Anatomi Haberleri

Böbrek üstü nasıl yazılır? Böbrek üstü ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Anatomi terimi olan ve iki ayrı isim sözcüğünden oluştuğu görülen böbrek üstü ifadesi birleşik yapıdadır. Yani bu sözcük TDK tarafından somut olarak yer belirten alt, üst sözlerinden biriyle oluşturulan birleşik kelimeler kategorisine dahil edilmiştir. Ancak böbrek üstü ifadesinin ayrı mı yoksa bitişik mi yazıldığı genellikle unutulur. Bu problemin çözülmesi için ise ele alınan birleşik yapıdaki sözcüğün doğru yazılışının hangi kurala göre belirlendiği açıklanmalıdır.

Egitim 2024-04-10 21:59:24

Penis büyütme ameliyatı umduğu gibi bitmedi, operasyon sonrası iddiası ağızları açık bıraktı! Hem kısaldı hem inceldi

Penis büyütme ameliyatı olmaya karar veren bankacı, operasyonun ardından doktorla davalık oldu. Kendisine "Minimum 3 santim uzama sağlarız" vaadinde bulunulduğunu öne süren adam, bir üroloji uzmanında karar kıldı. Ancak ameliyat sonrası, penisinin eskisinden de kısa olduğunu savunup mahkemenin yolunu tuttu. Doktorun savunması dilekçeyle kayıtlara geçti. İlginç davada yer alan dilekçedeki 'anatomi' detayı dikkat çekti.

Haber 2023-12-31 15:27:49

Şırnak Üniversitesi’nde tıp fakültesi hazırlığı

Şırnak Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu tarafından temel beceri laboratuvarı, anatomi laboratuvarı ve eğitim laboratuvarını kurarak, üniversite bünyesinde tıp fakültesi kurulması için ön hazırlıkları yapmaya başladı.

Yurthaber 2023-09-27 13:33:49

Dil ve Konuşma Terapisi mezunları ne iş yapar, iş olanakları nelerdir? Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü mezunları iş imkânları nelerdir, nerelerde çalışır?

Ses, konuşma, yutma ve dil bozuklukları ile bu bozuklukların tedavisi konusunda uzman olan bireylerin yetiştirilmesi amacıyla kurulan Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü Sağlık Bilimleri Fakültesi kapsamındadır. Bu bölümün bir lisans programı olduğu ve sağlık sektörüne dil ve konuşma terapistlerinin kazandırılmasını sağladığı belirtilebilir. Psikoloji, anatomi ve nöroloji gibi disiplinlerle ilişkili olan Dil ve Konuşma Terapisi Bölümü mezunları kamuda da özelde de çalışabilir.

Egitim 2023-03-24 16:33:06

Soluk borusu eş anlamlısı nedir? Soluk borusu kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Soluk borusu solunum sistemi içinde bulunan organlardan biridir. Solunum sistemini oluşturan organlar ağız, burun, yutak, gırtlak, soluk borusu ve akciğerlerdir. Oldukça önemli olan bu organlardan biri olan soluk borusu gırtlağın hemen alt kısmını oluşturur. Anatomi alanında kullanılan soluk borusu kelimesini eş anlamlısı olan kelimeler de dilimizde bulunur. Soluk borusunun eş anlamlısı nedir?

Egitim 11-11-22 16:02

Bella eyes nedir? Bella eyes işlemi sonrasında nelere dikkat edilmelidir?

Bella eyes, kişilere çekik ve kalkık bakışlar sağlar. Bu yöntem sayesinde bakışlarına çekici bir görünüm eklenir ve yerçekiminin yüzde meydana getirdiği sarkma sorunlarının önüne geçilebilir. Herkesin yüz şekli farklıdır. Bu nedenle yüz şekline uygun ideal göz şekillerinde de farklılık olur. Anatomi gereği ise gözler hafif yukarı doğru eliptik şekilde çekiktir.

Kadin 25-05-22 14:36

Anatomi ne demek? Anatomi kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Lisanlar, kültürler gibi birbirlerinden etkilenen değerlerdir. Yaşanan etkileşimler sonucu kullanılmaya başlanan sözcükler ise Türkçedeki kelimelerin artışını beraberinde getirir. Bu durum dilbilimcilerin, Türkçeye katılmak istenen kelimeler ile ilgili araştırma yaparak dilimize uyarlanması sürecini doğurur. Anatomi kelimesi de tüm kelimeler gibi Türk Dil Kurumu'nda görev alan yetkililer tarafından araştırılmıştır. Anatomi ne demektir?

