Berkan Şal kimdir?

Berkan Şal kimdir?

Berkan Şal, 1 Ocak 1969 yılında Ankara'da doğmuştur. Türk tiyatro, dizi, sinema oyuncusu ve ses yönetmeni olan Şal, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro ve Oyunculuk Bölümü'nde okumuştur fakat üçüncü senesinde okulu bırakmak zorunda kalmıştır. Üniversiteyi bıraktıktan sonra çeşitli mekanlarda DJ'lik ve ses yönetmenliği yapan Berkan Şal, üniversite yılları öncesinde Ankara Altındağ Belediyesi'nin tiyatro kurslarında da oyunculuğa yönelik çeşitli eğitimler almıştır. Star TV'de 2010 yılında yayınlanan ve Erdal Beşikçioğlu'nun başrol oynadığı Behzat Ç. isimli dizide Akbaba karakterine hayat veren Şal, ilk profesyonel oyunculuk deneyimini bu dizi ile yaşamıştır. Şal, İsimsizler, 46 Yok Olan ve Payitaht: Abdülhamid dizilerinde ve Behzat Ç. dizisinini sinemaya uyarlanan iki adet filminde de rol almıştır.

Berkan Şal Haberleri

Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. dizisinde Harun neden yok? Erdal Beşikçioğlu açıkladı: Fatih Artman güçlü oyuncu ancak...

Fenomen dizisi Behzat Ç.'nin yıldızları Erdal Beşikçioğlu, İnanç Konukçu ve Berkan Şal, Az Önce Konuştum'a konuk oldu. Sezon finali yapan Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi'nin yeni bölümlerinin müjdesini de veren ekip, diziyle ilgili ilginç açıklamalar yaptı. Usta oyuncu Erdal Beşikçioğlu, dizinin ilk sezonlarının sevilen ismi Harun'u canlandıran Fatih Artman'ın neden rol almadığını da açıkladı. Beşikçioğlu, "Kendisi güçlü oyuncu, olsaydı güzel olurdu. Endişe duymuş olabilir" dedi.

Magazin 25-01-2023 08:29

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisine Berkan Şal da katıldı

Kanal D'de her salı akşamı izleyici karşısına çıkan Kenan İmirzalıoğlu'nun başrolünde oynadığı 'Mehmed Bir Cihan Fatihi' dizisine Berkan Şal da 'Toraman' karakteriyle dahil oldu

Magazin 16-04-2018 17:15

Behzat Ç. için bir açıklama daha: Aga cinayet var

Türk televizyonlarının fenomeni haline gelen Behzat Ç. dizisi, yeniden başlayacağının sinyallerin verdi.

Magazin 21-08-2016 10:03