Normalleşme Haberleri Ve Son Dakika Normalleşme Haberleri

Normalleşme Haberleri Ve Son Dakika Normalleşme Haberleri

Dünya geneline yayılan COVID-19 salgınının Türkiye'deki ilk tespit edilen vakası Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Mart günü açıklandı. Türkiye'de virüse bağlı ilk ölüm ise 15 Mart 2020'de gerçekleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 1 Nisan 2020'de koronavirüs vakalarının tüm Türkiye'ye yayıldığı açıklamasının ardından ise sokağa çıkma kısıtlamalarıyla birlikte toplumsal yaşamın hemen her alanında birçok farklı kısıtlama kararlarıyla pandemiye karşı alınan tedbirler genişletildi.14 Ocak 2021'de aşı uygulamasıyla salgınla mücadelede yeni bir dönem başladı.

KISITLAMALAR GENİŞLETİLDİ

Sosyal, ekonomik, siyasi, iktisadi, idari, hukuki, askerî, dinî ve kültürel alanlarda birçok önemli etkilere ve sonuçlara neden olan radikal kararlar alınarak salgının önüne geçilmeye çalışılmasıyla alışık olduğumuz günlük normal hayat standartlarının da sonu oldu. Ülke genelinde ilk, orta ve liselerde eğitim-öğretim askıya alınırken, bütün üniversitelerde dersler iptal edilerek sınavlar ertelendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı başta cuma namazı olmak üzere cami ve mescitlerde cemaatle namaza ara verildiğini duyurdu.

Tüm restoranlar, kafeler, müzeler, dershaneler, kurslar, alışveriş merkezleri, oteller; berber, kuaför ve güzellik merkezleri; kahvehaneler, spor salonları, konser mekanları, gece kulüpleri, dernek lokalleri ve düğün/nişan salonları geçici süreliğine kapatılırken; tüm vatandaşların ormanlarda, park ve bahçelerde piknik ve mangal yapmaları yasaklandı.

Ülkedeki bütün futbol ligleri ertelendi ve tüm spor müsabakaları bir sonraki açıklamaya kadar iptal edildi.

Millî Savunma Bakanlığı askerî kışlalarda tüm celp, sevk ve terhis işlemlerinin bir ay boyunca ertelendiğini duyurdu.

Salgının cezaevlerine sıçraması ve oluşabilecek kamu düzeninin bozulması riski ile cezaevlerindeki doluluğu azaltmayı amaçlayan infaz indirimini öngören yasanın mecliste kabul edilmesiyle yaklaşık 90 bin mahkûm ve tutuklunun tahliye edilmesine başlandı. Af yasasında; terör, cinayet, uyuşturucu ve cinsel suçlar kapsam dışında bırakıldı.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu tutuklu ve acil işler ile zaman aşımı davaları dışındaki tüm duruşma, müzakere ve keşiflerin 15 Haziran'a kadar durdurulduğunu açıkladı. Başta Türk Hava Yolları olmak üzere bütün havayolu şirketleri tüm yurt dışı ve yurt içi uçuşlarını ikinci bir duyuruya kadar sonlandırdığını duyurdu.

Market ve pazar gibi toplu alanlarda maske kullanma zorunluluğu yürürlüğe konuldu. Şehirler arası seyahatler valilik iznine bağlandı ve toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni uygulaması başlatıldı.

Yüzlerce yerleşim yeri, köy ve kasaba COVID-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

ESNEK ÇALIŞMA SİSTEMİ

Pandeminin ekonomik etkilerini en aza indirgemek için birçok düzenlemeye gidildi ve destek paketleri açıklandı. Özel ve kamu sektöründe asgari personelle, esnek çalışma sistemine geçildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı birçok kalemde vergileri düşürdüğünü, ertelediğini veya feragat ettiğini açıkladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yasa uyarınca, işverenlere işten çıkarma yasağı getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı bir konuşmada salgını, ekonomik sonuçları itibarıyla II. Dünya Savaşı'ndan sonraki en büyük kriz olarak niteledi.

TEDBİRLER SONUÇ VERDİ

Alınan tedbirler salgının sona ermesini sağlamasa da kontrol altına alınmasını sağladı. Sağlık Bakanlığı, kısıtlı yaşamın etkilerini hafifletmek için 1 Mart 2021'den itibaren Covid-19 vakalarını haftalık olarak paylaşmaya ve kademeli normalleşme sürecine geçilmesinde de bu istatistikleri kullanacağını açıkladı. Bakanlık, vaka sayılarına şehirlerinden birbirinden bağımsız olarak geçeceği normalleşme modelinin adını da 'yerinde karar' olarak duyurdu.

