Kek Hamuru Tarifi Haberleri

Çay saatlerinin vazgeçilmezi kısır tarifi! 10 dakikada hazırlanan tam ölçülü kısır nasıl yapılır?

Kısır tarifi çay saatlerinin vazgeçilmez eşlikçilerinden biri. Öğrenci evlerinden lüks sofralara, beş çaylarından altın günlerine her sofrada kendine yer bulan kısırın tam ölçülü tarifi merak ediliyor. Deneyenlerin bağımlısı olduğu kısır tarifine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yemek 2024-05-27 13:47:36

Ticaret Bakanlığı'ndan ceza yağdı! 'Anne tarifi' ifadesi başlarını yaktı!

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Reklam Kurulu, tüketiciyi aldatıcı reklam ve faaliyetlere 5 ayda yaklaşık 108 milyon TL ceza kesti" denildi. Gıda sektöründe, özellikle çocukların tüketimine yönelik ürünlerde, ’anne tarifi’, ’anne formülü’, ’anne dokunuşu’ gibi ifadelerin kullanımı, bu ürünlerin ev şartlarında hazırlanmış gibi gösterilerek yanıltıcı nitelikte olduğu gerekçesiyle durduruldu.

Finans 2024-05-23 08:59:19

Gelinim Mutfakta tavuklu çökertme kebabı tarifi! Leziz tavuklu çökertme kebabı nasıl yapılır?

Tavuklu çökertme kebabı tarifi akşam yemeğine tarif arayanlar için lezzetli bir seçenek. Orijinali kırmızı et ile yapılan çökertme kebabı tavuk ile de yapılabiliyor. Görsel bir şölen sunan tavuklu çökertme kebabı deneyenlerden tam puan alıyor. Peki, evde kolay çökertme kebabı nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 2024-05-21 15:01:30

En pratik tatlı: Sultan sarması tarifi! Nefis sultan sarması nasıl yapılır?

Sultan sarması tarifi merak ediliyor. En pratik tatlılardan biri olan sultan sarması tarifini hızlıca hazırlayabilir ve servis edebilirsiniz. Görüntüsüyle adeta iştah açan sultan sarması tatlısı nefis tadıyla da oldukça beğeniliyor. Peki, sultan sarması nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tarifi...

Yemek 2024-05-21 10:44:09

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi: Zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır?

Yaz aylarının gözde yiyeceklerinden biri de taze fasulyedir. Çeşit çeşit taze fasulye tarifleri arasında yer alan zeytinyağlı taze fasulye tarifinin çok sevildiği bilinir. Hem yapımı kolay hem de lezzeti olan bu tarifi siz de aşağıdaki malzemelerle kısa sürede yapabilirsiniz.

Yemek 20-05-24 20:36

Közlenmiş patlıcan salatası tarifi: Közlenmiş patlıcan salatası nasıl yapılır?

Hem doyurucu hem de lezzetli bir salata tarifi arıyorsanız, öğünlerinizde ya da yemek davetlerinizde farklı görünümlerde ve lezzetlerde yiyecekler sunmayı tercih ediyorsanız özellikle yaz aylarının, bahar aylarının gözde salatalarından közlenmiş patlıcan salatası tarifimizi mutlaka denemelisiniz.

Yemek 20-05-24 20:23

Kolay işkembe çorbası tarifi: Kolay işkembe çorbası nasıl yapılır?

Dışarıda yemeyi ya da hazır ürünleri tüketmeyi tercih etmiyorsanız aşağıda malzemelerini ve tarif aşamalarını bulabileceğiniz kolay işkembe çorbası tarifimizi çok seveceksiniz. Balkanlardan sofranıza gelen bu lezzetin yapımı ise son derece kolay.

Yemek 20-05-24 20:10

Kolay mercimek çorbası tarifi: Kolay mercimek çorbası nasıl yapılır?