Egitim 17-05-22 21:03

Fırat Üniversitesi Hayvan Anatomi Müzesi yeni materyallerle zenginleştirildi

Fırat Üniversitesi Hayvan Anatomi Müzesi yeni materyallerle zenginleştirildi

Yurthaber 29-09-21 17:01

Nijeryalı tıp öğrencisi incelediği cesedi görünce dehşete kapıldı! ''Yüzüne baktığımda kendimden geçtim''

Nijerya'da yer alan Calabar Üniversitesi'nde bir tıp öğrencisi, incelediği kadavranın arkadaşı olduğunu anlayınca anatomi dersinden gözyaşları içinde ayrıldı. 7 yıllık arkadaşının cesedini gören Enya Egbe, olayın şoku nedeniyle haftalarca tıp eğitimlerine katılamadı.

Haber 03-08-21 10:21

Sedef hastalığı tedavisinde akupunktur yöntemi nasıl etki eder?

Sedef hastalığı cilt hücrelerinin normale göre çok daha hızlı çoğalmasına sebebiyet veren bir cilt hastalığıdır. Ciltte beyaz pullanma ve kırmızı lekeler görülmesi gibi belirtilerle dikkat çeken sedef hastalığı ömür boyu devam eder. Peki sedef hastalığı tedavisi nasıl yapılır? Sedef hastalığı tedavisinde akupunktur yöntemi de kullanılabilir. Bu yöntemle limbik sisteme etki etmek hedeflenir. Anatomi Uzmanı ve Akupunkturist Prof. Dr. Kaya Özkuş sedef hastalığında akupunktur tedavisini anlattı.

Haber 07-07-21 07:48

Akupunkturda alerji noktaları ile tedavi mümkün! Sebepsiz kaşıntılarınız son bulacak

Akupunktur alerji noktaları ile alerji tedavisi gerçekleştirilebilir. Akupunktur ile belirli alerji noktalarının uyarıldığı tedavi ile stresle başa çıkmanın yöntemlerini de öğrenen kişi, rahatsızlıklarından arınabilir. Özellikle alerji nedeniyle yaşanan kaşıntı tedavisinde, alerjik nezle ve alerjik rinit ile ilgili etkili sonuçlara ulaşmak mümkündür. Konu ile ilgili bilgi veren Anatomi Uzmanı ve Akupunkturist Prof. Dr. Kaya Özkuş, akupunktur ile alerji tedavisi hakkında merak edilenleri anlattı.

Haber 05-07-21 07:49

Uykusuzluk nedeni stres ise tedavisi akupunktur ile mümkün!

Uykusuzluk stres ikilisi birbirini tetikler. Zorluklarla karşılaşılması durumunda ortaya çıkan uykusuzluk stres nedeniyle yaşanıyorsa akupunktur tedavisi ile limbik sistem düzenlenerek stres kontrol altına alınabilir. Bu nasıl mümkün olur diye merak edenler için Anatomi Uzmanı ve Akupunkturist Prof. Dr. Kaya Özkuş, uykusuzluk tedavisinde akupunktur yöntemini ve etkilerini anlattı.

Haber 30-06-21 08:03

Sinüzit tedavisinde akupunktur yöntemi hangi durumda tercih ediliyor?

Pek çok hastalığın destekleyicisi olan akupunktur sinüzit tedavisi için de etkileri ile yüz güldürüyor. Özellikle ilaçların yetersiz kaldığı sinüzit hastalarında önemli bir rol üstlenen akupunktur tedavisi, hastaların ağrılarından kurtulmasını sağlıyor. Konu ile ilgili bilgi veren Anatomi Uzmanı ve Akupunkturist Prof. Dr. Kaya Özkuş, sinüzitte akupunktur tedavisinin kimlere uygulandığını ve hangi durumlarda devreye girdiğini anlattı.

