Sağlık sorunları yaşarken kötü hissetmek doğal bir durum. Ancak depresyon aynı zamanda; oluşmak üzere olan bir hastalığın habercisi de olabilir. Örneğin Nöroloji Dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre depresyon sahibi insanlarda Parkinson hastalığı riskinin çok yüksek olduğunu gösterdi. Klinik depresyon sahibi olmayan insanlar ile karşılaştırıldıklarında, bir ruh hastalığı tesşhisi koyulmuş kişilerde Parkinson görülme olasılığı iki kat daha fazla. Ve depresyon ne kadar şiddetliyse Parkinson da o kadar şiddetli oluyor. Söz konusu araştırmanın araştırmacılarından Peter Nordström'a göre majör depresyon beyne zarar veriyor bu da Parkinson'a yol açıyor olabilir. Peter Nordström ayrıca depresyonda kullanılan ilaçların da Parkinson hastalığı gelişimini tetikliyor olabileceğini veya depresyon oluşumunun Parkinson'un erken bir habercisi olabileceğini belirtiyor.
Demans (Aşırı Bunama)
Nöroloji bilimleri alanında yapılan bir araştırmaya göre depresyon ile demans arasında bir bağıntı bulundu. Aslında bu araştırmanın araştırmacıları depresyonun beyin hastalıklarının en erken göstergelerinden biri olduğunu belirtiyorlar. Maalesef Parkinson hastalığı araştırmacıları gibi demans aratırmacıları da depresyon mu demansa yol açıyor, yoksa demans mı depresyonun erken göstergelerinden biri kesin olarak belirtemiyor.
Kalp Hastalıkları
Yapılan bir çok araştırma depresyonun kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini yükselttiğini göstermekte. Norveç'te yapılan bir araştırmaya göre, majör depresyon hastaları arasında kalp rahatsızlıkları % 40 daha fazla görülmekte. Bu çalışmanın araştırmacıları, depresyonun kişinin stres seviyesini ve dolayısıyla stres hormonlarını yükselttiğini belirtiyorlar. Stres hormonları da yangıyı ve damar plaklarının oluşumunu tetikliyor, ki bu her ikisi de depresyonun kalp rahatsızlıklarıyla bağıntısını açıklamak için yeterli.
Kanser
En az 1930'lu yıllardan beri depresyon ile belirli kanser türlerinin özellikle de pankreas kanserinin ilintili olduğu gözlemlenmekte. Yale Tıp Fakültesinde yapılan bir araştırmaya göre, pankreas kanserine yakalanan kişilerin diğer kanser türlerinin hastalarına göre daha büyük bir yüzdesinin teşhisten daha önce depresyon yaşadığını gösterdi. Çalışmanın araştırmacılarına göre, pankreas tümör hücrelerinin beyindeki iyi hissetmeyle ilgili bazı reseptörlerini bloke ediyor olması mümkün.
Stres
New York Mount Sinai Tıp Merkezinde yapılan bir araştırmaya göre, bazı kişilerde depresyon strese karşı alerjik bir reaksiyon olabilir. Farelerde yapılan araştırmalar, stres hormonlarının bazı kemirgenlerde bağışıklık sisteminin Interleukin-6 isimli bir bileşeni fazlasıyla üretmesine neden olduğunu göstermekte. Bu bileşen yorgunluğu artırmakta, iştahı düzensizleştirmekte ve depresyonla ilişkili diğer bazı semptomlara yol açmakta. Interleukin-6 seviyesi depresyonda olan bazı kişilerde yükselmekte. Yani, kötü ruh hali bağışıklık sisteminin strese alerjik bir madde gibi tepki vermesinden kaynaklanıyor olabilir.
Tiroid Hastalıkları
Tiroid, vücut sisteminizi düzenleyen birçok hormon ve protein üretir. Tiroid aynı zamanda biraz gizemlidir de. Yapılan araştırmalar, aşırı aktif veya gereğinden eksik çalışan tiroidin saç incelmesinden, aşırı kilo alımına ve her daim üşümeye kadar birçok durumla ilintili olduğunu gösterdi. Tiroid Araştırma Dergisinde yayınlanan bir araştırmada ise, depresyon teşhisi koyulmuş kişilerin tiroid sorunlarına sahip olma olasılığının ve aynı şekilde tiroid sorunlarına sahip olan kişilerin depresyon sahibi olma olasılığının daha fazla olduğunu gösterildi. Eğer kötü ruh halinize yorgunluk, kilo alımı ve diğer bazı fiziksel semptomlar eşlik ediyorsa sorumlusu kısmen tiroid olabilir.