Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Göğsünüzü gere gere dolaşın

Erkeklerde meydana gelen östrojen ve testosteron dengesi bozukları sonucunda ‘jinekomasti’ adı verilen meme büyümesi ortaya çıkar. Meme büyümesi genellikle çift taraflı görülmektedir. Ancak bazı durumlarda tek taraflı olarak da meydana gelebilir.Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Yazar, jinekomasti teşhisinin nasıl gerçekleştiğinden tedavi yöntemlerine kadar tüm ayrıntıları bizler için açıkladı.

Göğsünüzü gere gere dolaşın

Dünyada yaklaşık olarak her 18 kişiden birisi jinekomasti problemi ile karşılaşmakta ve bu sayı giderek yükselmektedir. Jinekomastinin giderek yaygınlaşmasında giderek artan sanayileşme, yerleşik şehir hayatı, hareketsiz yaşam ve dengesiz beslenme gibi faktörlerin büyük rol oynadığı görülüyor.

Günlük yaşamda yapılacak bazı değişiklikler ile jinekomastiden kaçınmak ya da ilerlemesinin önüne geçmek mümkün ancak büyümenin ilerlediği durumlarda ise cerrahi müdahale kaçınılmaz olmakta. Gelişmiş teknoloji sayesinde jinekomasti operasyonları kısa sürede sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsiniz.

JİNEKOMASTİ TEŞHİSİ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

Jinekomasti fizyolojik olarak doğumdan hemen sonra, ergenliğe geçişte ve yaşlılık döneminde ortaya çıkabilir. Jinekomasti teşhisi için genellikle fiziksel muayene yeterlidir. Ancak MR, BT ya da USG gibi görüntüleme yöntemlerine başvurularak jinekomastiye yol açan altta yatan başka bir sebep olup olmadığını belirlenmelidir. Bu sebepleri belirlemek için kan ve hormon testleri de gerçekleştirilebilir.

JİNEKOMASTİ TEDAVİSİ

Jinekomasti tedavisinde büyüyen meme dokusundaki yağın alınması ve her iki memenin de aynı görünüme sahip olması hedeflenir. Fazla yağ dokusunun alınması için liposuction yöntemine başvurulur. Yağların çıkarılacağı kanüller için küçük delikler açılması gerekir, bu yöntemle iyileşme süreci de oldukça kısadır.

Bu delikler operasyondan sonra tek bir dikiş ile kapatılabilir. Ancak yağ dokusu yerine meme bezi büyümesinin olduğu durumlarda ise liposuction yöntemi uygulanmaz.

Bu durumda meme dokusunun çıkarılması gerekir. Bu operasyonda yapılan kesi memenin koyu kısmı ile cildin birleşim yerine yapılır. Bu şekilde ameliyat sonrasında bir iz kalmaz ve zamanla bu iz gözle görülemeyecek hale gelir.

Prof. Dr. Şükrü Yazar
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.drsukruyazar.com
Instagram: @drsukruyazar
Facebook: @drsukruyazar
YouTube - Prof. Dr. Şükrü Yazar

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler