı...

Haber 15-04-21 15:23

Kuaför ve berberler son dakika | Ramazan'da açık mı? Kuaför ve berberlerin çalışma saatleri belli oldu

Ramazan ayının ilk iki haftasında alınan Kısmi Kapanma kararı ile salgın ile ilgili alınan önlemler sıkılaştırıldı. Yeni kararların alındığı Kabine Toplantısının ardından ise birçok vatandaş ve esnaf kuaför ve berber işletmelerinin akıbetini merak etti. Buna göre kuaför ve berberler açık mı? İşte kuaför ve berberlerin çalışma saatleri…

Haber 14-04-21 11:39

İngiltere Karantinadan Normalleşmeye Geçti

İngiltere’de cadde ve sokaklar hareketlendi. 6 Ocak’tan bu yana kapalı olan berberler, kişisel bakım merkezleri, mağazalar kapılarını müşteriye ilk kez bugün açtı

Haber 12-04-21 23:35

Berber ve kuaföler dezenfekte ediliyor

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde berber ve kuaförler ile güzellik merkezleri dezenfekte edildi.Tavşanlı’da Berberler ve Kuaförler Odasına kayıtlı 113 erkek berberi, 50 bayan kuaförü ve 2 spor salonu dezenfekte edildi.Korona virüs çıktığı günden bugüne Berber ve kuaförler olarak tedbirlerin alındığını belirten Berberler Kuaförler odası başkanı Onur Düvenli, "Şu anda gündelik yaşantımızda en hijyenik yerlerin başında salonlarımız gelmektedir.

Yurthaber 07-04-21 12:37

Özel gereksinimli bireylere kuaför hizmeti

Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Berberler, Kuaförler, Güzellik ve Dövmecilik Salonu İşletmeleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESKUBER) ile birlikte özel gereksinimli bireylere kuaför hizmeti vermeye başladı.Yenikent Mahallesi Seramik Park içerisinde yer alan Engelsiz Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmalarda korona virüs (Covid- 19) önlemleri alındı.

Yurthaber 01-04-21 12:01

Fendoğlu esnaflara Covid-19 aşısında öncelik tanınmasını istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, sürekli kalabalık ortamda bulunan esnaflara Covid-19 aşısında öncelik tanınmasını istedi.MHP MYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, TBMM Genel Kurulunda söz alarak “Lokantalar, bayan kuaförleri, berberler, kıraathaneler, çay ocakları, kafeler, taksi, minibüs, servis şoförleri, semt pazarı esnafıyla esnaf meslek odalarının çalışanlarına korona virus (Covid-19) aşısında öncelik tanınması, sürekli kalabalık ortamda bulunan bu esnaf kesiminin hem korunmasını sağlayacak hem de bu kesimin mağduriyetini engelleyecek, ekonomik hayatı kesintiye uğratmayacaktır” dedi.Fendoğlu konuşmasında, “Bir yıla aşkın süredir devam eden pandemi nedeniyle işleri durma noktasına gelen, kredi taksitlerini ödeyemeyen esnafımız yeniden hafta sonları kısıtlamaya gidilmesi nedeniyle mağduriyetle karşı karşıya kalmaktadır.

Yurthaber 31-03-21 18:09

Esnaf temsilcileri Vali Ustaoğlu ile pandemi tedbirlerini değerlendirdi

Trabzon’da esnaf temsilcileri Vali İsmail Ustaoğlu ile bir araya gelerek yeni dönemdeki pandemi tedbirlerine ilişkin değerlendirmede bulundu.Trabzon Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız, Ortahisar Kaymakamı Tolga Toğan, TESOB Başkanı Metin Kara, Trabzon Bakkallar ve Sebzeciler Esnaf Odası Başkanı Başaran Maraba, Trabzon Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Köksal, Trabzon Tatlıcı, Pastacı ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Bayraktar, Trabzon Otel ve Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Erdoğdu, Trabzon Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Er, TESOB Genel Sekreteri Ömer Kayıkçıoğlu ve diğer ilgililer katıldı.TESOB Başkanı Metin Kara, önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan yeni pandemi tedbirleri ve hizmet sektöründeki yeni düzenlemelerle ilgili olarak Vali Ustaoğlu ile görüştüklerini belirterek “Valimiz ilimiz genelindeki uygulamalarla ilgili bizi ve ilgili esnaf odası başkanlarımızı bilgilendirdi.

Yurthaber 31-03-21 17:21

Kuaförler, berberler ve güzellik salonları kapatılacak mı? Kuaför ve berberlere yasak gelir mi?

Kabine Toplantısı'nın ardından kuaförler, berberler ve güzellik salonlarının kapatılıp kapatılmayacağı da merak edilmeye başlandı. Normalleşme sürecinde iller vaka sayılarına göre dört farklı gruba ayrılmıştı. Peki yeni kararların ardından kuaförler, berberler ve güzellik salonları kapatılacak mı? Kuaför ve berberlere yasak gelir mi? İşte detaylar...

