Rutin Saglik Kontrolleri Haberleri

Basit bir diş çürüğü demeyin! Tehlikeli hastalığın riskini artırıyor

Diş çürüklerinin kalp hastalıklarını tetiklediğine dikkat çeken Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Merve Altıkat, “Özellikle doğumsal kalp rahatsızlığı olan çocuklar, yetişkinler, kalp kapağı protezi taşıyan hastalar, kalp ameliyatı geçirmiş veya kalp yetmezliği bulunan erişkinlerde diş çürükleri ciddi risk oluşturur. Hastalık ilerlemeden uygulanacak ağız ve diş sağlığı bakımı ile birlikte düzenli diş hekimi kontrolleri ile kalp hastalıkları yüzde 70 (önemli ölçüde) azaltabilir” dedi.

Haber 2024-05-10 08:52:39

Evin tavanını temizlemek isteyen adam 100 yıllık sırrı ortaya çıkardı! Gördükleri karşısında şaşkına döndü

ABD'de yaşayan Jesse Leitch isimli bir adam mülkündeki bazı rutin bakımlar sırasında içinde bir asırdan fazla süre öncesine ait eşyaların bulunduğu bir zaman kapsülüne rastladı. Bulduğu parçaların 1907 yılına ait olduğunu düşünen adam gördükleri karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Kadin 2024-05-03 07:39:26

Didim’de su ürünleri kontrolleri devam ediyor

Aydın’ın Didim ilçesinde limanda su ürünleri kontrolleri yapıldı.

Yurthaber 2024-05-02 09:56:28

Polip nedir? Polip çeşitleri, polip belirtileri ve tedavi yöntemleri

Polipler herhangi birinin vücudunda ortaya çıkabilecek küçük, et benzeri oluşumlardır. Genellikle iyi huylu olup kanserleşme potansiyelleri düşüktür ancak bazı durumlarda ciddi sağlık sorunlarına neden olabilirler. Bu küçük yapılar görünmeyen düşmanlar olarak adlandırılabilirler çünkü belirtileri yoktur ve sıklıkla rutin tarama veya başka bir nedenle yapılan testlerde tesadüfen keşfedilebilirler.

Haber 2024-04-29 20:18:34

Alkollü araç kullandığı için ceza kesildi! Vücudum kendisi üretiyor, içmedim diyerek kendisini savundu... Meğerse 'sarhoş hasta sendromu' varmış

Belçika'da, trafik kontrolleri sırasında birkaç kez kanında yüksek oranda alkol bulunduğu tespit edilen ve ehliyetine el konan erkek sürücü karar en sonunda itiraf etti. Nadir görülen hastalığı nedeniyle vücudunun alkolü otomatik olarak ürettiğini iddia eden ismi açıklanmayan adam yapılan sağlık kontrollerinden sonra haklı bulundu ve trafik cezaları silindi.

Trend 24-04-24 13:51

'Hayalimdeki arabaya kavuştum' derken... Hareketlilik başladı, ikinci el araçta o riske dikkat! 'Önemsiz olarak görülüyor ama...'

Araba satın almak isteyen vatandaşlar ikinci el araç piyasasındaki gelişmeleri takip ediyor. Konya’da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte araç alım satımında da hareketlilik başladı. Geçen yılın aynı aylarına göre araç alım satım işlemlerinde artışın olduğuna dikkat çeken uzmanlar, ikinci el araç sektöründe yaşanan en büyük mağduriyetlerin kaporta, airbag ve motor kontrolleri ile önüne geçilebileceğine dikkat çekiyor.

Finans 22-04-24 10:00

Akne sorununun çözümü burada! Bu rutin aknelerden kurtulmanızı sağlayacak!

Herkesin hayatının bir döneminde öyle ya da böyle karşılaştığı akne problemini çözecek bir rutin hazırladık. Cildini yatıştırırken nemlendiren ve onaran bu rutin çok hoşuna gidecek! İşte detaylar...