Haber 14-06-21 10:29

Tüyler ürperten gösteri! Otopsinin nasıl yapıldığı gösterilecek

İngilizler, çığır açan yeni bir etkinliğin parçası olarak canlı bir otopsi izleme şansına sahip olacaklar. Dünyanın ilk yarı sentetik insan kadavrası, izleyicilere anatomi, fizyoloji ve patoloji ile ilgili her şeyi öğretmek için kullanılacak; öldükten sonra otopsi nasıl yapılıyor bunu canlı olarak izleyecekler.

Haber 09-06-21 08:07

Boyun ağrısına ne iyi gelir diyenlere akupunktur tedavisi çare oluyor ! Akupunkturun yan etkisi var mı?

Boyun ağrısı nedenleri yastık seçiminden uzun süre sabit oturmaya kadar pek çok farklı sebeple meydana gelebilir. Geçmeyen boyun ağrısı kişilerin günlük hayatındaki konforunu bozar. Bu nedenle boyun ağrısı tedavisi ile kesin çözüm ararlar. Akupunktur ile boyun ağrısı tedavisi ise boyundaki kasılmaları ortadan kaldırır. Peki bunun için nasıl bir yol izlenmelidir? Anatomi Uzmanı ve Akupunkturist Prof. Dr. Kaya Özkuş, akupunktur tedavisi ile boyun ağrılarından kurtulmanın yöntemini anlattı.

Haber 02-06-21 07:40

İnsan vücudu hakkında daha önce duymadığınız birbirinden ilginç bilgiler!

Anatomi, tarih boyunca bilim insanlarının en önemli araştırma konularından birini oluşturmuştur. Vücudun yapısı, organların işlevleri ve görevleri hakkında tuhaf şeyler öğrenmeye hazır mısınız?

Trend 01-06-21 15:16

Alkol bağımlılığı tedavisinde nereye başvurulur sorusu akupunktur ile son buluyor! Klinik ortamda gerçekleştirilirse...

Bağımlılık tedavisi denince ilk sıralarda akla gelen alkol bağımlılığı, akupunktur tedavisi ile kontrol altına alınabilir. Kişinin kendi rızasıyla başlamasının önem taşıdığı bağımlılık tedavisinde akupunktur yöntemi alkol bağımlılarının kimyasal almadan süreci atlatmasını sağlıyor. Akupunktur tedavisi ile alkol bağımlılığından kurtulanlar gündelik hayattan kopmadan tedavi sürecini tamamlayabiliyor. Peki süreç nasıl işliyor? Anatomi Uzmanı ve Akupunkturist Prof. Dr. Kaya Özkuş'un anlattı.

Haber 01-06-21 08:08

Ozon tedavisi koronavirüsün ağır semptomlarını yok ediyor

Pandemi sürecinde ozon uygulamasının pozitif etkilerinden mutlaka yararlanılması gerektiğini söyleyen Anatomi Uzmanı Dr. Dündar Kaçar, ozon tedavisiyle koronavirüsün sebep olduğu ağır klinik durumun daha kontrollü geçirilmesinin sağlanabileceğini belirtti.

Haber 10-02-21 11:37
Yurthaber 25-01-21 17:39

ESOGÜ Bibliyofil’de Beynin Hiç Bilmediğimiz Yönleri: “Incognito”

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi Medya Birimi tarafından üretilen video içeriği “Bibliyofil”e bu hafta ESOGÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı öğretim elemanı Araş.

Yurthaber 23-01-21 13:50

Ege Tıp’a çifte gurur

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Yurthaber 23-12-20 11:13

İlk yardım kurslarına katılmaya davet

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Yurthaber 15-09-20 12:49

ESOGÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özden temel ilk yardım uygulamalarını anlattı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Yurthaber 15-09-20 11:39

Bunları yapmazsanız kemik ve eklemleriniz zayıflayabilir! İşte güçlendirici doğal tarifler...

Anatomi dersi görmeyen çoğu insan için kemik ve eklemlerin önemini bilmek oldukça zor. Vücudun bütün yükünü çeken kemikler zaman içerisinde görevlerinden istifa ederler. Yıllar içerisinde yıpranan kemik ve eklemlere sağlıksız yaşam şekli ve düzensiz beslenme de eklenince yaşanılan ağrılar çekilmez bir noktaya gelir.