NORMALLEŞME NEDİR?

Normalleşme, pandemi öncesi yaşam standartlarını, maskesiz ve birarada yaşamı simgeleyen bir kelime olarak gündelik dil arasına girdi. Uzmanların normalleşme için en erken 2022 yılını işaret etmesine karşın, uzun süren kısıtılmaların olumsuz etkilerini azaltmak ve salgınla mücadalede halkın desteğini almak için başlatılan yerinde karar uygulaması ile normalleşmenin ön adımlarının atılması hedefleniyor.

Buna göre yüz bin nüfusta 10'un altında vaka görülen iller düşük riskli, 11-35 arası vaka görülen iller orta riskli , 36-100 arası vaka görülen iller yüksek riskli ve 100'ün üstünde vaka görülen iller çok yüksek riskli olarak değerlendirilecek.

İller haritada düşük riskten çok yüksek riske doğru; mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renkleriyle gösterilecek. Şehirler özelinde alınan tedbir kararları, il pandemi kurullarınca iki haftada bir gözden geçirilecek. Eğer bir il mavi kategoride ise restoranların açılması, hafta sonu ve hafta içi kısıtlamaların kaldırılması mümkün olabilecek.

Normalleşme Haberleri

Kahramanmaraş'ta depremlerden dolayı ertelenen nikahlar kıyılıyor

"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, depremler nedeniyle ertelenen nikahlar hız kazandı.

Yurthaber 03-05-2023 12:18

Fenomen Aybüke Derin'den, normalleşmeye karşı çıkan Bergüzar Korel'e yanıt! Tuzu kuru olanlar...

Kahramanmaraş merkezli deprem Hatay başta olmak üzere birçok ilde yıkıma neden oldu. Çok sayıda bina yerle bir olurken binlerce vatandaş hayatını kaybetti. Depremin yaklaşık ikinci haftasında, normalleşme konuları gündeme gelirken, ünlü oyuncu Bergüzar Korel normalleşmeye karşı, "Kalkmış normal nedir'i tartışıyoruz. Ya sabır!" ifadeleri kullanmıştı. Depremi hisseden ve evi yıkılan fenomen Aybüke Derin, Korel'in paylaşımına yanıt verdi.

Magazin 21-02-2023 17:42

ANALİZ - İkinci yılında Abraham Anlaşmaları ve gelinen nokta

İsrail, BAE ve Bahreyn arasında 2 yıl önce imzalanan ve diplomatik ilişkileri normalleştiren Abraham Anlaşmaları, aynı yıl içerisinde genişleyerek Fas ve Sudan'a da ulaştı - Bu normalleşme, anlaşmaya imza atan ülkelere güvenlik, ekonomi, bilim ve kültür alanlarındaki büyük değişimlerden yararlanma şansı sundu - Abraham Anlaşmalarının daha geniş bölgesel ekonomik entegrasyonu teşvik etme potansiyeli bulunuyor - Normalleşmenin bölgeye yansımaları Ürdün ve Mısır’ı, İsrail ile donuk olan ekonomik ve siyasi ilişkilerini yeniden canlandırmaya yöneltti

Yurthaber 22-09-2022 11:02

Bilim Kurulu Üyesi Şener'den 'normalleşme' açıklaması: Yüzde 70'i geçmeli

Koronavirüs vaka sayıları düşüşe geçse de, uzmanlar normalleşme için erken olduğunu belirtiyor. Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, aşı konusuna dikkat çekerek normalleşme uyarısı yaptı. Şener, "Tam doz aşılı popülasyonun yüzde 70'in üzerine çıkması gerekiyor. Türkiye'de şu an aşılanma oranı yüzde 50-60 arası. Normalleşme anlamında bunu yüzde 70'in üzerine çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Haber 01-03-2022 11:07

Son dakika: Maske zorunluluğu kalkıyor! Aşamalı normalleşme başlıyor, tarih verildi

Son dakika haberi: Maskeli günler sona eriyor... Koronavirüsle mücadele tüm hızıyla devam ederken, Avrupa başta olmak üzere pek çok ülke aşılamanın meyvelerini almaya başladı. Kısıtlamalar yavaş yavaş kaldırılırken, Türkiye'de de aşamalı normalleşmeye geçiş adımları planlanıyor. İlk hamle olarak da açık havada maske zorunluluğunun kaldırılması bekleniyor.