Kadin 22-04-24 02:04

Uzman isimden kanseri 'sessiz aşamada' tespit etmenin yolu! Hızla ilerleyebilir, on yıllar boyunca hareketsiz kalabilirler

Kanser kendini her zaman bariz belirtilerle ve açık belirtilerle belli etmez. Aslında pek çok kişiye yalnızca rutin tıbbi muayeneler veya diğer sağlık sorunlarına yönelik araştırmalar sırasında tanı konur. Bunun nedeni, hastalığın birçok formunun erken aşamalarda sessizce gizlenmesidir. Kanseri 'sessiz aşamada' tespit etmek iyileşme oranının da yükselmesini sağlıyor.

Haber 05-04-24 11:17

Göçmenlerin Avrupa hayali x-ray cihazına takıldı

Edirne İpsala sınır kapısından Yunanistan’a gitmeye hazırlanan iki tırın dorsesine saklanan 51 düzensiz göçmen, sınırda yapılan x-ray kontrolleri sırasında yakalandı.

Yurthaber 27-02-24 13:40

Erzincan'daki toprak kayması sonrası kayıp 9 işçinin yerleriyle ilgili detaylar! Bakan Yerlikaya Bir avantajımız var diyerek açıkladı

Son dakika haberi: Erzincan'daki madende meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili soruşturmada 4 kişi gözaltına alındı. Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Sabırlı ve Çöpler Dereleri ve Fırat Nehri boyunca belirli noktalardan rutin olarak numuneler alınmaya başladığını, şu an için bir kirlilik tespit edilmediğini duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya aranan işçilerle ilgili detayları paylaşırken "Bir avantajımız var" diyerek atılan adımları açıkladı.

Haber 14-02-24 11:59

Muhtarlık kavgası firarisi saklandığı samanlıkta olaydan 5 yıl sonra yakalandı!

Gaziantep'te 3 kardeşin öldüğü muhtarlık kavgası davasında 10 yıl hapis cezası alan firari, saklandığı samanlıkta olaydan 5 yıl sonra yakalandı. Yakalanan ve 10 yıl hapis cezası bulunan firari zanlısı V.O. sağlık kontrolleri ve adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.

Haber 12-02-24 17:13

'Her duş alma sırasında...' Kadınlar için o yaşı işaret ederek uyardı! 'Mutlaka yaptırılmalı'

Özellikle 40 yaş sonrası kadınlarda hem fiziksel hem de hormonal birçok değişiklik yaşandığını söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Erhan Cömert bu anlamda sağlık rutinlerinin hayati önem taşıdığını söyledi. 40 yaş sonra kadınların dikkat etmesi gerekenleri anlatan Cömert, "Her duş alma sırasında mutlaka meme muayenesi yapılmalıdır" dedi. Her kadının rutin jinekolojik muayeneyle birlikte yaptırması gereken testleri de sıralayan Cömert, "Aşırı meyve tüketiminden kaçınılmalı" dedi.

Kadin 01-02-24 11:13

Gece mi yoksa gündüz mü doğdunuz? Doğum vaktinin hayata olan etkilerini duyan çok şaşırdı

Astrolojiye göre doğum vakti bireyin hayatına farklı etkiler bırakabilir. Kimi kişiler güneşin doğduğu anlarda dünyaya gelirken, kimisi de geceleyin bu dünyaya adım atar. Peki, doğum vaktinin hayata olan etkileri nelerdir? Doğduğunuz doğum vaktinin kişilik, enerji seviyeleri ve günlük rutin üzerindeki etkilerini haberimizde derledik.

Kadin 27-01-24 07:25

'Evde kendileri yapamazlar' Isınmak isterken canınızı tehlikeye atmayın! Hayati 'kombi' uyarısı... Eski modelleri kullananlar dikkat

Kış aylarının gelmesi ve havaların soğumasıyla insanlar evlerinde kombilerini açmaya başladı. Kışın ısınmak için pratik bir yöntem olan kombiler, dikkatli kullanılmadığında hayati riskleri de içinde barındırıyor. Bu nedenle cihazların rutin bakımlarını yetkili servislere yaptırmak büyük önem taşıyor. Uzmanlar, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı kombilerin bakımlarının her yıl periyodik olarak yetkili servislerce yapılması gerektiğinin altını çiziyor. Özellikle eski modeller için de uyarıyor.