Yemek 25-06-20 11:58

Ege Üniversitesi’nde yangın paniği

Ege Üniversitesi kampüsü içerisinde Tıp Fakültesine bağlı Anatomi Anabilim Dalı Makroskopi Salonu’nda çıkan yangın büyük panik oluşturdu.

Haber 16-06-20 00:41

BEÜ Lisansüstü eğitimde çıtayı yükseltmeye devam ediyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2 Yüksek Lisans, 4 Doktora Programı açılmasına onay verdi.BEÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Biyoistatistik ve Tıbbi Bilişim (Disiplinlerarası) Yüksek Lisans Programı ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Lisans Programı ile Anatomi, Endodonti, Protetik Diş Tedavisi ve Fizyoloji Anabilim Dalı Doktora Programlarının açılması YÖK tarafından karara bağlandı.Bu kapsamda, BEÜ’nün büyüme ve gelişme hedefleri doğrultusunda, Rektörlüğün Sağlık Bilimler Enstitüsü bünyesinde yüksek lisans programları açılması konusundaki teklifleri, 6 Şubat 2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulundu.

Yurthaber 06-03-20 11:51

Visible Body Human Anatomy Atlas-3 Boyutlu Anatomi Atlası eğitim semineri gerçekleşti

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Kütüphane Eğitimleri” kapsamında düzenlenen “Visible Body Human Anatomy Atlas-3 Boyutlu Anatomi Atlası Eğitim Semineri” Atatürk Kongre Merkezi Miletos Konferans Salonu’nda gerçekleşti.Merkez Kütüphane çalışanlarından Kütüphaneci H.

Yurthaber 27-02-20 14:04

100 yaşında yaşamını yitiren beden bağışçısının ailesine şükran plaketi

TRABZON'da düzenlenen 8'inci Anatomi Kış Günleri’ programında, beden bağışına dikkat çekilerek, 2016 yılında 100 yaşındayken hayatını kaybeden ve bedenini tıp eğitiminde kadavra olarak kullanılmak üzere vefatından 16 yıl önce bağışlayan Muzaffer Uzunyoloğlu'nun ailesine şükran plaketi verildi.

Haber 23-01-20 12:10

Trabzon'da 8. Anatomi Kış Günleri düzenlendi

KTÜ Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Haluk Uluutku: - "Tıp fakültesinde eğitim gören öğrencilerin, doktor adaylarının gerçek insan bedeni üzerinde eğitim görüyor olmaları, onların kazanabilecekleri en büyük deneyim"

Haber 22-01-20 19:56

Bu müze Türkiye’de tek

Türkiye’de ilk ve tek olan Ankara Veteriner Anatomi Müzesi’nde 75 farklı türe ait mumyalanmış hayvan, hayvan organları ve iskeletleri bulunuyor.

Haber 11-01-20 11:19

ESOGÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Özden’den ‘Kerkük Hatıraları’ konferansı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Yurthaber 09-01-20 09:36

Öğretmen anatomi dersine bu kıyafetle girdi

İspanya’da bir fen bilimleri öğretmeni, insan anatomisini anlatmak için derse, insan bedeninde bulunan organ ve kasları gösteren özel kıyafet ile girdi. Öğrenciler önce çok şaşırsa da, sonrasında bunu çok beğendiklerini söyledi.

Trend 24-12-19 14:59

Eğitime bağışlanan kadavra 8 yıl sonra törenle toprağa verildi

Çapa Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk - "Sayın Ayşe Kızmaz vasiyeti üzerine vefatından sonra ailesi tarafından anabilim dalımıza kadavra olarak bağışlanmıştır. 2011-2019 yıllarında Sayın Ayşe Kızmaz'ın bedeni üzerinde eğitim ve bilimsel çalışmalar yapılmıştır. 8 yıl boyunca Sayın Ayşe Kızmaz'ın bedeni üzerinde binlerce öğrenci eğitim gördü, binlerce doktor, binlerce sağlık personeli yetişti. Bu değerli davranışları için Sayın Ayşe Kızmaz ve ailesine şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz"

Haber 11-12-19 15:06

ESOGÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Özden mikrocerrahi tekniklerini anlattı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kurumsal İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi Medya Biriminin çeşitli konularda alanında uzman öğretim üyeleri ile hazırladığı ESOGÜ Gündem’de bu hafta Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Yurthaber 26-11-19 16:13