Haber 22-02-2022 07:59

Bakan Özer, aşılanan öğretmen oranını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depreme karşı yenilenen Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin yeniden hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen törende, "Türkiye'nin normalleşmesi için eğitim sisteminin normalleşmesi lazım. En az iki doz aşı olmuş ve antikor oluşturmuş öğretmen sayımız yüzde 91'lere ulaştı" dedi.

Haber 15-10-2021 12:58

Koronavirüs salgını nihayet bitiyor mu?

Koronavirüs salgınıyla birlikte neredeyse her şey temelden değişti: Okullar, çalışma düzenleri, sağlık bakımı, tatiller ve hatta sarılmalarımız... Ancak pek çok ülke alınan önlemleri gevşetirken ya da tamamen kaldırırken, salgının nihayet sona erdiğinden bahsedebilir miyiz? Uzmanlar, bu gelişmenin ilkbaharda yaşanacağından oldukça emin.

Haber 01-09-2021 08:59

Sivas'taki Hobbit Evleri normalleşme sürecinde ilgi görüyor

Sivas'taki "Hobbit Evleri" normalleşme sürecinde ilgi görüyor

Yurthaber 07-08-2021 15:41

Kırşehir'deki termal turizm tesisi işletmecilerinin yüzü normalleşme ile güldü

Normalleşme süreciyle başlayan hareketlilikte ilgi gören kentteki termal oteller, yüzde 95'in üzerinde dolulukla turistlere hizmet veriyor - Kentin en büyük otelinin genel müdürü Haydar Zengin: - "Termal otellerimizi Ankara, Kayseri, Kırıkkale, Çorum, Yozgat gibi Anadolu illerinden misafirlerimiz tercih ediyor. Yerli turistler ve gurbetçilerimizin ilgisiyle karşılaşıyoruz"

Yurthaber 28-07-2021 11:20

Delta varyantı ve 3. dalgaya karşı uzmanlardan uyarı: İngiltere'de önlemlerin kaldırılması 100 binin üzerinde kişinin hayatını kaybetmesine yol açabilir

İngiltere'de koronavirüs önlemlerinin 19 Temmuz'da kaldırılacak olması, uzmanların dikkatli olunması çağrılarına yol açtı. İngiltere'nin önde gelen üniversitelerinden Imperial College London, önlemlerin bir anda kaldırılması yerine sosyalleşmenin yavaş yavaş sağlanması ile hastalığın bir sonraki zirvesinin geciktirilebileceğini açıkladı.

Haber 13-07-2021 12:40

Koronavirüs geçirenler kaç doz aşı olacak? Koronavirüsü atlatanlar ne zaman aşı olabilir?

Aşılama çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği şu dönemde vatandaşlar "Koronavirüsü atlatanlar ne zaman aşı olabilir?" , "Koronavirüs geçirenler kaç doz aşı olacak?" sorularının yanıtını araştırıyor. Söz konusu soruların yanıtı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Haber 03-07-2021 16:09

Bitlis'teki Selçuklu Meydan Mezarlığı'nda normalleşme yoğunluğu

Bitlis'teki Selçuklu Meydan Mezarlığı'nda "normalleşme" yoğunluğu

Yurthaber 03-07-2021 12:38

Her gün daha fazla insan geliyor! Bodrum'un nüfusu 1 milyona yaklaştı

Yeni normalleşme sürecine girilmesinin ardından yerli ve yabancı turistler akın akın Bodrum’a gelmeye başladı. Kilometrelerce araç kuyruğu oluşan ilçede trafik felç olurken sahillerde adım atacak yer kalmadı.

