HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hacet namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Hacet (dilek) namazına nasıl niyet edilir? İşte kılınışı

Hacet namazının nasıl kılındığı araştırılıyor. Mevlid Kandili 2022 yılında 7 Ekim tarihine denk geldi. Müslümanlar kandili bu gece idrak edecekler. Cumayı cumartesiye bağlayan gece kandil ibadetleri yerine getirilecek, dualar okunacak. Dilek namazını kılmak isteyenler araştırmalarını hızlandırdılar. Peki, hacet namazı kaç rekat ve nasıl kılınır?

Hacet namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Hacet (dilek) namazına nasıl niyet edilir? İşte kılınışı

Hacet namazının kılınışı merak edilen konular arasında yer alıyor. Müslümanlar her sene heyecanla kandilleri bekliyorlar. Mevlid Kandili’ni idrak etmek isteyenler hacet namazının kaç rekat olduğunu ve nasıl kılındığını araştırmaya başladılar. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından namaz hakkında açıklama yapıldı.

HACET NAMAZI NASIL KILINIR?

Hâcet namazı dört veya iki rekât olarak kılınabilir. On iki rekât kılınabileceği şeklinde de rivayet vardır. Bu namazı dört rekât kılacak olan kişi, birinci rekâtında Fâtiha sûresinden sonra üç defa Ayetü’l-kürsî, diğer üç rekâtında da birer Fâtiha ile birer İhlas, Felak ve Nâs sûrelerini okur. Sonra da yukarıdaki duayı yapar (İbn bidîn, Reddü’l-muhtâr, II, 472-473).
Bir müslüman, ihtiyacı olan bir şeyi elde etmek için Allah’ın kendisine öğrettiği sebepleri ve kanunları elinden geldiği kadar yerine getirmeye çalışmalı ve sonucunu da Allah’tan beklemelidir. Bununla birlikte ahirete veya dünyaya ait bir dileğin gerçekleşmesi isteği ile Allah rızası için namaz kılması da uygundur. Kılınan bu namaza “Hâcet namazı” denir. Bu konuda Resûlullah (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: “Kişi, ihtiyacı olan bir şeyi Allah’tan veya bir insandan isteyeceği zaman önce güzelce abdest alsın, sonra iki rekât namaz kılsın. Sonra Allah’ı anıp Resûlullah’a salavat getirsin ve şöyle desin:

yarın-kandil-mi

“Hilim ve kerem sahibi Allah’tan başka ilah yoktur. Ulu arşın Rabbi Allah’ı noksan sıfatlardan tenzih ederim. Her türlü övgü âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur. Ey merhametlilerin en merhametlisi olan Allahım! Rahmetine vesile olacak amelleri, mağfiretini kazandıracak sebepleri, her çeşit iyiliği elde etmeyi ve her türlü günahtan kurtulmayı senden niyaz ediyorum. Affetmediğin hiçbir günâhımı, kaldırmadığın hiçbir sıkıntımı bırakma! Rızâna uygun olan her türlü dileğimi kabul buyur!” (Tirmizî, Salât, 236; İbn Mâce, İkâmet’u-Salat, 189)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler