Asya Kıtası Haberleri

Asya kıtası nasıl yazılır? Asya kıtası büyük mü küçük mü yazılır, TDK'ye göre doğru yazılışı nedir?

Yeryüzündeki 6 büyük kara parçasının her birine kıta denilir. Bu kara parçalarının tür adı kıta iken aynı zamanda özel adları da vardır. Asya, Avrupa ve Afrika yeryüzündeki 6 büyük kara parçasına verilen özel adların bir kısmını temsil eder. Dolayısıyla Asya kıtasının TDK’ye göre büyük mü küçük mü yazıldığı açıklanırken bu ifadenin içerdiği 2 ayrı sözcük detaylı bir şekilde ele alınmalıdır. Böylelikle Türkçe yazım kurallarına uygun olan Asya kıtası yazılışı kolayca öğrenilecektir.

Egitim 25-02-2024 09:49

Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti hangisidir, özellikleri nelerdir? Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti özellikleri nelerdir?

Türkler Orta Asya bölgesinde tarih sahnesine çıkmıştır. Orta Asya'da at üstünde ve çadırlarda göçebe yaşam süren Türk boyları çeşitli devletler kurmuşlardır. Kurulan devletler, yerleşik yaşam tarzları ve dini yaşantıları ile tarihte önemli rolleri üstlenmiştir. Türklerin devlet kurması ise boyların siyasi açıdan birlik sağlaması sonucu ortaya çıkmıştır. Peki, Orta Asya'da kurulan ilk Türk devleti hangi devletlerle ilişki kurmuştur?

Egitim 10-03-2023 16:45

Asya Kıtası

Asya Kıtası Hakkındaki Haberler Mynet'te. Asya Kıtası Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.