Mynet Trend

BİZE ULAŞIN

Mynet Tatil Bulucu

1 Kimle tatile çıkıyorsunuz?
2 Yurt içi mi yoksa yurt dışı mı tatil yapmak istiyorsunuz?
3 Yaz Tatili mi Kış Tatili mi?
4 Ne tür tatil arıyorsunuz?
5 Vizeniz var mıdır?
6 Balayı Tatili mi yapmak istiyorsunuz?
7 Eğer Seçiminiz yurt içi ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
7 Eğer Seçiminiz yurt dışı ise Tatil yapmak istediğiniz yerler?
8 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hafızayı silen hap!

    "Eternal Sunshine Of The Spotless Mind" Türkçe'ye "Sil Baştan" olarak çevrilen bu filmi bilmeyeniniz yoktur. Çoğu kişi tıpkı fimdeki gibi anılarını sildirmek istiyor. Size bunun gerçek olabileceğini söylesek tepkini ne olur? Bilim adamları bu tedavi için çalışmaya başladı.

    Hafıza silme ya da hafızanın belirli bölümlerini silme konuları uzun zamandan beri konuşuluyor. Bu işlemler için belirli teknikler daha önce geliştirildi, ancak bilim insanları ilk kez hafıza silen bir hap üzerinde çalışıyor. Kanada’da bulunan McGill Üniversitesi’nin psikiyatri profesörlerinden Dr. Alain Brunet, insanların hafızalarını silme ve kötü anılardan kurtulmaları üzerine bir çalışma yaptı.

    ÇALIŞMAYA 60 KİŞİ KATILDI

    752x395-sil-bastan-filminin-konusu-ve-oyunculari-1554121070202

    Çalışmaya ayrılık, kaza, ölüm gibi kötü olaylar yaşamış ve bunları atlatamayan yani Travma Sonrası Stres Bozukluğu yaşayan 60 kişi katıldı. Çalışmada katılımcılar, kendi oluşturdukları yazılı bir metini yüksek sesle okudular. Metin onların duygularını anlatıyordu. Bunu yapmalarındaki amaç ise mümkün olduğunca daha fazla ayrıntıyı unutup, bu durumla yüzleşmek ve üstesinden gelmekti. Ancak bunu genellikle kan basıncı sorunlarını kontrol etmek için kullanılan “propranolol” isimli ilacın etkisi altında yaptılar.

    'ARTIK TAKINTILI DEĞİLLERDİ'

    images

    Bu sayede hafızayı yeniden aktive ediyorlardı ve iyi deneyimleri katılımcıların zihninde daha ön plana çıkarmaya çalışıyorlardı. Prof. Dr. Alain Brunet ve diğer araştırmacılar, kötü hatıraların köreleceğini ve güçlerini azaltacağını umuyorlardı. Nitekim öyle de oldu. Prof. Dr. Brunet, katılımcılarının sonunda sayfayı çevirebildiklerini ve bir zamanlar onlara acı veren tüm o anıları serbest bırakabildiklerini söyledi; “Artık takıntılı değillerdi.”

    ÇALIŞMA HENÜZ TAMAMLANMADI

    maxresdefault

    Dr. Brunet, çalışmasının henüz tamamlanmadığını da ekledi. Ancak propranolol özellikle Travma Sonrası Stres Bozukluğu yaşayan kişiler üzerindeki etkisini gösterdi. Ancak anıları silen bu hap üzerindeki araştırmalar hala devam ediyor. Tabii bunun; araştırmacılar gözleminde olan katılımcılarda ispatlanmış bir deney olduğunu hatırlatalım. Doktorunuza danışmadan herhangi bir ilaç almamanız konusunda da uyaralım.

    En Çok Aranan Haberler