Kadin 22-01-24 17:36

Göğüslerin sarkmasına neden oluyor! Bunları asla yapmayın... 5 yanlış alışkanlığı değiştirerek kurtulabilirsiniz

Kadınların vücutlarıyla ilgili olarak en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi de zaman içerisinde gelişebilen göğüslerin sarkması durumu. Elbette genetik faktörler ve zamana karşı koyamama gibi gerekçelerle bu durum gerçekleşse de kadınların farkında olmadan yaptıkları bazı rutin alışkanlıkları da göğüslerin sarkmasına yol açabiliyor. Basit alışkanlıklarınızı değiştirerek sarkma durumundan göğüslerinizi koruyabilirsiniz. İşte göğüslerin sarkmasına neden olan o 5 alışkanlık...

Kadin 19-01-24 13:37

Galatasaray'dan açıklama! ''Icardi'nin ayağını kırdılar''

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur: "Mauro Icardi, Süper Kupa maçında maskeyle oynayacaktı. Sonra dinlendirilecekti. Ayağına kök hücre tedavisi uygulanıyor. Dinlendirmede ağrılarının bir kısmı devam edecekti. Gitmeden bize yazdı. ’Eşimin kontrolleri için yanında olabilir miyim?’ dedi. Antrenman yapamayacak, iğneden sonra dinlenmesi gerek. Özverili oyuncularda, bir de hassas durumu olan oyunculara hocaların yanında olması yanlış değil." ifadelerini kullandı.

Spor 12-01-24 16:12

Fenerbahçe, Rade Krunic'in transferi için anlaşma sağlandığını açıkladı!

Fenerbahçe, Rade Krunic ve kulübü AC Milan ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı. Oyuncu, sağlık kontrolleri ve ileri görüşmeler için bugün İstanbul’a gelecek.

Spor 12-01-24 14:51

SON DAKİKA | Bonucci resmen Fenerbahçe'de! Resmi açıklama geldi

Son dakika haberi: Günlerdir konuşulan Leonardo Bonucci transferinde Fenerbahçe mutlu sona ulaştı. Union Berlin forması giyen deneyimli savunma oyuncusu için beklenen resmi açıklama geldi. Fenerbahçe'den yapılan açıklamada "Bonucci ile transfer görüşmelerine başlamıştır. İtalyan Futbolcu sağlık kontrolleri ve ileri görüşmeler için bugün İstanbul’a gelecektir" ifadeleri kullanılırken, tecrübeli oyuncu İstanbul'a geldi.

Spor 10-01-24 15:21

Sapasağlam girdi: 4 uzvunu kaybetmiş halde çıktı! Kabusa dönen ameliyat

ABD'de bir kadın rutin böbrek taşı ameliyatı için gittiği hastanede enfeksiyon kaptı. Sapasağlam girdiği ameliyat sonucunda uyandığında dört uzvunu kaybettiğini gören 41 yaşındaki Lucinda Mullins'ın dünyası adeta başına yıkıldı.

Trend 04-01-24 10:39

Yol kontrolleri sırasında araçtan şampuan kutusunda gizlenmiş uyuşturucu ele geçirildi

Anadolu Otoyolu'nun Düzce kesiminde gerçekleştirilen yol kontrolünde şampuan kutusunun içinde uyuşturucu ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.