Haber 30-03-21 11:14

Gölbaşı’nda berberler ve kuaförler denetlendi

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında berber ve kuaförler denetlendi.İçişleri Bakanlığı’nın ’Haftalık Tematik Denetimler Genelgesi’ kapsamında, korona virüs tedbirlerine ilişkin denetimler, ’Dinamik Denetim Modeli’ ile gerçekleştiriliyor.

Yurthaber 17-03-21 14:31

Hafta sonu berberler açık mı? Cumartesi ve pazar berberler açık olacak mı?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle uygulanan hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasaklarından dolayı birçok işletme ve kurumun çalışma saatleri sınırlandırıldı veya çalışması durduruldu. İçişleri Bakanlığınca açıklanan karara göre kuaför ve berberlerin açık olup olmayacağı da belirlendi. İşte berberlerin çalışma saatleri...

Haber 12-03-21 15:26

Mihalgazi’de berber, hamam ve masaj salonlarına korona virüs denetimi

İçişleri Bakanlığının yayımladığı "Haftalık Tematik Denetim Genelgesine" istinaden, Eskişehir Mihalgazi ilçesinde faaliyet gösteren berberler, masaj salonları ve hamamlarda korona virüs denetimi yapıldı.Mihalgazi Kaymakamlığınca oluşturulan iş yeri denetim ekipleri, belediye denetim ekipleri ve Esnaf Odası denetim ekipleri hamam, berber ve masaj salonlarına giderek başta genel temizlik olmak üzere, pandemi şartlarına uygunluğu kontrol edildi.

Yurthaber 10-03-21 13:02

Vakaların artış gösterdiği Kırklareli’nde denetimler üst seviyeye çıkarıldı

Vakaları artış gösterdiği Kırklareli’nde denetim ekipleri tarafından berberler, kuaförler, güzellik merkezleri, hamamlar, saunalar, masaj salonları denetlendi.Koron virüsün salgınının artış gösterdiği Kırklareli’nde denetimler en üst seviyeye çıkarıldı.

Haber 09-03-21 13:44

Vali Yardımcısı Kumbasar berberleri denetledi

Hakkari Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tevfik Kumbasar, kontrolü normalleşme faaliyetleri kapsamında kentte faaliyet gösteren berberleri denetledi.Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık’ın talimatları doğrultusunda Vali Yardımcısı Tevfik Kumbasar ve beraberindeki polis ve kurum müdürleri, kentin değişik noktalarında bulunan berberleri denetledi.Maske, sosyal mesafe ve hijyenik kurallarına riayet edilmesi gerektiğini belirten Kumbasar, pandeminin henüz bitmediğini belirterek, örnek il olan Hakkari’nin mavi bölgede yerine kuruması için kurallara uyulması gerektiğini söyledi.Sürekli denetimlerin yapıldığını belirten berberler ise tedbirlere uyduklarını ve maskesiz müşteri almadıklarını ifade ettiler.

Yurthaber 09-03-21 12:01

Malatya TSO, tematik denetim gerçekleştirdi

Kontrollü normalleşme süreci kapsamında başlayan ’Haftalık Tematik Denetimler’ kapsamında Malatya TSO tarafından denetim gerçekleştirilerek, üzerinde Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği mesafe ve kapasite kurallarının yer aldığı özel hazırlanan afişler işletmelere dağıtıldı.İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında toplanan Malatya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 5 Mart Cuma günü aldığı karar doğrultusunda Malatya’da “Haftalık Tematik Denetimler” başladı.Bu kapsamda Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da tematik denetim gerçekleştirildi.Malatya TSO Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Dündar ve Malatya TSO Genel Sekreteri Remzi Yaşar tarafından gerçekleştirilen denetimlerde restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme içme işletmeleri tek tek gezilerek, Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşulları ve yüzde 50 kapasite sınırlaması kurallarına riayet edilip edilmediği kontrol edildi.Ayrıca denetim sırasında, Malatya TSO tarafından hazırlanan, üzerinde Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği mesafe koşulları ve yüzde 50 kapasite sınırlaması kurallarının yer aldığı afişler dağıtıldı.7 Mart Pazar günü otel ve konaklama tesisleri, 8 Mart Pazartesi günü şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları okul servisleri dahil, gar, otogar gibi yerler, 9 Mart Salı günü berberler, kuaförler, güzellik merkezleri, 10 Mart Çarşamba günü internet kafeler, düğün ve nikah salonları, 11 Mart Perşembe günü cadde, sokak, meydan gibi yerlerde maske denetimi, Halı sahalar, spor tesisleri ile cami ve mescitler, 12 Mart Cuma günü de AVM’ler, marketler, bakkallar, manavlar, kasaplar, kuruyemişçiler ve semt pazarı gibi yerlerin denetimi yapılacak.