Haber 02-07-2021 16:03

Normalleşmeyle birlikte Kaputaş Plajı'na akın ettiler

Antalya’nın Kaş ilçesinde kumu ve turkuaz rengiyle dünyaca ünlü Kaputaş Plajı, normalleşmeyle birlikte yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Haber 02-07-2021 13:54

Doğayla iç içe olmak isteyenlerin normalleşmedeki adresi şelaleler ve göller şehri Düzce

Kovid-19 kapsamında normalleşme sürecinin hemen ardından ziyarete açılan ve Ankara, İstanbul gibi iki metropol kentin orta noktasında şelaleleri ve göllerinin yeşil ile uyum içerisinde olduğu Düzce, kademeli normalleşme döneminde de kolay ulaşımı ile doğaseverlerden ilgi görüyor - Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan: - "İstanbul ve Ankara arasında bir şehir olduğumuz için 30 milyon nüfus şelalemize 2,5 saat içerisinde ulaşabiliyor"

Yurthaber 02-07-2021 11:07

Normalleşmenin ilk gecesinde kafede silahlı kavga: 1 ölü

Konya’da kademeli normalleşmenin ilk gecesinde bir kafede silahlı kavga meydana geldi. Kafe çalışanları ile mahalleli gençler arasında gündüz saatlerinde çıkan tartışma, gece silahın da kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kafeye gelen mahalleli gençlerden Ömer Faruk Yücetaş (24), mekanda çalışan Furkan Y. tarafından tabancayla vurularak hayatını kaybetti. Zanlı Furkan Y. ile birlikte 2 şüpheli gözaltına alındı.

Haber 02-07-2021 02:11

Kısıtlamalar sona erdi, sokaklar doldu taştı

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkili olan yeni tip koronavirüs salgınına karşı uzun süredir uygulanan kısıtlamalar, vaka sayılarının düşmesiyle ve aşılanmayla birlikte 1 Temmuz’da sona erdi. Kısıtlamada belli saat dilimlerinde hizmet veren restoran, kafe ve eğlence mekanları, kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte doldu taştı.

Haber 02-07-2021 01:42

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz'dan normalleşme sürecinde bireysel tedbirlere devam uyarısı

"Bulaştırıcılığı yüksek, akciğer hücrelerinin almaçlarına daha güçlü şekilde tutunan delta varyantının giderek yaygınlaştığı göz önünde bulundurulduğunda, normalleşme sürecinde bireysel güvenlik çemberimizden taviz vermememiz gerekiyor" - "İki doz Sinovac aşısı uygulanan bireylerin, ikinci dozdan en erken 3 ay sonra tek doz BioNTech veya Sinovac aşısı olmasıyla diğer bireylere de çift doz BioNTech uygulanmasıyla delta varyantına karşı da etkili olabilecek yüksek nötralizan antikor düzeyi sağlanabilecek"

Yurthaber 01-07-2021 14:48

Manisa ve Uşak'ta kahvehane ve kıraathanelerde normalleşme sevinci

Manisa ve Uşak'ta kahvehane ve kıraathanelerde normalleşme sevinci

Yurthaber 01-07-2021 13:38

Pazar günü hava nasıl olacak? Hava durumuyla ilgili İstanbul için yağmur uyarısı

Türkiye 1 Temmuz itibariyle normalleşme aşamasına geçerken, kısıtlamanın olmadığı ilk pazar günü için yağmur uyarısı geldi. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Bayram Doğan İstanbul hava durumuyla ilgili yaptığı açıklamada "10 dakikada sel yapabilecek yağışlar olabilir" dedi.

Haber 01-07-2021 12:01

AVM'ler kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? İşte AVM çalışma saatleri...

Koronavirüsün patlak verdiği Mart 2020'den beri birçok kısıtlamalar uygulanmış ve birçok iş yerinin çalışma saatleri değişmişti. 1 Temmuz itibariyle yasakların kalkacağı ve pandemi boyunca faaliyetine ara vermek zorunda kalan iş yerlerinin faaliyetine devam edeceği açıklandı. Bunun üzerine "AVM'ler kaça kadar açık, kaçta kapanıyor?" sorusunun yanıtı alışveriş tutkunları tarafından merak edilmeye başlandı. AVM'lerin girişinde HES kodu mutlaka sorgulanacak. İşte AVM çalışma saatleri..

Haber 01-07-2021 10:55

Normalleşmeyle birlikte uyarı da geldi! 4. dalga tehlikesi kapıda

Türkiye 1 Temmuz'la birlikte koronavirüsle mücadelede yeni döneme girdi. Kademeli normalleşme sürecinin üçüncü aşaması kapsamında, başta sokağa çıkma yasağı olmak üzere birçok kısıtlama kalkarken, uzmanlar ise dördüncü dalga konusunda uyarılarda bulundu.