Yemek davetlerinin ya da öğünlerin olmazsa olmazı, başlangıçları çorbalardır. Mevsim sebzeleri ile kendi mutfağınızda hazırladığınız çorbaları tüketmeyi ve sunmayı tercih edenlerden olabilirsiniz. Ama yeterince vaktiniz yoksa bu kolay mercimek tarifini de çok sevebilirsiniz.

Yemek 20-05-24 20:03

Pırasa yemeği tarifi: Pırasa yemeği nasıl yapılır?

Tarihi Antik Çağ’a kadar uzanan yiyeceklerden biri de pırasadır. Birçok farklı çeşitte sofralarımıza gelebilen pırasa en bilinen ve en çok yapılan hâliyle zeytinyağlı pırasa yemeği olarak karşımıza çıkar. Genel olarak her yerde aynı şekilde yapılan pırasa yemeği tarifi ise yapımı son derece kolay bir tariftir.

Yemek 18-05-24 22:04

Patates köftesi tarifi: Patates köftesi nasıl yapılır?

Bazı tarifler vardır ki hem atıştırmalık hem de sofralarda öğün ya da yardımcı yiyecek olarak sunulabilir. Her hâli bir başka sevilen patates ile yapılan patates köftesi tarifi de bu tariflerden biri olarak kabul edilebilir. Hem sofraları renklendirir, hem de ev oturmalarında çayın yanında tüketilebilir.

Yemek 18-05-24 21:48

Lahana turşusu tarifi: Lahana turşusu nasıl yapılır?

Dışarıdan hazır turşu almak yerine evde kendi turşunuzu yapmayı seçenlerdenseniz lahana turşusu tarifimiz tam size göre! En tazesinin mevsiminde bulunduğu lahanadan aşağıdaki tarife uyarak lezzetli bir turşu elde edebilirsiniz.

Yemek 18-05-24 21:36

Kete tarifi: Kete nasıl yapılır?

Hamur işleriyle de meşhur olan Türk mutfağının nadide lezzetlerinden biri de ülkenin farklı bölgelerinde farklı şekillerde yapılan ketedir. Özellikle Doğu Karadeniz bölgesinde çok sık yapılır ve tüketilir. Erzurum ve Kars’ta yapıldığı şekli ile kete tarifi ise aşağıdaki gibidir.

Yemek 18-05-24 21:21

Kakaolu ıslak kek tarifi: Kakaolu ıslak kek nasıl yapılır?

Çayın ya da kahvenin yanında değişik tarifler arıyorsanız kakaolu ıslak kek tarifimizi çok seveceksiniz. Yapımı son derece kolay olan, kısa süre içinde de hazırlanabilen kakaolu ıslak kek tarifini yaparak tatlı krizlerinde hızlıca tüketilebilecek lezzetli bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.

Yemek 18-05-24 21:05

Kadınbudu köfte tarifi: Kadınbudu köfte nasıl yapılır?

Birkaç malzemeden ve birkaç aşamalı tariften oluşan kadınbudu köfte, çok uzun yıllardır yapılan ve tüketilen bir yiyecektir. Hem sıcak sıcak servis edilebilen hem de soğuk bir meze olarak sunulabilen bu yiyecek, ülkenin dört bir yanında yapılır.

Yemek 18-05-24 20:57

Kabak mücver tarifi: Kabak mücver nasıl yapılır?

Mücverin Osmanlı mutfağında da yeri vardır. Tarihi kayıtlarda 20 kadar farklı mücver yemeği tarifi bulunduğu bilinir. Bunlardan biri olan kabak mücver tarifi ise en çok yapılan ve en sevilen tarifler arasında yer alır.

Yemek 18-05-24 20:42

İşkembe çorbası tarifi: İşkembe çorbası nasıl yapılır?

Hem şifa deposu olması hem de lezzeti ile bilinen ve tanınan işkembe çorbasını dışarıda içmek yerine evde kendi mutfağınızda hazırlamak isterseniz aşağıdaki tarifimizi mutlaka denemelisiniz. İşte pratik olduğu kadar lezzetli, lezzetli olduğu kadar sağlıklı bir işkembe çorbası tarifi!