Yurthaber 26-12-23 07:55

Tam 15 yıldır oradaydı! Doktorlar adamın gözüne batan kıymığı 15 yıl sonra buldu... Bu olağanüstü

Amerika Birleşik Devletleri'nin Michigan eyaletinin Detroit bölgesinde rutin bir göz muayenesi sırasında doktor hastasında ilginç bir keşfe imza attı. Doktorlar başlangıçta hastanın gözlerinde bir sorun görmediler ancak sonrasında gözün en dış tabakası olan korneada yabancı bir cisim fark ettiler. Bu yabancı cismin 15 yıl önce adamın bahçeyle uğraştığı sırada gözüne batan bir kıymık olduğu ifade edildi.

Trend 24-12-23 09:11

GTA 6'nın (GTA VI) görüntülerini sızdıran hacker'a süresiz hastane cezası

İngiltere'de gelecek yıllarda yayınlanması beklenen video oyunu GTA VI'nın görüntülerini yasa dışı bir şekilde internette paylaşan hacker Arion Kurtaj, süresiz hastane cezası aldı. Bildirilenlere göre Kurtaj, sağlıklı ve toplum için tehdit oluşturmayan bir birey haline geldiği kanısına varılana kadar hastanede kalacak. "Lapsus$" hacker grubunun bir üyesi olan Kurtaj sağlık kontrolleri sırasında ise "siber suç işlemeye en kısa sürede geri dönmek istediğini" söyleyerek şaşırttı!

Haber 22-12-23 12:40

Cinsel yolla bulaşan kaşıntı neden olur? Cinsel yolla bulaşan kaşıntı nasıl geçer?

Cinsel temas yolu ile bulaşabilen çeşitli enfeksiyonlar ve hastalıklar vardır. Bu hastalıklardan bazıları çok ciddi olumsuz sonuçlara sebebiyet de verebileceği için cinsel ilişki sırasında korunma yöntemlerini kullanmak önemlidir. Ayrıca rutin olarak yaptırılan düzenli kontroller de olası bir enfeksiyonun ya da hastalığın ilerlemeden erken teşhis edilmesi için gerekli görülmektedir.

Kadin 15-12-23 21:43

Kalp kası iltihabı (Miyokardit) olduğunu nasıl anlarız? Kalp kası iltihabı tehlikeli mi?

Miyokardit olarak da bilinen kalp kası iltihabı, kalbin kan pompalama sistemini bozan ve her yaş grubunda görülebilen önemli bir hastalıktır. Miyokardit, farklı nedenlere bağlı gelişebilir. Belirtiler görüldüğünde vakit kaybetmeden uzman doktora danışılmalıdır. Hatta belirtiler görülmese bile özellikle ileri yaştaki kişiler için rutin kontroller önemlidir. Peki, kalp kası iltihabı olunduğunu nasıl anlarız?

Haber 08-12-23 17:10

Kalp ritim bozukluğu (Aritmi) nedir? Kalp ritim bozukluğuna ne iyi gelir?

Kalp sağlığı genel sağlığımızın temel direğini oluşturan hayati bir faktördür. Kalbimiz, vücuda oksijen ve besinleri pompalayarak organlarımızın düzgün çalışmasını sağlar. Bu nedenle kalp sağlığının korunması, yaşam kalitemizi artırmak ve uzun vadeli sağlığımızı sürdürmek açısından büyük öneme sahiptir. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, düzenli tıbbi kontrolleri ihmal etmemek ve olası kalp sorunlarını erken tanımak, uzun vadeli kalp sağlığını korumak adına önemlidir.

Haber 30-11-23 22:53

Kolonunda keşfedilen canlı sinek doktorları şok etti! Bu daha önce duyulmamış bir şey

Amerikan Gastroenteroloji Dergisi'nde yayınlanan bir cilt taraması çalışmasına göre, sağlık görevlileri kolonoskopi sırasında bir adamın kolonunda tamamen sağlam bir sinek keşfettikten sonra rutin bir kanser muayenesi garip bir hal aldı. Görüntüler sosyal medyanın da ilgisini çekerek tıp literatürüne girmeyi başardı.

Trend 30-11-23 10:34

Diş eti kanaması neden olur? Diş eti kanamasına ne iyi gelir?