Haber 01-07-2021 08:10

15 ay sonra normale dönüş! İstanbul'da kısıtlamasız hayat başladı

Koronavirüs ile mücadele kapsamında 15 aydır uygulanan kısıtlamaların sona ermesi ile birlikte 1 Temmuz itibariyle hayat normale döndü. İstanbul’da da sabah saatlerinde işine gitmek isteyen vatandaşlar toplu taşıma noktalarında yoğunluk oluşturdu.

Haber 01-07-2021 07:41

HSK, esnek çalışma uygulamasını sonlandırdı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) esnek çalışma uygulamasının sonlandırılmasını kararlaştırdı.

Haber 30-06-2021 18:22

Kısıtlamalar kalkıyor! Fransa bugünden itibaren eski hayatına dönüyor

Fransa’da normalleşme sürecinin dördüncü aşamasıyla birlikte bugünden itibaren iç mekan konser ve festivaller dışında bütün kısıtlamalar kaldırılıyor.

Haber 30-06-2021 11:29

Cumhurbaşkanlığı'ndan kamuda normalleşme genelgesi! İdari izinli sayılacaklar

Cumhurbaşkanlığınca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında normalleşme süreci ve alınacak tedbirlere ilişkin genelge yayımlandı. Karara göre; Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri çalışanlar ile gebeliğinin 24'üncü haftasından 32'nci haftasına kadarki süre içerisinde bulunan çalışanların idari izinli sayılmaya devam edileceği bildirildi.

Haber 30-06-2021 02:40

Maçlar ne zaman seyircili oynanacak? Maçlar seyirciye açıldı mı?

Koronavirüs salgını döneminde insan sağlığı açısından yüksek risk oluşturduğu için maçların seyircisiz olarak oynanmasına karar verilmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son açıklamasıyla maçların seyircilere açılıp açılmayacağına dair ilişkin önemli ifadelerde bulundu. Bu açıklamaların ardından "Maçlar ne zaman seyircili oynanacak?" , "Maçlar seyirciye açıldı mı?" soruları merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Haber 29-06-2021 17:35

Müzik yasağı ne zaman kalkıyor? Müzik yasağı ne zaman kalkacak? Bakan Koca açıkladı!

Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla müzik yasağının 24.00 itibaren başlayacağı öğrenilmişti. Konuya ilişkin Bakan Koca'dan açıklama gelmesinin ardından vatandaşlar "Müzik yasağı ne zaman kalkıyor?" , "Müzik yasağı ne zaman kalkacak?" sorularının yanıtını araştırmaya başladı. İşte ayrıntılar...

Haber 29-06-2021 17:19

Normal hayata dönüşte yeni dönem 1 Temmuz'da başlıyor! İşte 10 soruda merak edilenler

Kademeli normalleşme sürecinin üçüncü etabının 1 Temmuz'da başlamasıyla, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında alınan bazı tedbirler sona erecek. Peki yeni dönemde kaldırılacak yasaklar ve kısıtlamalar hangileri? İşte normal hayata dönüşün üçüncü etabına yönelik merak edilenler!

Haber 29-06-2021 11:33

Normalleşme süreci satışları artırdı! Pastırmacılar yeni karardan memnun

1 Haziran’da başlayan yeni normalleşmenin ardından vatandaşların dışarı çıkmaya başlaması ile pastırma ve sucuk satışlarının yüzde 20 arttığını söyleyen Pastırmacı Yasin Güzel, "Kısıtlamaların kalkması, satışları yüzde 20 artırdı" dedi.

Finans 29-06-2021 10:54

Düğün ve nikahlarda yiyecek içecek ikramı yapılıyor mu? Düğünlerde halay, oyun ve dans yasak mı?

21 Haziran tarihinde yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameralar karşısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından ise gözler İçişleri Bakanlığı’ndan gelecek olan yeni kademeli normalleşme genelgesine çevrildi. Düğün ve nikahlarla ilgili olarak açıklanan yeni kararlarda İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde yer aldı. Peki düğünlerde halay, oyun ve dans yasak mı? Düğünlerde yiyecek içecek ikramı yapılacak mı?

Haber 28-06-2021 10:19

Şehirlerarası seyahat yasağı kalktı mı?

21 Haziran tarihinde yapılan Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kademeli normalleşmenin üçüncü aşaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. İçişleri Bakanlığı’nın açıklayacağı genelge merakla beklenirken, dün akşam saatlerinde 1 Temmuz itibariyle geçerli olacak olan yeni normalleşme kararları da açıklandı. Seyahat yasakları ile ilgili de yeni düzenlemeler yapıldı. Peki seyahat yasakları kalktı mı?