Yemek 18-05-24 20:37

İç pilav tarifi: İç pilav nasıl yapılır?

Sarayların mutfaklarından evimizin mutfaklarına ve günümüz sofralarına uzanan çeşitli yemekler vardır. Bunlardan biri de zengin malzemeler ile birlikte pişirilen iç pilavdır. Ziyafetlerin baş tacı kabul edilen bu pilavı siz de aşağıdaki tarifi uygulayarak sofralarınızda sunabilirsiniz.

Yemek 18-05-24 20:30

İncir reçeli tarifi: İncir reçeli nasıl yapılır?

Türk kahvaltı sofraları dünya çapında bir üne sahiptir. Çeşit çeşit peynirler, bal, kaymak, zeytin çeşitleri ve tabi ki renk renk reçeller... Neredeyse her meyveden ve her sebzeden ve çiçekten yapılabilen reçellerin en sevilenlerinin başında ise incir reçeli gelir. Ayrıca incir reçelinin yapımı da oldukça kolaydır.

Yemek 18-05-24 20:10

Salçalı makarna tarifi: Salçalı makarna nasıl yapılır?

Makarna hem kurtarıcı hem de doyurucu bir yemektir. Kolay yapımı bir yana farklı malzemeler kullanılarak yapılan soslar ile birleşince bulunduğu sofra bir ziyafet sofrasına dönüşebilir. Salçalı makarna bu konuda iyi bir örnektir. İşte lezzetiyle ve pratikliğiyle sofralarda taht kuran salçalı makarna tarifi!

Yemek 18-05-24 20:03

Evde pizza tarifi: Evde pizza nasıl yapılır?

Hem adı hem tarifi ilk kez İtalya’da duyulan pizza, kısa süre içinde tüm dünyayı sarmış, adeta bir lezzet akımına dönüşmüştür. Türk mutfaklarına da giren bu lezzet, artık evlerde de kolaylıkla yapılabilmektedir. İşte her öğün tüketebileceğiniz bir evde pizza tarifi!

Yemek 18-05-24 19:52

Cevizli kek tarifi: Cevizli kek nasıl yapılır?

Akşam televizyon başında, çay ya da kahve sohbetlerinin yanında atıştırmalıkların eşlik etmesini sevenlerdenseniz kendi mutfağınızda bu atıştırmalıkları hazırlayabilirsiniz. İşte tam da aradığınız türden olan, hem ara öğünlerde hen de çay davetlerinizde servis edebileceğiniz cevizli kek tarifimiz!

Yemek 18-05-24 19:32

Brownie tarifi: Brownie nasıl yapılır?

Bir tür çikolatalı kek olan browni, 19. yüzyıldan bu yana tüketilen bir tariftir. Bugünkü hâlini ise 1900'lü yılların başında aldığı bilinir. İlk kez Kanada ve Amerika’da ortaya çıkan bu tarif günümüzde her evin mutfağında da yapılmaktadır. Tarifi son derece kolay olan brownie en gözde atıştırmalıklardan biri hâline gelmiştir.

Yemek 18-05-24 19:22

Tavuklu bezelye tarifi: Tavuklu bezelye yemeği nasıl yapılır?

Tavuklu bezelye, az zamanda çok lezzetli bir sofra hazırlamak isteyenlerin tercih edebilecekleri sulu bir yemektir. Salatalarda, ana yemeklerde hatta tatlılarda boy gösteren tavuk, birkaç sebze ve bezelye ile birleştiğinde harika bir lezzet ortaya çıkar. İşte tavuklu bezelye tarifi!

Yemek 18-05-24 19:16

İskilip dolması tarifi: İskilip dolması nasıl yapılır?

Tarihi Osmanlı saraylarına uzanan ve günümüze kadar ulaşmayı mutfaklarımıza girmeyi başaran birçok tarif bulunur. Bunlardan biri de İskilip dolmasıdır. İşte İskilip dolması tarifi!