Pernkopf Atlası: Nazilerin öldürdüğü kişiler üzerinde yapılan çalışmalar sonrası yazılan tartışmalı anatomi kitabı

1990'lı yıllara kadar tıp fakültelerinde yaygın olarak başvurulan bir kaynak olan Pernkopf Atlası adlı kitap, Nazi kurbanlarına uzanan geçmişi nedeniyle etik tartışmalara konu oldu. Ancak aynı kitap, özellikle alanının uzmanı doktorlar tarafından "türünün açık ara en iyi örneği" olarak gösteriliyor.

Trend 22-11-19 17:47

Hemşirelik Bölümü öğrencileri ‘Anatomi Laboratuvarı’nda geleceğe hazırlanıyor

Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulan ‘Anatomi Laboratuvarı’nda öğrenciler zenginleştirilmiş anatomik modeller kullanılarak geleceğe hazırlanıyor.Bartın Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünde verilen eğitimle öğrencilerin mesleğin profesyonel gereklerini yerine getirebilmeleri için büyük gayret gösteriliyor.

Yurthaber 21-11-19 16:40

Pernkopf Atlası: Nazilerin öldürdüğü kişiler üzerinde yapılan çalışmalar sonrası yazılan tartışmalı anatomi kitabı

1990'lı yıllara kadar tıp fakültelerinde yaygın olarak başvurulan bir kaynak olan Pernkopf Atlası adlı kitap, Nazi kurbanlarına uzanan geçmişi nedeniyle etik tartışmalara konu oldu. Ancak aynı kitap, özellikle alanının uzmanı doktorlar tarafından "türünün açık ara en iyi örneği" olarak gösteriliyor.

Trend 06-11-19 10:29

Pernkopf Atlası: Nazilerin öldürdüğü kişiler üzerinde yapılan çalışmalar sonrası yazılan tartışmalı anatomi kitabı

1990'lı yıllara kadar tıp fakültelerinde yaygın olarak başvurulan bir kaynak olan Pernkopf Atlası adlı kitap, Nazi kurbanlarına uzanan geçmişi nedeniyle etik tartışmalara konu oldu. Ancak aynı kitap, özellikle alanının uzmanı doktorlar tarafından "türünün açık ara en iyi örneği" olarak gösteriliyor.

Trend 06-11-19 10:29

Pernkopf Atlası: Nazilerin öldürdüğü kişiler üzerinde yapılan çalışmalar sonrası yazılan tartışmalı anatomi kitabı

1990'lı yıllara kadar tıp fakültelerinde yaygın olarak başvurulan bir kaynak olan Pernkopf Atlası adlı kitap, Nazi kurbanlarına uzanan geçmişi nedeniyle etik tartışmalara konu oldu. Ancak aynı kitap, özellikle alanının uzmanı doktorlar tarafından "türünün açık ara en iyi örneği" olarak gösteriliyor.

Trend 06-11-19 10:28

Pernkopf Atlası: Nazilerin öldürdüğü kişiler üzerinde yapılan çalışmalar sonrası yazılan tartışmalı anatomi kitabı

1990'lı yıllara kadar tıp fakültelerinde yaygın olarak başvurulan bir kaynak olan Pernkopf Atlası adlı kitap, Nazi kurbanlarına uzanan geçmişi nedeniyle etik tartışmalara konu oldu. Ancak aynı kitap, özellikle alanının uzmanı doktorlar tarafından "türünün açık ara en iyi örneği" olarak gösteriliyor.

Trend 06-11-19 10:28

Pernkopf Atlası: Nazilerin öldürdüğü kişiler üzerinde yapılan çalışmalar sonrası yazılan tartışmalı anatomi kitabı

1990'lı yıllara kadar tıp fakültelerinde yaygın olarak başvurulan bir kaynak olan Pernkopf Atlası adlı kitap, Nazi kurbanlarına uzanan geçmişi nedeniyle etik tartışmalara konu oldu. Ancak aynı kitap, özellikle alanının uzmanı doktorlar tarafından "türünün açık ara en iyi örneği" olarak gösteriliyor.