Ağız sağlığı genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır. Diş, diş eti ve ağız bakımının düzenli olarak yapılması hem estetik hem de fonksiyonel açıdan bir dizi fayda sağlar. Dişler yiyecekleri çiğneme, konuşma ve gülümseme gibi günlük aktivitelerde önemli bir rol oynar. Ancak diş çürükleri, diş eti hastalıkları ve ağız kokusu gibi sorunlar ağız sağlığını etkileyebilir. Bu nedenle düzenli diş temizliği, diş ipi kullanımı, diş hekimi kontrolleri ağız hijyeninin korunması açısından kritik önemlidir.

Haber 28-11-23 17:10

Kasksız yakalanan motosikletli kadın, polisleri çileden çıkardı

Kuşadası’nda motosiklet sürücülerine yönelik rutin kontrol yapan trafik polisleri, kask takmadığı için durdurulan bir kadın sürücünün davranışları karşısında çileden çıktı.

Yurthaber 20-10-23 12:32

Kanda MPV nedir? Kanda MPV düşüklüğü neden olur?

Ortalama Trombosit Hacmi (MPV) kanın önemli bir bileşeni olan trombositlerin boyutunu ölçen bir parametredir. MPV'nin düşük olması kemik iliği sorunları, inflamatuar hastalıklar veya vitamin eksiklikleri gibi sağlık sorunlarının belirtisi olabilir. Bu nedenle düşük MPV seviyeleri, tıbbi bir değerlendirme gerektirebilir. Sağlık durumunuzu takip etmek ve olası sorunları belirlemek için düzenli sağlık kontrolleri önemlidir.

Haber 30-09-23 03:59

Ella nedir? Ella nasıl kullanılır?

Ella, ertesi gün hapı olarak da tabir edilen ilaç çeşitlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tür ilaçlar sıklıkla hamileliği engellemek için tercih edilir. Özellikle herhangi bir önlem alınmadan yaşanan cinsel temas sonrası kullanılmaktadır. Bu tür ilaçlar rutin doğum kontrol metotları arasında yer almamaktadır. Gebelik istemeyen kadınların sıklıkla tercih ettiği bir ilaç olan Ella ilacının doğru bir şekilde kullanılması da oldukça önemlidir. Peki, Ella nedir ve nasıl kullanılır?

Haber 18-09-23 19:57

IMF'den Türkiye ziyareti açıklaması: Mali destek talebi gelmedi

Uluslararası Para Fonu (IMF), teknik ekibinin 4’üncü madde konsültasyonuna hazırlık kapsamında eylül ayı sonunda Türkiye'ye rutin bir ziyarette bulunacağını duyurdu. IMF'in açıklamasında Türkiye'den mali destek talebi gelmediği belirtildi.

Finans 28-08-23 18:09
IMF

Galatasaray'ın Zaniolo transferinde kriz çıktı iddiası...

Galatasaray'dan ayrılarak Aston Villa'ya transfer olmak için İngiltere'ye giden Zaniolo'nun transferinde kriz çıktı. Sağlık kontrolleri sırasında bir probleme rastlayan Aston Villa yetkilileri Galatasaray'dan güvence istediği iddia edilmişti. Fakat olayın aslının öyle olmadığı ortaya çıktı.

Spor 18-08-23 13:43

10 yıldır kayıp olan eşini tesadüfen gördü! Hastane bahçesinde dilencilik yaparken buldu... Gözyaşlarına hakim olamadı

Hindistan’da yaşanan ilginç bir olay dünya basınında geniş yankı uyandırmayı başardı. Hindistan’ın Uttar Pradesh şehrinin Ballia bölgesinde bir kadın rutin kontrolleri için hastaneye gittiğinde 10 yıl önce kaybolan kocasının dilencilik yaparken buldu. Her yerde aradığı eşini bir anda karşısında gören kadın gözyaşlarına hakim olamadı.