Yemek 18-05-24 19:05

Perde pilavı tarifi: Perde pilavı nasıl yapılır?

Zengin bir mutfağı olan ülkemizin nadide şehirlerinden Siirt, şehirde en çok yapılan ve sunulan yemeklerden biri olan perde pilavı ile meşhur bir şehirdir. Perde pilavı en önemli davetlerin, etkinliklerin baş tacı yemeklerinden biridir. Siz de aşağıdaki tarifi uygulayarak sofranıza yöresel bir hava katabilirsiniz.

Yemek 18-05-24 18:45

Yalancı içli köfte tarifi: Yalancı içli köfte nasıl yapılır?

İçli köfte, farklı bölgelerde ve şehirlerde farklı şekillerde yapılabilir. Bir de hızlıca yapılabilen, hem pratik hem de lezzeti yalancı içli köfte tarifi vardır. Bu tarif hem sofranıza yöresel bir hava katar hem de yiyenlere yanında parmaklarını da yedirtir.

Yemek 18-05-24 18:34

Kabak çiçeği dolması tarifi: Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır?

Ege ve Akdeniz bölgelerinde çok tüketilen ve yapılan bir tarif olan kabak çiçeği dolmasını siz de evinizde kendi mutfağınızda kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte bahar aylarının eşsiz lezzetlerinden biri olan kabak çiçeği dolması tarifi!

Yemek 18-05-24 18:02

Viyana şinitzel tarifi: Viyana şinitzel nasıl yapılır?

Şinitzel, bugün dünya mutfaklarında yapılan ve tüketilen, ünlü lokantaların menülerinde yer alan bir lezzettir. Birçok ülkenin sofrasında yer edinen bu lezzeti siz de kendi mutfağınızda çok kısa sürede yapıp servis edebilirsiniz.

Yemek 18-05-24 17:39

Çilek reçeli tarifi: Çilek reçeli nasıl yapılır?

Reçeller kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinin başında gelir. Mevsiminde yetişen meyvelerden sebzelerden ve hatta çiçeklerden yapılan çeşit çeşit reçeller sohbetlerle şenlenen kalabalık kahvaltı sofralarının baş tacıdır. Siz de kendi reçelini kendi mutfağında yapmayı tercih edenlerdenseniz aşağıdaki çilek reçeli tarifimizi mutlaka denemelisiniz!

Yemek 18-05-24 17:19

Gül reçeli tarifi: Gül reçeli nasıl yapılır?

Reçeller, kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak kabul edilir. Her meyveden, sebzeden hatta çiçekten bile reçel yapılabilir. Gül reçeli de bunun en iyi örneklerinden biridir. Ayrıca bu gül reçeli yapımı da son derece kolaydır. İşte gül reçeli tarifimiz!

Yemek 18-05-24 17:06

Çakallı menemeni tarifi: Çakallı menemeni nasıl yapılır?

Hem yapımı kolay hem de tadına doyum olmayacak bir menemen tarifi arıyorsanız Çakallı menemeni tarifi tam da size göre! Samsun şehri ile özdeşleşmiş olan Çakallı menemeni tarifini yaparak her öğün Çakallı menemeni tüketebilir ve servis edebilirsiniz.

Yemek 18-05-24 16:59

Sezar salata tarifi: Sezar salata nasıl yapılır?

Çıkışının Meksika mutfağı olduğunun bilinmesine rağmen Amerika lezzeti olarak kabul edilen Sezar salata, hem yapımı çok kolay olan hem de hafifliği ve lezzeti ile bilinen ve sevilen bir yiyecektir. Tavuk ile yapılan bu salata bildiğiniz salataların çok ötesinde bir lezzete sahiptir.

Yemek 18-05-24 16:50

Mantarlı risotto tarifi: Mantarlı risotto nasıl yapılır?