Trend 06-11-19 10:24

Pernkopf Atlası: Nazilerin öldürdüğü kişiler üzerinde yapılan çalışmalar sonrası yazılan tartışmalı anatomi kitabı

1990'lı yıllara kadar tıp fakültelerinde yaygın olarak başvurulan bir kaynak olan Pernkopf Atlası adlı kitap, Nazi kurbanlarına uzanan geçmişi nedeniyle etik tartışmalara konu oldu. Ancak aynı kitap, özellikle alanının uzmanı doktorlar tarafından "türünün açık ara en iyi örneği" olarak gösteriliyor.

Trend 06-11-19 10:24

Pernkopf Atlası: Nazilerin öldürdüğü kişiler üzerinde yapılan çalışmalar sonrası yazılan tartışmalı anatomi kitabı

1990'lı yıllara kadar tıp fakültelerinde yaygın olarak başvurulan bir kaynak olan Pernkopf Atlası adlı kitap, Nazi kurbanlarına uzanan geçmişi nedeniyle etik tartışmalara konu oldu. Ancak aynı kitap, özellikle alanının uzmanı doktorlar tarafından "türünün açık ara en iyi örneği" olarak gösteriliyor.

Trend 06-11-19 10:19

Pernkopf Atlası: Nazilerin öldürdüğü kişiler üzerinde yapılan çalışmalar sonrası yazılan tartışmalı anatomi kitabı

1990'lı yıllara kadar tıp fakültelerinde yaygın olarak başvurulan bir kaynak olan Pernkopf Atlası adlı kitap, Nazi kurbanlarına uzanan geçmişi nedeniyle etik tartışmalara konu oldu. Ancak aynı kitap, özellikle alanının uzmanı doktorlar tarafından "türünün açık ara en iyi örneği" olarak gösteriliyor.

Trend 06-11-19 10:17

Pernkopf Atlası: Nazilerin öldürdüğü kişiler üzerinde yapılan çalışmalar sonrası yazılan tartışmalı anatomi kitabı

1990'lı yıllara kadar tıp fakültelerinde yaygın olarak başvurulan bir kaynak olan Pernkopf Atlası adlı kitap, Nazi kurbanlarına uzanan geçmişi nedeniyle etik tartışmalara konu oldu. Ancak aynı kitap, özellikle alanının uzmanı doktorlar tarafından "türünün açık ara en iyi örneği" olarak gösteriliyor.

Trend 06-11-19 10:16

Pernkopf Atlası: Nazilerin öldürdüğü kişiler üzerinde yapılan çalışmalar sonrası yazılan tartışmalı anatomi kitabı

1990'lı yıllara kadar tıp fakültelerinde yaygın olarak başvurulan bir kaynak olan Pernkopf Atlası adlı kitap, Nazi kurbanlarına uzanan geçmişi nedeniyle etik tartışmalara konu oldu. Ancak aynı kitap, özellikle alanının uzmanı doktorlar tarafından "türünün açık ara en iyi örneği" olarak gösteriliyor.

Trend 06-11-19 10:14

Pernkopf Atlası: Nazilerin öldürdüğü kişiler üzerinde yapılan çalışmalar sonrası yazılan tartışmalı anatomi kitabı

1990'lı yıllara kadar tıp fakültelerinde yaygın olarak başvurulan bir kaynak olan Pernkopf Atlası adlı kitap, Nazi kurbanlarına uzanan geçmişi nedeniyle etik tartışmalara konu oldu. Ancak aynı kitap, özellikle alanının uzmanı doktorlar tarafından "türünün açık ara en iyi örneği" olarak gösteriliyor.

Trend 06-11-19 10:13

Pernkopf Atlası: Nazilerin öldürdüğü kişiler üzerinde yapılan çalışmalar sonrası yazılan tartışmalı anatomi kitabı

1990'lı yıllara kadar tıp fakültelerinde yaygın olarak başvurulan bir kaynak olan Pernkopf Atlası adlı kitap, Nazi kurbanlarına uzanan geçmişi nedeniyle etik tartışmalara konu oldu. Ancak aynı kitap, özellikle alanının uzmanı doktorlar tarafından "türünün açık ara en iyi örneği" olarak gösteriliyor.

Trend 31-10-19 16:56