Haber 28-06-2021 10:07

65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı var mı? 65 yaş üstü ve 18 yaş altına toplu taşıma yasak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'ndan sonra alınan bazı kararları açıklaması üzerine tüm gözler temmuz ayında uygulanacak kuralları kapsayan genelgeye çevrilmişti. İçişleri Bakanlığı'ndan beklenen genelge yayımlandı. Peki 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı var mı? 65 yaş üstü ve 18 yaş altına toplu taşıma yasak mı? İşte ayrıntılar...

Haber 28-06-2021 09:12

1 temmuz sonrası düğünler saat kaçta bitecek? Nikah ve kına geceleri nasıl olacak?

İçişleri Bakanlığı, 1 Temmuz itibariyle başlayacak olan normalleşme dönemi için yeni genelge yayınlandı. 1 Temmuz sonrası için düğün tarihi alanlar, düğünlerin saat kaçta biteceğini ve kişi sayı sınırı yasağının kalkıp kalkmadığını merak ederken, genelge ile nişan, nikah, kına gecesi ve düğünlerin nasıl olacağı netlik kazandı.

Haber 28-06-2021 08:44

Rahatlama için tarih verip mutasyon uyarısı yaptı

Covid-19 varyant virüslerini ve kısıtlamaların kaldırılmasını değerlendiren Prof. Dr. Pala, "Eğer günde 1 milyon üzeri aşılamayı uzun zaman devam ettirirsek bu yılın son çeyreğine rahat bir nefes alarak girebiliriz" dedi. Hindistan'da ortaya çıkıp dünyaya yayılan Delta varyantına da değinen Pala, virüsün insandan insana hızlı bulaştığını ve iyileşme sürecinin de zor olduğunu ekledi.

Haber 23-06-2021 11:59

Salgınla mücadeledeki başarının boşa gitmemesi için tedbirlere bir müddet daha uyulması uyarısı

Trakya Üniversitesinden Prof. Dr. Serdar Öztora: - "Önlemlere uyduk, aşılamamız çok iyi gidiyor. Ancak bu önlemlere uymaya devam etmezsek tekrar eski vaka sayılarına ulaşmak bu anlamda çok zor değil. Dolayısıyla bazı önlemlerin gevşetilmesi, daha önce yapamadığımız bazı şeyleri yapabiliyor olmak tüm önlemlerin ortadan kalktığı anlamına gelmiyor"

Yurthaber 23-06-2021 11:10

İçişleri Bakanlığı yeni genelge yayımladı mı? 1 Temmuz genelgesi yayınlandı mı?

Pandemi ile mücadele döneminde temmuz ayına ilişkin kararlar geçtiğimiz gün (21 Haziran 2021) gerçekleşen Kabine Toplantısı'nda alındı. Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısıtlamaların temmuz ayında azaltıldığını ifade etti. Bunun ardından İçişleri Bakanlığı'nın temmuz ayına ilişkin alınan tüm kuralları kapsayan genelgeyi yayımlayıp yayımlamadığı merak konusu oldu. İçişleri Bakanlığı yeni genelge yayımladı mı? 1 Temmuz genelgesi yayınlandı mı? İşte ayrıntılar...

Haber 22-06-2021 11:41

Memurlar kaça kadar çalışacak? İşte 1 Temmuz 2021 normalleşme kararları

Haziran aynın başında geçilen kademeli normalleşme sürecinde yeni adımlar atıldı. Bugün gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan yeni kararlara ilişkin konuşma yaptı. Konuşmasında kamu kurum ve kuruluşlarının çalışma saatlerine de değindi. Peki Memurlar kaça kadar çalışacak? Detaylar haberimizde...

Haber 21-06-2021 21:00

Koronavirüsle mücadelede kritik gün! Pazar günü yasağı kalkacak mı? Kabine toplantısı başladı

Koronavirüsle mücadelede yeni kararların alınacağı kabine toplantısı başladı. Kritik toplantıda birçok konunun görüşülmesi beklenirken, sokağa çıkma kısıtlaması saatinin esnetilmesi ve pazar günü yasağının kaldırılması öncelikli gündem maddelerinden. Öte yandan açık alanlarda maske zorunluluğunun kaldırılması konusunun da görüşülmesi bekleniyor.

Haber 21-06-2021 07:53

Pazar günü marketler, fırınlar, manavlar ve alışveriş merkezleri açık mı?