İtalyan mutfağından çıkan ve kısa süre içinde dünya mutfaklarında da yerini alan risotto, damak tadına göre farklı malzemeler ile hazırlanarak her sofrada sunulabilecek bir lezzettir. Siz de İtalya mutfağını sofranıza taşımak istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 18-05-24 16:41

Nohutlu sulu köfte tarifi: Nohutlu sulu köfte nasıl yapılır?

Hem kıymalı yemeklerden hem de bakliyattan vazgeçmeyenlerdenseniz nohutlu sulu köfte tarifimiz tam da size göre! Bu pratik olduğu kadar da lezzetli olan tarifi uygulayarak öğünlerinizde ya da yemek davetlerinizde misafirlerinize sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yemek 18-05-24 16:31

Pratik beyran tarifi: Pratik beyran nasıl yapılır?

Türk mutfağı, ülkenin çeşitli bölgelerine, yörelerine ait lezzetlerle zenginleşmiştir. Bu zengin lezzetlerden biri de Gaziantep mutfağının vazgeçilmez tariflerinden biri olan beyran tarifidir. Siz de pratik bir beyran tarifi arıyorsanız ve bu lezzeti kendi mutfağınıza taşımak istiyorsanız işte pratik beyran tarifimiz!

Yemek 18-05-24 16:15

Etli patates yemeği tarifi: Etli patates yemeği nasıl yapılır?

Türk mutfağının en pratik aynı zamanda en lezzetli yemeklerinden biri de patates yemeğidir. Etlisi etsizi, farklı sebzelerin eşlik ettiği patates, öğünlerde tüketildiği gibi salata olarak çay sohbetlerinde de ikram edilir. Bu eşsiz sebzenin etli olarak sunuluşu da bir başka güzeldir. İşte etli patates yemeği tarifi!

Yemek 18-05-24 15:32

Pastırmalı kuru fasulye tarifi: Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır?

Türk mutfağının geleneksel hâle gelmiş ve dünya çapında ün kazanmış yemeklerinden biri de pastırmalı kuru fasulyedir. Pastırmalı kuru fasulye yapmak ve öğünlerinizde ya da yemek davetlerinizde sunmak isterseniz işte tarifimiz!

Yemek 18-05-24 15:24

Tarçınlı Rulo (Cinnamon Rolls) tarifi: Tarçınlı Rulo (Cinnamon Rolls) nasıl yapılır?

Dünya mutfaklarında çeşitli özel günlere has bazı tarifler vardır. Bu tariflerden biri de İsveç mutfağının özel lezzetlerinden biri olan Tarçınlı Rulo çöreğidir. Cinnamon Rolls olarak da bilinen bu lezzetin yapımı ise oldukça kolaydır. İşte tarçınlı rulo tarifi!

Yemek 18-05-24 15:16

Geceden kalma yulaf tarifi: Geceden kalma yulaf nasıl yapılır?

Hem sağlıklı beslenmek hem de hazırlık aşamasına çok zaman harcamamak istiyorsanız geceden kalma yulaf tarifimize bayılacaksınız. Aşağıda geceden kalma yulaf tarifi için gerekli olan malzemeleri ve tarif adımlarını bulabilirsiniz.

Yemek 18-05-24 15:07

Uykudayken cayır cayır yağ yaktıran yoğurt kürü! Akşam yemeğinden 2 saat sonra tüketmek yetiyor

Kilo verme süreci bazı kişiler için zorlu oluyor. Düzenli ve dengeli beslenme, bol su tüketimi ve doğru egzersiz yapmakla beraber bazı kür tarifleri de zayıflama sürecinize katkı sağlayabilir. Kilo vermede etkili olan kür tariflerinden en etkili olanları genelde yoğurt içeren tarifler oluyor. İşte uykuda bile yağ yakmanıza yardımcı olan kür tarifi...

Kadin 10-05-24 07:59

Leziz ve pratik: Tavuklu krep sarma tarifi! Misafir sofralarının baş tacı tavuklu krep sarma nasıl yapılır?