Yurthaber 06-03-21 18:22

Kuaför ve berberler saat kaçta kapanacak? İşte il il çalışma saatleri

1 Mart 2021'de yapılan kabine toplantısının ardından kuaför ve berberlerin çalışma süreleri hakkında yeni kararlar alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 81 iline gönderilen yeni genelge ile hangi illerde kuaför ve berberlerin çalışabileceği hakkında alınan kararlar açıklandı. Yeni kararların üzerine "kuaför ve berberler saat kaçta kapanacak?" sorusu bütün Türkiye'nin merak ettiği konulardan biri oldu. İşte il il çalışma saatleri...

Haber 03-03-21 12:06

Berber ve kuaförlere korona virüs testi yapılıyor

Çorum’un Sungurlu ilçesinde berber ve kuaförlere İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından korona virüs testi yapılmaya başlandı.Terziler Berberler Esnaf Odası Başkanı Mutlu Karslı konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından oda üyelerimize, korona virüs testi yapılmaya başlandı.

Yurthaber 16-02-21 12:31

Eskişehir’de ‘aile yapısına destek’ ve ‘çocuk evliliklerini önleme’ protokolü imzalandı

Eskişehir İlgili Babalar Platformu ve Eskişehir Berberler ve Kuaförler Odası arasında ‘aile yapısına destek’ ve ‘çocuk evliliklerini önleme’ protokolü imzalandı.Platform Başkanı Alan ve Oda Başkanı Fethi Özkara, konu ile ilgili yaptıkları ortak açıklamada, ‘’Eğitim, aile, aile gezileri ve birlikte farkındalık projeleri gerçekleştirmek için ortaklaşa protokol imzaladık.

Yurthaber 04-02-21 11:31

Odunpazarı’ndan engelli bireylere ücretsiz kuaför hizmeti

İhtiyaç sahibi ve özel gereksinime sahip vatandaşlara her zaman yardım eli uzatan Odunpazarı Belediyesi, çeşitli kurum, kuruluş ve meslek odaları ile protokoller imzalayarak vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor.Odunpazarı Belediyesi bu kapsamda son olarak Eskişehir Berberler, Kuaförler, Güzellik ve Dövmecilik Salonu İşletmeleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESKUBER) ile protokol imzaladı.

Yurthaber 02-02-21 14:33

Bolu’da berberler arasında bıçaklı kavga: 1 yaralı

Bolu’da bir berber, aralarında husumet bulunan eski patronunu çıkan kavgada bıçakla yaraladı.Olay, saat 17.30 sıralarında Tabaklar Mahallesi Kutucular Sokak’ta meydana geldi.

Haber 20-01-21 18:55

Erenler’de berberler dezenfekte ediliyor

Erenler Belediyesi korona virüs salgını ile mücadele kapsamında berber ve kuaför salonlarında dezenfekte çalışmalarına devam ediyor.Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, ilçedeki berber ve kuaför salonlarında ekiplerin dezenfekte çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, sosyal mesafe, maske ve temizlik kuralları konusunda da denetimlerin sürdüğünü ifade etti.

Yurthaber 16-12-20 13:37

Esnaf, desteklerin kapsamının genişletilerek devam etmesini istedi

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus: - "Destek ve hibeleri genel olarak olumlu bir adım olarak görüyoruz ama bunların devamı gelmeli ve kapsamı genişletilmeli. Bu konuda umutluyuz" - Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu Başkanı Bayram Karakaş: - "Hibe ve destekler esnafa can simidi oldu" - Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu: - "Kirası düşük olan küçük esnafımız bu yardımdan memnun. Ancak kirası daha yüksek olan esnafımız pek memnun değil"

Yurthaber 15-12-20 14:34

Pilan: “Samsun’da berberlerin işi yüzde 50 düştü”

Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, berber esnafının işlerinin pandemiden sonra yüzde 50 oranında düştüğünü ifade ederek, hijyen denetimlerinin ise ara verilmeden devam ettiğini söyledi.Korona virüsü (Kovid-19) vakalarının büyük artış gösterdiği Samsun’da pandeminin başlamasıyla birlikte en çok etkilenen meslek gruplarından birisi de berberler oldu.

Yurthaber 07-12-20 15:29

Pilan: “Samsun’da berberlerin işi yüzde 50 düştü”

Samsun Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, berber esnafının işlerinin pandemiden sonra yüzde 50 oranında düştüğünü ifade ederek, hijyen denetimlerinin ise ara verilmeden devam ettiğini söyledi.Korona virüsü (Kovid-19) vakalarının büyük artış gösterdiği Samsun’da pandeminin başlamasıyla birlikte en çok etkilenen meslek gruplarından birisi de berberler oldu.