Koronavirüs pandemisi kapsamında ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında pazar günü market, fırın, manav ve alış veriş merkezlerinin açık olup, olmadığı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Haziran ayının ilk günü geçilen kademeli normalleşme sürecinde pazar günü nereler kaça kadar hizmet veriyor? İşte Pazar günü marketler, fırınlar ve manavların çalışma saatleri...

Haber 20-06-2021 11:00

Pazar günü kısıtlama kalkacak mı? Gözler kabine toplantısına çevrildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın kabine toplanacak. Toplantının ana gündem maddesi koronavirüsle mücadele olurken hafta içi ve hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılıp kaldırılmayacağı masada yer alacak konular arasında bulunuyor.

Haber 20-06-2021 10:01

Yeni dönem sonrası tarih verdi: Hızlı bir normale dönüş olabilir

İstanbul'daki sağlık kuruluşları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 35 yaş ve üzeri vatandaşlar için aşılama sürecine başladı. Yeni dönemin başlamasıyla birlikte normalleşme için de beklenti artarken, Prof. Dr. Necdet Sağlam, aşılamadaki gidişatın devam etmesi halinde "Hızlı bir normale dönüş olabilir" deyip ağustos ve eylül ayını işaret etti.

Haber 18-06-2021 07:49

Bilim Kurulu üyesi İlhan'dan normalleşme açıklaması! Pazar günü yasağı ne zaman kalkacak?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kalkması için vaka sayılarının biraz daha oturması gerektiğini söyledi. İlhan, "5 binli rakamları gördük. Bu rakamlar bu şekilde devam ederse Sayın Cumhurbaşkanı'mız da 'Temmuz başına kadar' diye ifade etmişti. Temmuza da 15 gün kaldığını düşünürsek temmuz ayında daha rahat sosyal ortamın olabileceğini öngörebiliriz şimdiden" dedi.

Haber 17-06-2021 10:04

Kahramanmaraş’taki Döngel Şelalesi doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine huzur vadediyor

Kahramanmaraş'ın On iki şubat ilçesindeki Döngel Şelalesi, yeşil tabiatıyla kademeli normalleşme sürecinde günü birlik ziyaretçilerden ilgi görüyor.

Trend 15-06-2021 17:53

Düğünlerdeki kısıtlamalarla ilgili yeni gelişme! İkram dönemi yeniden başladı

Nikah törenleri ile düğünler, 1 Haziran tarihinde yeniden başlamıştı. Kademeli normalleşme süreciyle beraber bugün itibarıyla kapalı alanlarda azami davetli sayısı kararı kaldırılırken, yiyecek-içecek ikramına da yeniden başlandı.

Haber 15-06-2021 16:44

Johnson duyurdu: İngiltere'de kısıtlamaların kaldırılması ertelendi

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülke genelinde uygulanan Kovid-19 kısıtlamalarının kaldırılmasına yönelik planın 21 Haziran’dan 19 Temmuz’a ertelendiğini duyurdu.

Haber 14-06-2021 20:23

Koronavirüsle mücadelede sevindiren haber! İşte yasakların kalkacağı tarih

Türkiye'de koronavirüs aşılaması hızla devam ederken uzmanlar aşılamanın günlük 1 milyon doza çıkmasıyla beraber bir iki ay içerisinde normale dönülebileceğini açıkladı.

Haber 14-06-2021 08:54

Eski normale ne zaman dönebiliriz? Prof. Dr. İsmail Balık'tan önemli açıklamalar

Prof. Dr. İsmail Balık, "Günde 1 milyon doz aşı uygulanması durumunda temmuz ayı sonuna kadar toplumsal bağışıklık hedefine erişiriz. Sonbaharda ise eski normalimize dönebiliriz." dedi. Balık açıklamasında, "Elimizde yeterli aşı olduktan sonra toplumsal bağışıklığa ulaşmada en büyük engelimiz, aşı kararsızları." ifadelerini kullandı.

Haber 13-06-2021 22:39

Prof. Dr. Aydın: Pazartesi vakalar artabilir

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Kemalettin Aydın normalleşme süreciyle başlayan hareketlilikle birlikte vakaların artabileceğini söyledi. Prof. Aydın, vaka sayılarının 10 bin-12 bin düzeyine çıkabileceğini belirterek vatandaşlara aşı olmaları çağrısında bulundu.

Haber 12-06-2021 18:14