Tavuklu krep sarma tarifi merak ediliyor. Klasik tariflerden sıkılanların denemek istediği tavuklu krep sarma (bohça) tarifi misafir sofralarına da oldukça çok yakışıyor. Deneyenlerin bayılarak tükettiği bu yemek risksiz tarifler arasında yer alıyor. Tavuk sote ve kreplerin beşamel sosla birleşip fırına atılmasıyla hazırlanan bu tarif hem lezzetli hem de pratik. Peki, fırında tavuklu krep sarma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Yemek 07-05-24 14:10

Mısır ekmeği tarifi: Mısır ekmeği nasıl yapılır?

Karadeniz mutfağının kendine has lezzetlerinden biri olan mısır ekmeği, hem tek başına hem de yemeklerle ve kahvaltılıklarla tüketilebilir. Diğer ekmek türlerinden farkı mısır unu ile yapılması olan bu lezzet dünya çapında da bilinir hâle gelmiştir. İşte mısır ekmeği tarifi...

Yemek 30-04-24 23:05

Nane limon tarifi: Nane limon nasıl yapılır?

Ağız ve boğaz sağlığına iyi geldiği bilinen ayrıca mide sorunlarına, bulantıya da engel olması ile ünlü nane limon tarifimizi aşağıda bulabilirsiniz. Evde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle birkaç dakika içinde nane limon hazırlayabilirsiniz.

Yemek 30-04-24 22:57

Milkshake tarifi: Milkshake nasıl yapılır?

Kökeninin 1922 yılına ve Amerika’ya dayandığı bilinen Milkshake, yaz kış içilebilen ve neredeyse tüm meyvelerle yapılabilen özel bir içecektir. Dondurma ile birlikte de servis edilebilen bu tarifi siz de evinizde yapabilirsiniz.

Yemek 30-04-24 22:49

Makaron tarifi: Makaron nasıl yapılır?

Fransız mutfağının lezzetli atıştırmalıklarından biri olan macaron ya da makaron, uzun bir süredir ülkemizde de son derece popülerdir. Birçok markette, pastanede ve lokanta menülerinde de yer alan makaronu kendi mutfağınızda da birkaç püf noktasına dikkat ederek kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek 30-04-24 22:42

Keşkül tarifi: Keşkül nasıl yapılır?

Tarifi çok eski tarihlere dayanan, saray mutfaklarından günümüz mutfaklarına kadar ulaşmayı başarmış birçok yemek ve tatlı vardır. Bunlardan biri de Osmanlı mutfağından günümüze gelen keşkül tatlısıdır. İşte hem hafif hem lezzetli keşkül tarifi...

Yemek 30-04-24 22:13

Acuka tarifi: Acuka nasıl yapılır?

Hazır olarak marketlerde de satılabilen, sevilen kahvaltılıklar arasında hatırı sayılır bir yeri olan Acuka’nın kökeninin Kafkaslar olduğu bilinir. Kafkas mutfağında aynı isimle hem kahvaltılık hem de yemeklik iki türde olan acukayı isterseniz siz de evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Yemek 30-04-24 22:06

Cookie tarifi: Cookie nasıl yapılır?

Dünya mutfaklarından kurabiyenin her türlüsü, özellikle çocuklar tarafından çok sevilir. Hem çocuklara hem de misafirlerinize kahve sohbetlerinin yanında ikram etmek için farklı bir kurabiye tarifi arıyorsanız, sizler için hazırladığımız cookie tarifimizi kesinlikle denemelisiniz.

Yemek 30-04-24 22:00

Profiterol tarifi: Profiterol nasıl yapılır?

Fransız mutfağının enfes tatlıları arasında yer alan profiterol, Türkiye’de de oldukça sevilen ve tüketilen bir tatlıdır. Siz de bu tatlıyı evinizde kendi mutfağınızda yapmak isterseniz aşağıdaki tarifimizi kullanabilirsiniz.

Yemek 30-04-24 21:50