Yurthaber 07-12-20 15:29

Bingöl’de Covid-19 denetimleri

Bingöl’de Koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede alınan tedbirlerin denetimleri güvenlik güçlerince sürüyor.Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de Covid-19 ile mücadelede alınan tedbirlerin denetetleniyor.Valilik koordinesinde İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerince Pazar yerleri, toplu taşıma, AVM, berberler ve güzellik salonlarında denetim yapan ekipler, tedbirlerin uygulanırken maske, mesafe ve hijyene mutlak uyulması konusunda uyarıyor.Tedbirlere uyulmaması durumunda cezai işlem uygulanacağı bildiren ekipler, denetimleri sık sık yapılacağını da hatırlattı.

Yurthaber 29-11-20 16:47

Burdur’da kuaför ve berber salonlarına virüs önlemi

Burdur’da korona virüsle mücadele kapsamında kuaför, berber ve güzellik salonları dezenfekte edildi.Burdur Berberler ve Kuaförler Odası, üyelerinin faaliyetlerine daha sağlıklı ve güvenilir bir şekilde devam edebilmesi için çalışmalarını sürdürdü.

Yurthaber 28-11-20 15:00

Çan’da salgın denetim ekipleri kontrollere başladı

Çan’da salgın denetimleri başladı.İçişleri Bakanlığının 25.11.2020 tarihli 19753 sayılı genelgesi doğrultusunda, Çan’da salgın denetim ekipleri koordinasyonunda otogar, toplu taşıma araçları, lokanta, market, kuaför ve berberler olmak üzeri vatandaşların kalabalık oluşturabileceği yerlere yönelik yoğunlaştırılmış denetimler yapılmaya başlandı.

Yurthaber 26-11-20 18:32

Gümüşhane’de geniş kapsamlı koronavirüs denetimi

Gümüşhane’de İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında geniş kapsamlı yeni tip koronavirüs (Covid-19) denetimi gerçekleştirildi.“Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla yapılan denetleme faaliyeti il merkezinde Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane TSO Başkanı İsmail Akçay ve diğer yetkililerin katılımıyla geniş kapsamlı olarak gerçekleştirildi.İl merkezindeki çay ocakları, marketler, şarküteriler, berberler, ulusal zincir marketler ve diğer işletmeler ziyaret edilerek maske, mesafe ve temizlik konusunda denetlenirken, vatandaşlara da bilgilendirme yapıldı.Uygulamada ayrıca vatandaşların şehir içinde ulaşımını sağladığı taksiler, dolmuşlar ve Belediye Otobüsleri de denetlendi.Vali Taşbilek, denetim faaliyetinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada maske konusundaki duyarlılıklarından dolayı Gümüşhanelilere teşekkür ederek kış mevsimi öncesinde vatandaşlardan misafirlik ve komşuluk ilişkilerini azaltmalarını istedi.

Yurthaber 26-11-20 15:38

Gümüşhane’de geniş kapsamlı koronavirüs denetimi

Gümüşhane’de İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında geniş kapsamlı yeni tip koronavirüs (Covid-19) denetimi gerçekleştirildi.“Sağlık İçin Hepimiz İçin” sloganıyla yapılan denetleme faaliyeti il merkezinde Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane TSO Başkanı İsmail Akçay ve diğer yetkililerin katılımıyla geniş kapsamlı olarak gerçekleştirildi.İl merkezindeki çay ocakları, marketler, şarküteriler, berberler, ulusal zincir marketler ve diğer işletmeler ziyaret edilerek maske, mesafe ve temizlik konusunda denetlenirken, vatandaşlara da bilgilendirme yapıldı.Uygulamada ayrıca vatandaşların şehir içinde ulaşımını sağladığı taksiler, dolmuşlar ve Belediye Otobüsleri de denetlendi.Vali Taşbilek, denetim faaliyetinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada maske konusundaki duyarlılıklarından dolayı Gümüşhanelilere teşekkür ederek kış mevsimi öncesinde vatandaşlardan misafirlik ve komşuluk ilişkilerini azaltmalarını istedi.

Yurthaber 26-11-20 15:37

Yasağa uyan berberler 20.00’da iş yerlerini kapattı

İçişleri Bakanlığı’nın korona virüs yasakları genelgesi kapsamında Gaziantep’teki berberler saat 20.00’da müşteri alımını durdurarak iş yerlerini kapattı.Türkiye genelinde son zamanlarda artan korona virüs vakaları sonrası Cumhurbaşkanlığı kabinesinden çıkan yeni kararlar İçişleri Bakanlığı genelgesi ile uygulanmaya başlandı.

Yurthaber 20-11-20 20:29