Trend 07-08-23 07:41

Sahte doktor vakası! Ailesi de dahil olmak üzere herkesi ‘Doktorum’ diyerek kandırdı... Sağlık kontrolleri yapıp reçete bile yazdı

Amerika Birleşik Devletleri’nde herhangi bir tıbbi eğitimi olmayan 62 yaşındaki Maria Macburnie ailesi de dahil olmak üzere herkesi kandırarak bir sağlık ocağında görev yaptı. Mart 2022-Haziran 2023 tarihleri arasında bir akrabasının tıp diplomasını çalarak doktorluk yapan Macburnie, sağlık kontrolleri yapıp reçete bile yazdı. Sonunda ise yakayı ele veren Maria Macburnie tutuklandı.

Trend 01-08-23 15:17

Son dakika: Beşiktaş, İstanbul'a getirmişti! Resmi imza atılmadan önce transferde sorun çıktı... Anlaşma iptal!

Son dakika haberleri: Süper Lig'in yeni sezonunda mutlak şampiyonluk hedefleyen Beşiktaş'ta sıcak gelişmeler yaşanıyor. Siyah - beyazlıların Championship ekibi Southampton'dan kadrosuna katmak için İstanbul'a getirdiği Lyanco'da hala resmi imzalar atılmadı. Sağlık kontrolleri incelenen Brezilyalı savunmacının transferinde problem çıkması sonrası transfer iptal oldu.

Spor 21-07-23 14:13

2. el taşıt kredisi şartları nelerdir? 2. el araç için ne kadar kredi kullanabilirim?

Sıfır araç almak için yeterli bütçesi olmayan kişiler genel olarak ikinci el araç tercih ederler. İkinci el bir araç alınmadan önce iyi bir araştırma yapılmalı ve aracın tüm kontrolleri eksiksiz şekilde yaptırılmalıdır. Bankalar ikinci el taşıt kredisi adı altında kredi vermektedir. Bu kredi için başvuru yapmadan önce kredi koşulları ile ilgili detaylı bilgi sahibi olunması önemlidir.

Haber 20-07-23 15:40

Son dakika | 'Kalp krizi' iddiaları üzerine Bakan Koca açıkladı! Binali Yıldırım'ın sağlık durumu nasıl? En son dün itibarıyla tamamlandı

Son dakika haberi: AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın kalp krizi geçirdiği iddiaları sosyal medyada gündem oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. Koca, "Kendisinin rutin sağlık kontrolleri en son dün itibariyle tamamlanmıştır. Sayın Yıldırım'ın önemli bir sağlık sorunu bulunmamaktadır" dedi.

Haber 09-07-23 13:23

Saç dökülmesi yaşayanlar dikkat! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz, bunu yapan yandı

Saç bakımı ile daha canlı ve parlak sahip bir görünüm elde etmek mümkün. Fakat faydası olacağını düşündüğünüz bazı davranışlar saç kalitesinin bozulup dökülmesine neden olabilir. İşte banyo yaptıktan sonra rutin haline gelen saç kurutma ve fön çekme alışkanlığına dair 6 kritik ipucu...

Kadin 06-07-23 13:54

Dünyaya geleli 2 gün olmuştu! Bebeğiyle ilgili kan donduran itirafından sonra hakim karşısına çıktı

Ordu'nun Altınordu ilçesinde dünyaya getirdiği kız çocuğunun rutin kontrolleri için 1 ay geçmeden aile hekimliğinden aranan B. Ç. (27), bebeği için kayıp ihbarında bulunmuştu. Harekete geçen ekipler bebeği bulamayınca soruşturma genişletilmişti. Bebek daha 2 günlükken yaptıklarını itiraf etmesi üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilen anne hakkında mahkemeden yeni bir karar geldi.

Haber 31-05-23 16:59

Yol kontrolünde uyuşturucu hap ile yakalanan şahıs gözaltına alındı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde jandarma ekiplerince yol kontrolleri sırasında çok sayıda uyuşturucu hap ile yakalanan şahıs gözaltına alındı.

Yurthaber 25-05-23 15:12

Trafik kontrolünde nefes kesen anlar! Bir anda aracın içinden polislere ateş açtı... Saniye saniye kaydedildi

Amerika Birleşik Devletleri’nin Güney Carolina eyaletinde rutin şekilde gerçekleştirilen trafik kontrolü nefesleri kesen bir operasyona dönüştü. Polisler kontrolleri sağlamak amacıyla durdukları araçtan aniden açılan ateşle şaşkına döndü. Olay sırasında polislerden biri yaralanırken saldırgan etkisiz hale getirildi. O anlar saniye saniye güvenlik kamerasına kaydedilerek paylaşıldı.

Trend 17-05-23 15:01

Yer: Trabzon... Düştüğü derede mahsur kaldı, çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı! O anlar kamerada

Trabzon'un Araklı ilçesinde düştüğü derede mahsur kalan karaca, çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Kurtarma anları cep telefonu kamerasına yansıyan karaca, kontrolleri için görevlilere teslim edildi.

Haber 30-04-23 14:27

Bursa'da dilencinin üzerinden çıkan 11 bin 330 lira şoke etti

Bursa İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler rutin olarak gerçekleştirdiği denetimleri Ramazan ayında daha da sıklaştırdı.

Haber 22-04-23 16:18

Bursa’da dilencinin üzerinden 11 bin 330 lira çıktı

Bursa İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler rutin olarak gerçekleştirdiği denetimleri Ramazan ayında daha da sıklaştırdı.

Yurthaber 22-04-23 12:54

Kars’ta yerli ve milli radar sistemiyle hız kontrolü

Kars’ta bin 68 jandarmanın katılımıyla bayram öncesi yol güvenlik kontrolleri yapılıyor. Kontrollerde yerli ve milli Mobil Hız Tespit Sistemi (MTS) kullanılıyor.

Yurthaber 20-04-23 10:27

Güney Kore ile Kuzey Kore arasında yeni kriz! '4 gündür telefonlarımıza çıkmıyorlar'

Güney Kore, Kuzey Kore’nin iki ülke arasındaki iletişim kanallarını açık tutmak üzere yapılan günlük rutin telefon aramalarına 4 gündür yanıt vermediğini duyurdu. Kuzey Kore’nin aramalara neden cevap vermediği henüz bilinmezken, Güney Kore hükümeti, durumu takip ederek gereken tepkiyi vereceğini belirtti.

Haber 10-04-23 10:59

Hız, güvenlik, donanım… Hepsinden birer birer geçti! Togg’a seri üretim öncesi Avrupa onayı

Togg yollara çıkmadan önce, elektrikli araçların batarya ve araç güvenlik testleri, elektromanyetik uyumluluk testleri, araç menzil, fren, önden ve yandan çarpma, yaya koruma ve manevra gibi 41 teknik test ve kontrolden başarıyla geçti. TSE, Togg'un üretiminin uygunluğu kontrolleri ile Araç Tip Onay Belgelendirme sürecini de tamamladı. Türkiye'de sıfırdan üretilen bir otomobilin ilk kez alabildiği belgeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Finans 04-04-23 13:22

Papa Francis, sağlık kontrolü için hastaneye gitti

Papa Francis, her yıl düzenli olarak yaptırdığı sağlık kontrolleri nedeniyle hastaneye gitti.

Haber 29-03-23 20:33

Ünlü profesör açıkladı, deprem tehlikesi nedeniyle bir kez daha gündeme geldi... O iddia sonrası Fenerbahçe taraftarı ayaklandı! 'Şükrü Saraçoğlu Gebze'ye taşınıyor'

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası İstanbul için deprem sinyalleri verilirken, futbol kulüpleri de harekete geçti. Stadyumlar için sağlamlık kontrolleri yapılırken, riski oldukça yüksek olan Saracoğlu'nun Gebze'deki araziye taşınması yeniden gündeme geldi. İşte detaylar...

Spor 09-03-23 14:37